August 16, 2011

cuba...try....test.....

dah t/hari baru dapat update blog....itu pun sambil2 buat keje umah....sementara nak siapkan n3 ni sempat aku basuh baju raya anak2....x kisah lah kan..janji blh update lambat pun lambat lah....

aku pun benonya x larat nak citer panjang2 nih...mata tgh b'pinor2 sbb baru lps sidai baju raya anak2 kat luar tadik....arini cuaca panas sungguh..... (dugaan bulan pose....). korang dulu masa kecik2 mestu xcited kan bila nak raya...klu mak/ayah belikan baju n kasut raya mesti b'kali2 menggayakan baju tu kat depan cermin.....berangan betapa comelnya diri masa tuh....ngeeee...kadang2 sampai lunyai kotak kasut sbb asyik dok buka tutup.....hihihiiiii....

ni lah kisah anak2 bila dapat baju n tudung raya...balik2 umah terus menerai (*try) pakai....

~ anak2 daraku yg tembamm..bam..bammm.....bila pakai tudung syiria ni lagi lah bolat muka tu...^__________^ sbnrnya nak cari tudung yg mcm fiqa pakai tp sygnya setiap warna tudung cuma ada 1 helai jer..jadinya damya ambik yg kaler purple pekat..dia pilih yg tu sbb ada warna merah....dia mmg suka warna merah ~

~ tgk lah tagam anak2 dara kepochi ni bila di suruh ambik gambo...mcm2 gaya...tp mama suka tgk dia org ceria mcm ni.....terhibur!! ~

~ baju ni sedondon dgn cu n 2 org lagi sepupu yg lain....atok/nenek yg belikan kat Nilai 3 masa anta cu konvo dulu.....warna tema merah sbb ikut warna kegemaran damya.... ~

~ cu yg melayan ragam anak sdra...bergaya ala2 kumpulan nasyid tersohor....wink!!! meriah kaler baju ni.... ^________^ tudung yg kaler pink ni nasib baik dapat sepasang....suka lah mya n fiqa (x sempat pakai raya dah bawa pi mengaji) ~

~ yg pattern ni sedondon dgn mama & baba....tema tahun ni purple :) dah puas mikir n pilih kaler apa2..last2 pilih lah warna yg mula2 pakai masa tahun pertama kawin dulu.....dua berdua sekarang dah berlima.....^________^ ~

~ samping firas...jenuh mencari,last2 dapat yg ni....tu pun kena la adjust sbb labuh smpi menutup kaki.....eheheee...mama over kan,anak x pandai jalan pun nak di pakaikan samping yg akan lekat kat badan cuma ntah berapa minit..... ~

alhamdulillah persiapan raya almost complete....mlm td dah b'shopping utk bahagian baba...tinggal samping je x de....mya n fiqa pulak cuma nak carikan kasut raya...dalam di lemma lah nak pilih kasut raya anak2 dara ni....nak beli yg selipar biasa mcm x sesuai plak n beli kasut takut pakai kejap je pulak pastu terperosok kat almari kasut.....hurmmmmmmmm.....






p.s: arini baru buat nasi ayam penyet sbb smlm x jadik buat, kami berbuka di Pizza (blh baca kat kisah kami ni kat blog adik aku kat SINI aku x sempat nak update ttg kisah ni) gandingan nasi ayam penyet ni puding tauhu....ada tragedi di sebalik kisah buat pusing tauhu ni...klu korang baca blog adik aku tu...korang tau lah kisahnya...heheeee.....





9 cerita dari hati:

AnneRaini said... Reply To This Comment

mmg over bab sampin tu...hehe..cantiklah baju ry merah tu...comel jek

Lelord said... Reply To This Comment

wahhh kemain anak dara berdua ni melaram

Anawahid said... Reply To This Comment

hahahaha... siyes lia, bju ni sama ngn 1 dak opis aku beli tuk raya, sib baik aku x beli sama psal aku mmg berkenan ngn kain ni, tp aku suh dia beli dlu pasal memikirkan x de yg nk amik tempahan... hehehe... kalo x mau boria 1 johor... wakakaka

lieyalatif said... Reply To This Comment

wah meriah raye ni lia.....kemain anak dare hah...baju sume dah siap yeak....lieya plak baru nak amik ari jumaat ni...sebab sabtu tu kami ade photoshoot raye ekekeekek....sian dayyan tak gambar photoshoot lagi...tu yg nak buat tu....leh tukarheader blog sekali nanti ekekeekek.....

sampin lieya tak cari lagi ni....harus cari satu dayyan ni...auwww...kacak le anak bujang kite kan!

cik dah faridah said... Reply To This Comment

wah seronoknyer raya nnt...suka tgk dorg pakai tudung..makin bambam gitu....

mamalieyna said... Reply To This Comment

waaah meriahnye kaler baju raya depaa...hikhik..budak2 mmg excited..tp mak budak pun apa kurangnya kan..hee~ comei...bertudung syria gitu..sesuaii..

^_^

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

comenya depa...
cu pun ssgt cantik
tggu firas laram samping pulak.. grgrgrgrg....

dieya said... Reply To This Comment

damya mmg nampak slim la!
baju bunga2 merah pink tu mmg cun. pandai atok nenek pilih utk cucu2 tersayang.
ewah2 firas dah ada samping. harap2 hari raya nnt samping tak jadi lampin plak ye.. ngeheheheee.. gurau jeks

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

comelnye....awe yang besar ni pun cube try test ini kan anak2 kecil :)