August 10, 2011

tiba-tiba.....

apa kes...??? tiba2 apa plak ni...???

x der apa pun.....cuma sblm ni aku mmg x de plan nak tukar langsir umah pun sbb aku dah ada 3 set langsir yg masih elok n cantik lg...ingat nak guna semula langsir umah yg aku guna masa dok kat kuarters Kem Terendak dulu....langsir tu aku beli kat Nilai 3....mmg quality terbaik sbb tu smpi skrg still nampak mcm baru jer....

tp smlm lps en.suami siap mengecat bahagian hall umah....tiba2 terasa mcm nak tukar plak langsir umah (uhuuuu...mentang2 ada bonus yerk....uihhhh...cpt jer order langsir baru... ) dan yg sgt2 bestnya en.suami tanpa byk soal bersetuju dgn permintaan pn.isteri.....yeahaaaaaaaaaaaaaa......!!!!! i lap u lah baba...ngeeeeeeee...... alaaa...klu cantik pun umah sapa kannnnn...? sapa yg dapat nama.....??? baba jugak...ehikkksss....

tp tiba2...dalam hati b'kata2 "ehhh...dah masuk pose ke-10 baru nak pi cari langsir baru...sempatkah nak menjahit???? "

alaaaaaaa...sempattttt (pujuk ati sendirik....huuu ) aku bukan nak buat scallop2 bagai...jahit tegak jer....lbh kurang mcm gambar2 yg diatas nunnnn (tq yg en.google) rasa mcm nak buat sama mcm yg kat gambar last tu.....korang rasa ok x????




p.s: arini x pasti lagi masak ke x sbb en.suami ada majlis berbuka puasa bersama Timbalan Menteri Pertahanan......klu rajin masak lah simple2....klu malas terjah la bazaar kat depan taman ni....pastu skrg ni mcm dah x sempat je nak balas komen kawan2 (maafkan saya yer....) n3 pun byk yg n3 publish je nih.....terasa bulan pose ni masa semakin singkat pulak....buat itu n ini..tgk2 dah pukul 4 ptg....dah kene b'siap nak berpencak silat plak kat dapur....korang rasa mcm tu x ea..????



8 cerita dari hati:

lieyalatif said... Reply To This Comment

wah meriah raye tahun ni lia...siap langsir baru lagi hah....sesekali ade rezeki lebih tak salah...buat ar...sure berseri2 rumah di pagi raye..cewaaaaahhh!

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Lia, akak punya langsir baru thn lps tak gantung lagi, thn ni baru gantung, bleh gitu?? hehehe..

samalah akak kalu dah smpi umah, skejap jer dh sangap, huhu

wahida said... Reply To This Comment

aku tak tukar langsir nok tahun ni...pakai yg lama jer...hehe...

akiratoriza said... Reply To This Comment

kalau nak, pasti boleh punyer siapkan langsir tu... yakin boleh kak!!! hihihi...

adarnadzmie said... Reply To This Comment

langsir raya dah siappp... tggu nak pasang jerr... hehe.. wat simple pun cantikk ...

AnneRaini said... Reply To This Comment

amboi mentang2 bajet approve terus kate sempat nak jahit..kalo sy tak sempat dah..hehee

ieja amieja said... Reply To This Comment

percaya x klu sy ckp dah 6 thn x tukar lgsir?? asyik tukar dgn lgsir yg sblm tuh jer..klu yg sblm tuh bape thn erk??7-8 thn la kot,but still ok lg..bkn apa mls nak simpan lgsir yg byk2 tuh..next year kot..dlm perancangan..hehe

juliaakmal said... Reply To This Comment

langsir akak dah siap..hehhehe...