March 02, 2011

Impian DAMYA...

~ SNOW WORLD GENTING~

ini lah tempat idaman damya...sejak tahun lps lagi dia b'ia2 nak ke sini.....plan mmg kami nak pegi hujung tahun lepas tapi tetiba mendapat khabar mya n fiqa nak dapat bby...jadi plan terpaksa hold dulu...insya'allah klu tiada aral n ada rezeki mungkin kami akan ke sini bulan sept nnti...

sebenarnya damya ni terpengaruh dgn kartun2 kat channel 613...bila krismas mmg byk lah citer2 kartun yg berkisar ttg meluncur salji...buat org salji...

~ gambar kat dalam snow world..... ~

pada dia kat malaysia ni pun ada salji.....^___^ kdg2 kesian juga bila dia asyik dok ulang tayang ayat yg sama.....tp nak bercuti ni kene tunggu baba cuti n tambah lagi dia org dah sekolah skrg,kene la tunggu musim cuti sekolah pulak....

rasanya klu bulan sept tu ok juga lah klu dapat pegi sbb firas pun dah besar sikit n yg penting blh la celebrate b'day mama kat sana....ngeeeeeee...(ambik kesempatan je ni....)

~ selain dari t'ingin nak meluncur salji...damya nak sgt merasa petik strawberry sendiri.....~

dulu masa baru kawin aku dok kat Kuala Kubu Bharu,Selangor....nak pi genting ni 1 jam jer dari umah ikut Batang Kali....masa tu bila mak/ayah dtg jer mesti kita org ke sana....tp masa tu blm ada anak lagi...berdua jer x meriah sgt lah....

~ insya'allah...ada rezeki mama n baba akan tunaikan impian kakak......tp mcm yg baba janjikan..kakak kene belajar rajin2 n exam mesti dapat no.1... :) ~


p/s: semua gambar di atas adalah ehsan dari pihak google...tq.


10 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

hehehe aku nak g gak la...tp tatau la thn biler

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

impian damya adalah impian aku gak!! aku nak gi cameron..

snow world aku dah pergi..sangat berbaloi untuk sekeluarga. Tina masa tu kecik lagi tapi sib baik tinggi dia atas 90cm..jadi boleh masuk..

aku sokong ko nak bwk bebudak gi sini..seronok tngok kgembiraan anak2 is..

mamalieyna said... Reply To This Comment

kecik2 dh ada impian ye kakak...bagus..nnti dpt no1 pasti mama tunaikan..hehe..

Shaheila Malek said... Reply To This Comment

bukan setakat budak2, yg dah besar pun nak ikot gak..hehe

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

jom2 pi ramai2...next time ko balik m'sia blh la pi sana...raya ko balik kan....aku nak p bulan sept nnti lps raya....jom arrrr!!

Mamamya said... Reply To This Comment

along...

aku pun nak gak pi cameron tu sbb genting ni aku dah 2-3 kali pegi...tp di sebabkan damya nak sgt meluncur salji tu....kene la dahulukan keinginan anak2.....

pi genting ni klu ramai2 baru best n meriah....

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

gitu lah iena...pengaruh dari TV la ni....dia ingat kat mana2 pun blh turun salji..:)

mudah2an kakak blh menyahut cabaran baba tu...insya'allah...amin. mama pun nak tumpang main salji jugak...ngeeeeee....

Mamamya said... Reply To This Comment

shaheila....

ya betul!!! benonya mama ni pun nak main salji jugak...ehehehe....

Rafidah Bakri said... Reply To This Comment

nak ikot mama g main salji :)

Mamamya said... Reply To This Comment

rafidah...

jom kita pi ramai2... :)