August 10, 2011

Menu Ramadhan ke-9

pantasnya masa berlalu kan....hari ni dah 10 ramadhan,alhamdulillah syukur.....semoga ibadah kita semua sepanjang bulan yg penuh berkat ini diterima olehNya...amin.

korang buka apa smlm....??? aku buka mee rebus tulang rusuk, dah lama giler berangan nak mencuba buat mee rebus sndiri....aku rasa sejak aku blm ada anak kot...(huuu...giler lama kan...) masa tu aku tgk kat majalah SAJI gambar depan Erra Fazira...tp x ingat lah keluaran bila....

so, masa aku buat list menu utk b'buka sblm pose aritu aku pun godek2 lah google n blog2 blogger masakan utk cari resepi mee rebus tulang...kebanyakkannya mmg suggest guna tulang rusuk sbb daging cpt lembut....

cari punya cari aku jumpa resepi ni...yg aku rasa mcm ada persamaan dgn resepi yg aku penah baca kat majalah Saji tu, pada aku resepi ni kena kat selera aku n family...

klu ada sesiapa nak mencuba blh tgk kat SINI yer.....

~ percubaan pertama...komen en.suami "sedap..blh la buka restoran" huhhhh....tersenyum t'simpul2 I tau....( alaaa....masak tgk resepi je pun bukan terror sgt....huuu ) ~

~ ini utk jiran2 saya......ada sesiapa yg sudi jd jiran saya x???? ~

~ menu sampingan.....nak perabis stok setandan pisang kapas yg bawa balik dr kg aritu...aku dah buat jemput2 pisang...dah buat apam pisang....ni buat kek pisang plak...masih ada lagi semangkuk yg dah siap kopek kat dlm peti ais....nak buat apa lagi lah ni....buntu2.... ~





p.s: minggu ni insya'allah balik kampung lagi......penuh lah bonet kete.... ^____________^


10 cerita dari hati:

Anawahid said... Reply To This Comment

sedap nampaknya lia mee tu... hehehe

ieja amieja said... Reply To This Comment

wah menggamit2 la mee rebus tuh.. t/ari cenggini perut mmg tgh b,bunyi..tgk lia nyer menu.tmbh rancak perut menyanyi..
ieja nak la jd neighbour sebelah..hari2 dpt mkn free..heheeee

AnneRaini said... Reply To This Comment

kak, sampai hati tak pos kat sy..majuks la cam ni..huhuhu

Lelord said... Reply To This Comment

hehehheh aku x mkn tulang, so takyah lah mencoba

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

saya! Saya nak jadi jiran anda.. hehehe...

Papa Mifz said... Reply To This Comment

sup tulang....den nyo feveret nih...

Hizami Rahim said... Reply To This Comment

sile buat kerepek pisang. kegemaran tu! huhu.

mamalieyna said... Reply To This Comment

semalam berbuka kt luar, mkn nasi ayam jer, cepat order n dpt..hee~

today berbuka umah kakak, lalala..suka..

oooh tetiba ngidam nak mkn mee rebus plak..hu~ naakkk... ^_^

JaJa'Z said... Reply To This Comment

mencikkk tau!!!!

Shafini Mustafha said... Reply To This Comment

saya mahu jadi jiran anda..huhu...