May 01, 2010

TAG MY BEST FRIEND

hola2 pn.sariza bakar...(ekekeke...sajer nak mention nama penuh cikgu nieh....jgn marah daaaa...-iklan) sorry ea jaja...lmbt buat 'kerja umah' nie.... (x mo kene rotan ea cikgu.....)

Rules nya sgt senang:

1) Siapakah kawan baik anda?
2) 3 kenangan manis & 3 kenangan pahit
3) Kalau anda hanya diberi 1 minit untuk bersama kawan anda,
apakah yang anda akan katakan padanya??
4) Tag 3 rakan anda yang anda rasa mampu menjadi sahabat anda di alam blogger


1) Siapakah kawan baik anda?

~ kalau nak citer pasal kawan baik ni...mmg ramai..kawan dari Sek Rendah (dilla & robi), Sek Men (izan,eikin,cik yaya) sampai la kat UiTM Segamat (mamanajla,ieja,suriani,solehah,watie,kak ida,julia....aihhhkat sini ramai lah.....) + kawan masa kerja (kak jun,kak azie,kak sulihar) tp macam biasala kan..kawan2 masa sekolah/keje dulu sekarang dah payah nak jumpa sbb bila masing2 dah berkahwin mmg susah nak kumpul semula...tp aku x penah la lost contact dengan dia org ni...paling x pun s'bln ada la 2-3x anta kabar berita....dia org ni semua mmg yg terbaik...

tp skrg ni aku citer ttg kak aida...aku dah anggap dia mcm kakak sndri a.k.a my best friend lah....aku kenal dia sbb suami kak aida (khairul) kawan baik pd en.suami...biasala kan bila dah kawin semua kawan2 baik en.suami automatik wife dia jd kawan baik aku jugak..tp dgn kak aida nie lain sikit...aku mmg blh share semua citer dgn dia...mungkin sbb dia cikgu kaunseling...so,dia pandai bg aku motivasi bila aku sedih or ada apa2 masalah....dia jg x b'kira orgnyer...baju2 damya masa bby dulu byk dia yg belikan...sampai skrg damya & fiqa panggil kak aida "ibu" n Khairul "baba khairul"....doaku semoga persahabatan ini kekal abadi selamanyer...amin.

***khairul,kak aida & adam zafran nazran***

***cahayamata kedua - azam zakwan nazran***

~ maaf yer aku x byk simpan gambar kak aida...aku pun x penah ambik gamba b'dua dgn dia..maklumlah setiap kali jumpa...penuh dgn aktiviti 'mengadu nasib' hehehehe....~

2) 3 kenangan manis & 3 kenangan pahit

~ kenangan manis...terlalu byk rasanyer....setakat ni blm ada yg pahit...semuanyer manis2 belaka....saat bertemu dgn kak aida rasanyer sentiasa berakhir dgn kenangan yg sgt manis utk di simpan......

3) Kalau anda hanya diberi 1 minit untuk bersama kawan anda,
apakah yang anda akan katakan padanya??

~ terima kasih kak....segala budi baik akak & khairul akan lieya kenang hingga ke akhir hayat.....( kita dah janji nak jadi besan kan...kan..kan....ekekekekeke)

4) Tag 3 rakan anda yang anda rasa mampu menjadi sahabat anda di alam blogger

farah a.k.a amy
ibuaqil
hawa

~ nasib la 3 org jer......

3 cerita dari hati:

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

waa...terharunye kak...awe dah link blog akak ngan awe..senang tau crta terbaru akak..
~ kawan sejati kawan yg sntiasa susah sng ngan kita ~ tq kak awe akan lbh bersemangat !!!

Mamamya said... Reply To This Comment

hawa...terima kasih sudi link kan blog nie... suka akak tgk awe dah x sedih2 lagi...:D

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil said... Reply To This Comment

mama, nnt ibu Aqil wat homewok ni erk.. tggu ayah dh menyerahkan mahkota Mr.Lappy dkt ibu blk.. Huhuhu mekasih sbb sudi jdkan ibi bestpren dialam maya nih.. ;o)