May 12, 2011

Firas @ South Afrika

hehehe...bukan lah firas pi South africa nun....jauh benau tue...mustahil lah dia nak sampai ke sana...tp insya'allah mungkin suatu hari nnti dia akan menjejakkan kaki sana..who knows kan..??

meh layan gambar2 firas menggayakan t'shirt hadiah dari auntie dieya yg gojes n ceria tuh....lain kali klu pi round2 the world lagik blh lah beli ole2 utk firas yerk...(hohooooo..demand sudah.....guwau jerk dieya....)

~ masa ni on the way nak ke klinik....panasnya naik lagi sehingga mencecah 39'c...tp firas mmg cool,w'pun demam n batuk teruk sesekali jer dia meragam.....selebihnya dia steady jer..mama & baba yg kelam kalibut ^______^ masa demam ni mmg air masak jer yg dia nak minum...susu x mau lansung.... :( ~

~ see...x der nampak mcm budak demam panas kan......masih blh senyum n layan mama yg asyik nak snap2 muka dia.... ~

~ caakkkkkkk....huhuuuuu...bolatnya mata!!! ramai yg kata mata firas mcm mata mama...ngeee.... ~

semalam doktor kata klu demam dia x turun juga selama 2 hari..mmg kene bawa ke hospital utk blood test sbb takut ada jangkitan kuman kat paru2 sbb doktor kata saluran pernafasan dia sempit ( dah sama mcm fiqa pulak dah....) & 1st time firas kene masuk oksigen......



9 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Oh... ikut mata mama ye. Auntie memang suka bebenor ngan mata awak tu. Ala... pipi montel pun auntie suka jugak. Gerammmm sangat tengok awak.

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

bulat mata anak akak..geram!!!

mamalieyna said... Reply To This Comment

wooo mmg bulat mata firas...geraam...comel~ hope firas makin sihat, takmo la ambik2 darah..sian..;huu~ kalau kena ambik drh pun, hope takde yg serius k~ take care cayang./..sihat tau~

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... Reply To This Comment

baiknya dia walaupun demam tapi tak meragam la, tapi nampak air mata dia cam terlalu panas dalam badan dia, comey firas geram auntie tengok tau

dieya said... Reply To This Comment

ni aunty yg gojes dan ceria sudah tiba *perasan mode* kikiki~!

auwww.. firas tersangat comel pakai baju africa! suka sgt tengok! mata bolat tu sah ikut mama, memang cute. ramai laa anak2 dara jatuh hati kat komando jr. nih :-D

wahida said... Reply To This Comment

alolololo....geram giler aku tgk anak ko ni liya...rasa nak geget jer...

harap firas cepat sihat...

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

huhu geram giler tengok gambar firas ni is..semangat je nengoknya. Mmg mcm tak demam pun. ala..komando junior kan..mesti la gagah perkasa..tak gitu..

addehh rasa nak cubit jek pipi yg mcm pau tu!

akiratoriza said... Reply To This Comment

harap firas cepat sembuh ye.. skrg ni cuaca tak menentu, budak senang dapat demam kan.

Izan Ishak said... Reply To This Comment

bulatnya mata dia kak...

harap2 firas cepat sembuh ye~