May 06, 2011

next....

dah mcm ambik no giliran pulak kan....mlm td turn firas pulak yg x sihat...badan panas mendadak n batuk teruk...mungkin berjangkit dari afiqah...

en.suami suruh masuk ubat kot m*nt*t tue...tp aku rasa panas dia masih blh di kawal lagi....jadi makan ubat cecair je dulu....

~ monyok jer muka...firas ni w'pun dah nak masuk 4 bulan...klu tido mesti nak b'bedung...klu x mmg dia x blh nak lelap...tp yg hairannya klu bawa dia pi b'jalan...kat dalam stroller tu blh plak dia lena....~

~ mata dah berair je...bibir pun dah merah bak delima....mujurlah firas mmg suka minum air masak...jd panas badan cepat turun.....masa nak lekat cool fever ni kat dahi....m'geleng2 kepala dia..sejuk agaknya...^_____^ ~

~ alhamdulillah...w'pun dia x sihat...malam td dia x meragam sgt...~

cuma pagi td masa nak siapkan kakak2 ke sekolah....mmg dia meragam..mungkin badan dah mula rasa x sedap...menangis smpi serak suara...bagi makan ubat je muntah semula.....ni pun dia tido kat atas katil jer..x nak tido dalam buai...

kakak2 x der ni blh lah dia lena sbb suasana sunyi sepi....klu kakak2 dah balik sekolah mmg riuh la umah ni.....x kan blh lena klu x masuk dalam buai....


7 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kesiannya.....

Tapi kakak suka tengaok mata dia yg mencerlang. Macam tak demam....

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

olololo...adiknye pula demam..hehe..awe demam pun pakai cool fever..tapi org dewasa punya bye2 fever..mmg best pakai benda tu sebab sejuk...tapi bby akak still senyum walaupun demam ek :)

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kesiannya firaz pulak yang demam

ginilah kan kak lieya, kalau dah kata ibu, bila anak2 demam kita pulak yang rasa demam....

sabar yer kak..

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie..

kesian tgk dia batuk sampai serak2 suaranya kak....tp tu lah mata maintain galak jer....;D

Mamamya said... Reply To This Comment

awe...

dia mmg selalu cool jer...

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu..

terima kasih ayu...risau tgk anak2 sakit..klu blh biarlah sakitnya tu pindah kat mama ajer....

Izan Ishak said... Reply To This Comment

alahai...ciannya bby firas demam ye...

moga cepat sihat ye sayang~