August 09, 2011

Kenangan....

sajer nak share gambar2 kenangan menyabut hari raya tahun 2010....masa ni aku tgh pregnant firas 6 bulan...mmg x de lah nak melaram sgt kan,buat baju raya pun sehelai je (yg aku pakai kat dlm gambar ni lah....) yg lain2 pakai je baju pregnant mana yg ada.....

~ bergambar dgn wan.... ~

~ family "besar" en.suami...eheheheee.....comel2 kan...? yg sedondon pink tu adik ipar yg no.2 (pak ngah bobo) tahun ni tambah ceria sbb dah dapat bby amirah, adik yg no.3 (pak lang) x der dalam gambar...masa ni dia x dapat cuti...tp tahun ni alhamdulillah dapat beraya bersama fmly....yg belah kanan sekali(yg paling cute miut tu) adik yg bongsu (mak su ecah) ~

~ tembam kan damya masa ni.....sgt2 montel!!!! skrg dah kurus....lagi2 bulan pose ni...dia cukup gembira bila mama kata "ehhh..kakak dah kurus lah....." eheheee..~

~ yg ni masih maintain segalanya...montel + nakal!! ~

~ ceria di pagi hari raya.......tahun ni cameraman balik sarawak...x der lah gambar cantik2 cenggini..... (pstttttt...baba....permohonan nak beli camera baru x approve lagik ker.....??? uhuksssss.......) ~

~ yg ni family aku....b'beza kan dgn gambar2 di atas...yg ni ambik pakai hp sajorrr.....yg kat atas tu guna DSLR....x per lah janji ada kenangan.... dari kiri: pak uda n mak uda, mama n baba,cu manis, pak ngah n mak ngah....sorang adik yg kat sawarak x der...tahun ni pun x der juga.....sedih2... ~

sepanjang 9 tahun b'kahwin kita org mmg x de sistem giliran....sbb kami ni sekampung...umah pun dekat jer...klu jogging tu dalam 10 minit sampai lah....klu aku pi umah mak aku pagi..karang ptg balik umah MIL pulak...sonang kan....heheheee

tp yg jd masalah ni nak balik kampung nenek/wan lah (kami ni dah de atok lagi....) sbb mak n ayah biasanya lps sembahyang raya tu akan balik ke Batu Pahat & family mertua plak balik Kota Tinggi....kdg2 mmg berada dalam dilemma....sbb masing2 nak ikut family balik kg.....klu ikutkan x der ikut giliran sgt tp lbh b'gantung pada keadaan....

tahun ni rasanya balik Batu Pahat dulu kot (blh kan baba.... ^_________^) sbb adik ipar yg bujang tu dapat cuti raya pertama n kedua...so, ada lah org yg akan bawa mak/abah.....

raya tahun ni juga kami plan nak buat open house.....insya'allah...mudah2an dimurahkan rezeki....klu jadi pasti akan aku uar2kan di sini......




p.s: ptg ni menu mee rebus tulang.....yummy!!!!! 1st time buat...harap2 menjadi lah...amin.



10 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

awat dlm adik beradik komando, komando sorang jek yang lain..adik beradik lain semua 'cute'...komando maintain jek body..heheh...

AnneRaini said... Reply To This Comment

tak nak komen psl raya tp nak komen psl menu ptg ni...haduihhhhh...kalo boleh terbang sy buka pose umah kak lia ptg ni...huhuhu

Izan Ishak said... Reply To This Comment

ohhh...raya lepas akak pregnant...thn ni firas dah besar pun...dah boleh pakai baju raya~

Hanis Azla said... Reply To This Comment

seronok tgk gambar2 raya ni.. dah terasa kemeriahannya.. wah.. menu yg superb utk petang ni.. sure menjadi punya tu.. Selamat menyediakan hidangan yer..

dieya said... Reply To This Comment

dieya pun notice menda yg sama mcm k jaja.. tuan kmdo jek yg maintain, yg lain kiut2 belaka.. especially yg bongsu tu, nak cubit2 je pipi! i think tuan kmdo iku ayah dia kot, yg lain2 ikut mak, ye tak?

yeay k lieya nak wat open house! jom k jaja kita zooooom gi jb!

kayrul-shah said... Reply To This Comment

bestnya satu kampung..takper nak berebut ye kak..kayrul ikut sistem giliran..tahun nie giliran suami plak..hehehe

Papa Mifz said... Reply To This Comment

last year raya pun wife saya pregnant...;)

ieja amieja said... Reply To This Comment

semoga kemeriahan di pg syawal akn lbh meriah thn ini..lbh2 lg firas dah besarkan..sup tulang?? yummy yummy..

Anawahid said... Reply To This Comment

patotlah tayang gambo raya dia dh raya dlu... ekekeke... langsir pon dh tuka... hahha

Anawahid said... Reply To This Comment

patotlah tayang gambo raya dia dh raya dlu... ekekeke... langsir pon dh tuka... hahha