May 10, 2011

semoga firas cepat sihat....

hari ni bgn je tido pagi td badan rasa sakit sana sini....kepala pun pening2 lalat... mata ni mcm ada gam lah pulak...kelat je rasanya rasanya...

tp dek kerana t/jawab pada en.suami n anak2...gagahkan juga lah bgn....

sebenarnya firas demam sejak ari jumaat yg lepas....(blh refer n3 di SINI) dan makin teruk sejak ari sabtu mlm ahad...badanya panas + selsema + batuk yg sgt2 teruk...sedih tgk dia merengek n menangis bila batuk2....dalam hati mama sentiasa b'doa "biarlah sakit firas ni pindah pada mama..." x sanggup tgk dia manahan sakit setiap kali dia batuk...

rasanya batuk n demam ni berjangkit dari afiqah....n kakaknya tu pun smpi arini masih x elok lagi batuknya.....

menjaga anak2 yg x sihat ni mmg menuntut daya kesabaran yg sgt2 tinggi....tp nak buat mcmana kan..biar lah mama x cukup tido janji anak2 cepat sihat...senang hati mama.....

~ tuala basah sentiasa melilit kat kepala n badan...mmg dah x pakai baju dah....pakai pampers je ni lah....panas firas tinggi smpi mencecah 40'c...sebak hati tgk dia mengerang sakit...air mata pun laju je turun......masa bawa ke klinik doktor kata kene bawa ke hospital utk buat blood test...aduhai..x smpi hati rasanya nak tgk anak ni kene cucuk2 dgn jarum.... ~

~ panas badannya kejap naik kejap turun...tp batuknya mmg sgt2 teruk....ada sesiapa blh bagi petua nak cpt hilangkan batuk x? dah cuba bagi madu sikit...x berani bg byk2 sbb takut panas....sejak demam ni dia x nak minum n makan...asyik dgn air kosong jer.....mesti berat badan turun...lat timbang aritu 7.52 kg.... ~

~ ini gambar pagi semalam...mmg dia mengantuk sgt2..letak jer lelap...letak jer lelap....x mau lansung tido kat buai...mengamuk bila masuk buai....ari ahad malam isnin tu mmg mama & baba x tido lansung...firas menangis tanpa henti (mama pun.... :( ) ~

pagi td masa anta kakak2 pi sekolah..sepanjang perjalanan pegi n balik firas menangis....alih2 dah dekat dgn umah mama tgk dia dah t'lelap....sedihnya hati.....

semoga firas cepat sihat yer sayang......
~ semoga firas kembali ceria mcm selalu.......amin.... ~







7 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

aduuuh...seperti merasai kesedihan itu...dpt bygkan camna susah nya hati kita as a mama kan...sedih tgk anak2 sakit ni...moga firas cepat baik ye demamnya dan batuknya...tak tahan tgk anak kecik batuk2 ni..hu~..tinggi tu 40 darjah!....hope takde yg serius, dan moga dia kembali ceria..Aminn...

Mama Hanim said... Reply To This Comment

sedih kan tgk anak x sihat. semoga firas cepat sembuh n pulih spt biasa. take care ye.

Kakzakie said... Reply To This Comment

Ya allah tak sihat lagi montel tu Lia. Kena letak tuala pun dia diam ke? Dah macam perempuan pulak muka dia kan....Suka tengok muka dia.

lieyalatif said... Reply To This Comment

alahai sayu lieya tgk pic firas comey sakit nie....mmg tak tenang hati kite kan lia anak tak sihat nie.....demam nak dpt akal ni kot.....cepat sembuh yeak sayang....semoga cepat recover....maintain kan pipi montel tu yeak sayang........

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... Reply To This Comment

siannya dia, semoga cepat sembuh k, sian auntie tengok rajin2 makan ubat k

NurShahFamily said... Reply To This Comment

salam perkenalan...

aduhai... siannyer baby kite ni tak sihat... mmg sedih kalau tgk ank sakit huhuhu..
semoga akak lebih tabah.. n semoga bb cepat sembuh..

Lelord said... Reply To This Comment

alahai ciannya...moga cepat sembuh