August 08, 2011

7 bulan sudah....alhamdulillah...



alhamdulillah hari ni genap umur MUHAMMAD AFHAM FIRAS BIN SHEIKH ALI 7 bulan....

setakat ni firas cuma pandai meniarap n t'golek2...ke kanan...ke kiri....blm pandai merangkak lagi & gigi pun blm nampak bayangnya.... ^________^

tp mulutnya dah riuh bersuara....yg mama x blh nak tahan tu...dia lbh dulu pandai panggil "baba"...asyik2 "baba...baba...baba......" yo lah anak obah la katakan....huhuuuuu....

~ sampai hari ni...klu makan masih lagi kene bedung...klu x habis semua dia nak pegang....klu makan WAJIB buka channel Babytv.. (ch 618) kartun kegemaran dia......~

~ PITCH & POTCH....klu dgr je intro kartun ni mmg cpt2 dia mengayuh kaki (naik walker) pegi kat depan TV... ~

~ haaaaaaaaaaaaaaaaaa.....gini lah jadinya...tegak je mata tgk TV panggil2 pun kompom x menoleh punya lah...selagi x habis pitch n potch tu... ~

~ tido skrg dah x b'bedung....cuma bagi kain lampin/face towel je utk dia pegang.... (masa ni tido kat umah wan kat kg....pakai kain pelikat atok jer....) ~

~ klu malam dah tido buai lagik...serik dah mama sejak kejadian sebulan yg lps...skrg mlm tido kat bby cot ni jer...bby cot ni dulu dah b'sawang2 kat dalam stor...beli dulu utk afiqah....tp sejak firas discaj dr hsptl aku suruh en.suami keluarkan balik...nasib baik blh guna w'pun mcm dah agak uzur jugalah.....janji blh guna... ~

~ dan aksi yg agak menakutkan mama.....org tua2 kata klu anak ni dah mula makan/hisap ibu jari kaki maknanya dia nak dapat adik lagi.....apakahhhhhh???????????????? huhuhuuuuuuu...................... ~

buah hati mama n baba...................damya,afiqah & firas....


semoga anak2 mama/baba akan terus membesar bagai johan yer sayang........cemerlang di dunia n akhirat...amin.




11 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Lia... geramnya tengok muka Firas kan. Aha lah Lia org tua-tua kata kalau hisap jari kaki tanda nak ada adik lagi... bestnya. Kakak suka sangat. Kalau ada dua bolehlah bagi kakak satu...

juliaakmal said... Reply To This Comment

dah besar dah...hehhhe..betullah lia kalau baby hisap ibu jari kakai mmg nak dpt adiklah tu..pengalaman akak masa nak mengandungkan anis..anas asyik hisap ibu jari kaki dia ajer.....tu yg umur setahun dah dapat adik...hehehehh....

mamalieyna said... Reply To This Comment

sekejap je kan...weeeii budak comel dh besar~ sama la peelnya dgn abg arif, wlu bukan baby...bgn pagi je nk mintak bukak babytv~..hu~

tapi bagus jgk channel tu, byk dia belajar...^_^

semoga membesar sihat dn kuat yek cyaang~///muaah~

JaJa'Z said... Reply To This Comment

ha!!! isap kaki!!!! jeng jeng jeng....dup dupppppp..dup duupppp...hehhe..takpe lah..kan kata nak sorang lagi kan...comel minah dua orang tu pakia telekung..tak sabar nak jumpa , nak cubit2 diaorang...

lieyalatif said... Reply To This Comment

hahahaah....ayokkk firas nak adik ekeekekekekek.....

same sgt mcm dayyan...mate bolaaat!! wakakakak...betul la lia, kite ni mmg byk persamaan.. heheheeh.....alalala tomey tgk firas mkn siap berbedung....betol tu lia, byk sikit masuk mulutnye....kalo tak sure tanagn dok capai itu ini....heheheheeh......

senagn firas dah dok walker kan....ni dayyan, tak suke baring lame2...nak duduk...tapi kite laa kene pegang ...adoi ngade2 itu budak heheheheeheh

Izan Ishak said... Reply To This Comment

kejapnya firas dah besar kak...rasanya masih baru baca pasal akak berpantangkan dia aritu...

hehe...dah pandai isap jari kaki ye~

K.Nor said... Reply To This Comment

aik firas, dah nak adik ke? hehe

AnneRaini said... Reply To This Comment

same dgn anak sy..suke tgk baby tv...bagus gak kalo kite nak buke pose die tak kacau..asik dgn baby tv tu..hehe

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

wah!!
firas...
dah pandai mintak adik.

hehehe

kak, kakak long mcm kurus jer kan?

dieya said... Reply To This Comment

heran plak firas sebut "baba" dulu ye. biasa dieya dgr baby sebut "mama" dulu pasal diorg senang sebut perkataan yg mula huruf M.. mama.. mimi. mumu.. sah laa anak obah yg sorg ni!

tapi kan.. mata bolattt tu sah mata mama! :-D

Mama Hanim said... Reply To This Comment

alahai cutenya firas.. geram tgk dia..