June 28, 2011

Tahniah damya n afiqah....

alhamdulillah....syukur sgt2....

berita gembira ini klu nak ikutkan hati aku nak share ari sabtu lps....tp dek kerana sibuk menguruaskan hal2 lain...maka n3 ini terpaksa ditangguhkan hingga ke hari ini......

hari sabtu lps adalah hari terbuka Tadika Saujana Pintar...sekolah damya n afiqah, sejujurnya sepanjang menanti tarikh 25hb ni mcm2 yg aku fikirkan....risau dgn keputusan sekolah anak2...lbh2 lagi afiqah....

kdg2 rasa mcm kelakar ye jugak sbb ini baru sekolah tadika,hati aku dah gundah gulana...blm lagi damya/afiqah ambik exam UPSR, PMR @ SPM....blm lagik citer dia org final exam kat U nnti.....uhuuuuuhuhuuu....haihhh...camana lah agaknya.....

tp disebalik rasa risau tu aku sbnrnya pun x sabar nak menunggu tarikh 25hb ni....ye lah..dah lama2 t'nanti2 result exam anak2 ni kan....

dan keputusannya........


NUREEN DAMYA HAZIQAH

rasa sebak n gembira b'campur2 masa teacher Jay (principal sekolah damya) b'tau kakak dapat no.1...b'kali2 dia b'tau "klu saya ada 10 org student mcm damya....setiap hari saya blh tido lena...." T.Jay kata...kakak mmg sgt2 baik & fast leaner....

rasa mcm x percaya kakak berjaya menyahut cabaran mama n baba....alhamdulillah kakak dapat buktikan pada mama n baba sememangnya dia blh dapat no.1.....syukur sgt2.... pada mama ini baru satu permulaan....masih jauh perjalanan yg harus ditempuh n masih byk lagi t/jawab mama n baba utk mendidik kakak utk terus menjadi anak yg berjaya,bijak n cemerlang...mudah2an kejayaan ini akan kekal sehingga kakak berjaya mencapai cita2nya utk menjadi seorang doktor gyne (pakar sakit puan)...aminnnnnnnnnnnnnn

NUREEN DAMYA AFIQAH

kak ngah pula...mama pun x sangka dgn pencapaian dia ni sbb kak ngah ni mmg suka main2 bila belajar....ada2 ajer alasan n ragamnya bila suruh siapkan h/work... pada mama pencapaian ini dah cukup membanggakan...alhamdulillah.....

komen dari Teacher Mala....afiqah sgt manja bila dalam kelas...x blh kene marah n tegur...nnti dia cpt mengalairkan air mata....huhuhuuuuu....T.mala kata dia x blh nak marah afiqah lama2 sbb bila tgk muka dia yg sgt2 comel tu hati T.mala mudah cair.....alahai.....

afiqah sbnrnya blh dapat yg lbh baik dari ini klu dia lbh fokus......mudah2an exam 2nd semester nnti kak ngah blh dapat keputusan yg jauh lbh baik...insya'allah....

sbnrnya rasa kesian tgk kak ngah bila dia dapat tau kakak dapat no.1 n dia no.5....muka mmg berubah on the spot....masuk je kete terus b'derai2 air mata (afiqah mmg RATU air mata...^___________^) dia tanya "mama...kenapa adik x dapat no.1 mcm kakak??? " x nak dia terus rasa sedih n rendah diri cpt2 pujuk dia "adik blh dpt no.1 klu adik rajin belajar...jgn main2...dgr ckp mama n baba.....nnti adik mesti blh dapat no.1" nasib baik mood dia cpt ok....cuma bila org lain sibuk2 puji kakak...dia pasti akan sedih semula.....

~ alhamdulillah.....terima kasih ya! Allah di atas 'anugerahMu' ini......semoga kejayaan akan terus mengiringan perjalanan anak2 mama n baba....amin. ~




p.s:untuk makluman kawan2 blogger yg lain.....bermula dari hari ini aku xkan dapat bw pada waktu pagi.... :( b/band ini telah dibawa 'pergi' oleh en.suami.....jadi,waktu ptg or malam je lah aku akan membalas kunjungan.....harap2 korang semua masih sudi b'tandang ke mari yer.....^_____________^


11 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

Tahniah mya n fiqa, auntie lela bangga dgn kalian

mamalieyna said... Reply To This Comment

waaah tahniah! auntie turut berbangga nih~ ^_^

syabas...sbg ibubapa mmg bab ni mmg buat kita terharu n berdebar semacam kan..alhamdulillah..kedua2 membanggakan..^_^

AnneRaini said... Reply To This Comment

tahniah damya n afiqah...comel jek adik merajuk ...hehe

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Alhamdulillah, tahniah Damya N Afiqah, tahniah yg terutama utk mama & baba, semoga terus success!! Mwahhhhhhhhhhhhhhhh!!! (Big Hugggg)

Kakzakie said... Reply To This Comment

Lia kena bagi hadiah pada anak-anak sebagai perangsang utk mereka terus rajin. Kalau anak kakak dari umur 4 tahun suka baca buku cerita. Beli biar yg tebal supaya lambat habis. Tapi kalau macam anak kakak yg kecik sebab dah 8 tahun kalau setakat buku Harry Potter yg tebal 2 inci pun dia boleh habis cepat. Dah terbiasa....

Tapi kalau baca novel bagusnya mereka khayal tak adalah masa nak kacau-mengacau....

Tahniah sayang semua dari auntie zakie...

Izan Ishak said... Reply To This Comment

tahniah damya n afiqah! aunty pun tumpang bangga jugak tau~

lieyalatif said... Reply To This Comment

Tahniah utk lia dan hubby punye anak yg bijak....moga terus berjaya utk damya dan afiqah.....sejuk perut kite bile amik result cam tu kan...

Afiqah perangai mmg mcm mija kat school....manje n suke nangis kalo kene tegur huhuhu....

Nanti firas pun ikut mcm kak damya ngan kak afiqah yeak...

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

Alhamdulillah...tahniah kak! semoga terus berjaya...

azila said... Reply To This Comment

Tahniah..tetibe zla pon teruja..auntie doakan both of u tros berjaya:)

JaJa'Z said... Reply To This Comment

tahniah kakak nagn fiqa....keep up the good work okeh!!!!...

akiratoriza said... Reply To This Comment

wah tahniah tok damya n afiqah... sonok kan bila dpt tau anak kita blh buat yang terbaik kan.. erm tak sabar tunggu anak saya besar jugak..