May 09, 2011

Terima kasih sayang....

sebenarnya rasa sgt terharu bila dapat Kad sempena sambutan hari ibu semalam....terasa pantasnya masa berlalu....x sangka mama dapat kad ucapan dari anak2....

terima kasih utk kakak n adik...buatkan mama kad yg sgt2 cantik...ikutkan hati mcm nak frame je sebagai tanda kenangan kad hari ibu pertama dari anak2...

sejak dari hari jumaat kakak dah sibuk kata "kakak ada surprise utk mama....nnti kakak bagi tp mama kene tutup mata tau sbb ini rahsia" tp masa tu mama dah dapat agak apa yg kakak nak bagi....adik pulak mmg x blh simpan rahsia..dia lah yg sibuk ckp " nnti teacher suruh buat kad utk mama" kakak apa lagi...marah lah dia siap b'gaduh2 lagi kat dalam kete masa on the way balik umah.....

dan masa ari sabtu,baba yg ambik anak2 balik dari sekolah ( cuti ganti last sempena deepavali),kakak masih ulang lagi ayat yg semalam tapi kali ni dia kata "kakak ada surprise tau mama...kat dalam beg......tp rahsia tau,mama x blh tgk dulu.....esok baru blh bagi" baba kata sejak dari dalam kete lagi kakak asyik ckp pasal "rahsia" dia tu.....^____^

bila mama try usik2 dia "alaaa..nnti kakak tido mama tgk lah kat dalam beg kakak" cepat2 dia simpan beg " jangan lah mama......kakak nak bagi esok...." (alahai kakak.....rasa terharu sgt2 masa tgk muka dia yg b'sungguh2 nak bagi surprise kat mama)

tapi sekali lagi adik yg mmg kepochi...x lah simpan rahsia la dia ni....cpt2 dia hulur kat mama kad yg dia buat kat sekolah.....klu bagi dia punya je x per juga...dia plak rampas kakak punya kad juga n bagi kat mama.....m'nangis2 kakak....kesian sgt kat dia......

tp cepat2 mama pujuk kat kakak....b'tau kat dia mama suka sgt2 kad yg dia buat....sejujurnya mmg mama suka sgt2 dgn dua2 kat yg mama dapat......cantik!! walaupun mama tau..kad tu adik n kakak buat atas tunjuk ajar dari cikgu kat sekolah tp keikhlasan n kegembiraan anak2 masa bagi kad tu pada mama yg buat mama rasa terharu.....terima kasih sayang.......

kad dari kakak.....

~ cantik sgt....kad ni kakak tulis n kaler sendiri...teacher tlg bagi idea jer....~

kad dari adik

~ sgt cute...^___^ teacher tlg buat n adik cuma kaler jer ~

~ permata hati mama & baba........semoga anak2 mama & baba akan menjadi anak yg soleh n solehah...berjaya di dunia n akhirat....AMIN ~

Walaupun tiada acara istimewa sempena hari ibu semalam tp mama dah cukup gembira dgn 'kehadiran' dua kad ucapan ini..... ^_____^


10 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

aduuuh terharunya~ hee~ pandai kakak eh nak buat surprise kt mama dia..hee...cantik kadnya.. ^_^

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... Reply To This Comment

wah terharunya siap wat ucapan camtu...cantik2...balqis tak pandai lagik nak wat camtu...selamat hari ibu

@e_da said... Reply To This Comment

so sweet terasa indah hidup ini kan...

Kakzakie said... Reply To This Comment

Mulai tahun ini anak-anak lia akan bagi hadiah bila tiba hari ibu. Kakak yang dah merasa bertahun-tahun pun bila semalam anak hulur coklat dan kad masih rasa terharu lagi....

JaJa'Z said... Reply To This Comment

alhamdulillah...lawa kad yang bebudak berdua tu buat kak....frame la kak..tak pun akak laminate jek..simpan and tahan lama sket...

wifenavy said... Reply To This Comment

ala cutenye.. bestnyer.. kalau sy la tu tang tu jgk dh meleleh air mata kot

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

alolo...cumilnye :)

akiratoriza said... Reply To This Comment

hepinyeee saya tgk kad tu kak. lau saya dapat mesti dah menitis air mata kak.. memang terharu baca citer akak ni... kanak-kanak memang tak pandai nak menipu kan dan sangat berpegang pada janji..

wahida said... Reply To This Comment

aku pun dpt gak kad...sok aku lak publish...hehe..

selamat hari ibu liya!!

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

seronokkan dpt kad, tahun ni Yaya lupa nak bagi akak kad, hadiah pun lupa... huhuhu