August 24, 2011

raya...raya...raya......

yerrr...raya...raya..raya.....semua org sekarang ni klu sembang2 topik utamanya dah tentu ttg persiapan nak sambut raya kan.....klu sebut hari raya ni sbnrnya kemeriahan persiapan lbh kepada anak2 jer...mama/baba semuanya serba sederhana (aku rasa kebanyakkan ibubapa mmg mcm tu kan....segalanya lbh kepada anak2) serba serbi nak raya....baju raya...kasut raya...beg raya...rambut raya (huhhh...rambut pun nak raya.....)

dan ini kisah ttg hero satu2nya dalam family (mak/pak uda....mudah2an tahun depan dapat hero yer...aminnnnn) jadinya mmg dia lah yg selalu jadi tumpuan....rasanya firas lah paling byk baju raya.... ^_________^ dia x minta pun tp mama over...huhuuuu.....

2 hari lps sepupu en.suami tlg 'repair' rambut hero nih...haaa...jgn main2 tukang gunting khas siap dtg umah tau gunting rambut dia...heheheeee.....nak b'gaya dgn rambut raya lah katakan.....klu ikutkan baba dia nak botakkan rambut firas ni tp aku mmg membangkang lah idea tuh...haihhhh....x encem lah anak mama klu botak....

sessi menggunting rambut ni x lah semudah yg di sangka sbb hero ni melalak dari awal sampai ke sudah...sampai bengkak2 mata n meleleh h****s!!! hadoii lah....kesian sgt2 tp apa nak buat.....

~ awal2 ni masih ok lagi.....bila mesin rambut tu b'gerak dia diam....tp bila mesin b'henti jer mulalah melalak mcm kene dera gamaknya......huuuuu... ~

~ dah mula nak start 'engine' dah ni.............. ~

~ wawawawaaaaaa.....dah mula dahhhhh..... ~

~ huarggggghhhhhhhh.....masa ni mmg dah tahap maksima dah nih.....mmg dah b'pusing2 nak melepaskan diri ~

~ nampak x mata dia yg bengkak...sian kan....alahai anak mama.....nak raya punya pasal lah ni dik....nak bagi adik lagi ensem huhuuuu..... ~

~ dan ini lah hasilnya....bukan lah byk sgt pun yg di repair...cuma belakang n tepi jer....itu pun x complete sgt kata pak long...dah firas menggelupur mcm tu...risau dia nak gunting lbh2..jadilah kan janji nampak kemas ~

~ dan semalam b'buka puasa di rumah tok mama dgn rambut raya... hensem x saya??? heheheee aiksss......ada lak t'selit model kat belakang mon**t cu tuhhhh...klu soh ambik gmbo mmg dia lah paling laju....mcm gaya2 ada.... ^_________^ ~

~ dan ini lah 'tukang gunting' rambut firas a.k.a pak long nasir (sepupu en.suami ni mmg ada kedai gunting rambut) terima kasih yer pak long lain kali gunting rambut free lagik ngeeeee..... ~




p.s: plan hari ni nak siapkan semua biskut raya n packing...lps ni nak mengemas umah n susun 'kebun bunga' yg sekangkang kera jer besarnya tu...huhuuuu.....




8 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

ehhh dah encemm dah firas....wah bergaya dgn rambut raya la ek

mamalieyna said... Reply To This Comment

makin encem la firas...abg arif je tak encem2 lg..sbb takmo gunting rmbt, asal masuk kedai je..nak larik kuar, camno..dh serabai dh rambutnya..hu~

JaJa'Z said... Reply To This Comment

hhehe..sian firas melalak kena gunting rambut ek..tapi ok la jugak, lawa encemmmmmm..mcm aki yg kak zah jaga tu..tertobek2 rambut dia babah dia kerja kan..terus lari hensem...

AnneRaini said... Reply To This Comment

samelah dgn anak sy kak...melalak2 nak gunting rambut..last2 rambut jd herot berot...hahaha...

Qaseh said... Reply To This Comment

tambah ensem dan comey firaz ni...my hero pun nak gunting rambut gak lahhh

Qaseh said... Reply To This Comment

tambah ensem dan comey firaz ni...my hero pun nak gunting rambut gak lahhh

lieyalatif said... Reply To This Comment

alahai....bertambah kacak le firas rambut dah smart ni...rambut raye gituuu heheeheh...sian lak tgk pic die nangis tu....beriya2 kan....seb baik sempat sudah kan....

die nangis sebab takut bunyi mesin tu kot lia...he he he...rambut dayyan pun dah lebih2 tumbuh kat telinga tu...nak potong papanye tak kasi...die nak buat style rambut mushroom..nak bagi panjang he he he..ikut papa die laaaaaa

akiratoriza said... Reply To This Comment

n3 akak telah memberi ilham kt sy utk g kedai gunting bg sesi memotong rambut si Adam... biarpn rmbut still pendek xper kasi trim ckit...hihihi