August 09, 2011

dam..dam..dum bunyi mercun...!!!

smlm aku baca n3 kat blog papamifz dia ada tanya samada dah rasa ke blm bahang nak sambut raya???? cpt2 aku jawab "yer...yer...yer..... "(sambil angguk kepala laju2...!!!) kat taman aku ni pun bunyi mercun dah b'dentum2 sana sini...harap2nya jgn lah ada yg hilang mata,jari,kaki,tangan dll...amin....

meh nak share gambar anak2 main bunga api malam tadi...mmg terasa sungguh lah bahang nak sambut raya....mcm terus nak pacak je tiang yg ada pelita tu...ekekeke...... (over lah minah ni... ^________^ )

~ teringat zaman kanak2 dulu....alangkah meriahnya suasana mcm ni kan..... ~

~ kakak yg sebenarnya takut2 nak pegang bunga api tu... ~

~ eehhh....nuha pun ada lah ^_________^ semalam adik aku b'buka kat sini...mmg tambah meriah + gamat umah..tu baru ada sorang je anak sdra.... ~

~ yg sorang ni mmg x kenal erti takut...main non-stop...selagi ada selagi tu lah nak di bakornyer semua.... ~

~ mak long jun yg gigih melayan anak2 buah...... ^_________^ ~

setakat ni persiapan sambut raya pun dah hampir complete....ada lah nak tambah sikit2 lagi.. smlm en.suami pun dah pi beli cat umah (kali ni cat umah btl2..huhuuu...bukan 'umah' ni yer...) kami cat bahagian dalam jer...luar x usik pun....klu lah umah ni mmg umah sendiri mmg sakan aku mengecat...tp ini umah sewa, pastu ntah2 hujung tahun dah nak kene posting ntah ke mana pulak destinasi kami....

dinding dalam ni klu aku x cat mmg haru lah...mcm2 lukisan ada...dah lenguh mulut ni cakap jgn conteng dinding...haihhhh...x makan saman.....lama2 biarkan je..bila raya cat semula, habis citer!! tahun lepas kita org cat kaler hijau....tahun ni????? surpriseeeeeeeeeeeeee....dah siap nnti aku share lah kat sini yerk....korang cat umah ker? kaler apa pilihan kali ni....??? (alangkah bahagianya klu tiba2 Eric Leong yg kata SURPRISEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.....!!!!!!! uhuhuuuuuu angan2 mat jenin je lah ni.... )



p.s: alhamdulillah.....dapat juga bonus 1/2 bulan gaji bagi kakitangan kerajaan.....dapatlah tambah budget sikit utk buat open house....syukur...



9 cerita dari hati:

zaidah said... Reply To This Comment

tahun nie tak cat sebab tak dapat bonus...huhuhu....

lia nak tanya mana dapat stok bunga api tu...kat kulai susah nak carik...

Kakzakie said... Reply To This Comment

Seronok anak-anak main bunga api ye Lia. Anak kakak belum beli pun lagi. Mereka dah besar sikit dari anak Lia so kena khatam quran dulu puasa ini baru boleh main bunga api....lagi pula masih sekolah homework banyak...

Kakak tak cat pun rumah biarkan saja cat yang pudar. Dah 4 tahun tau kakak tak cat rumah...

Lelord said... Reply To This Comment

ekekekekee aku x cat umah pun, langsir pun tak tukor, rasanya sempat kot anto g dobi. kalau aku cuti raya sebulan kompom aku tukor langsir ekekekee

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

ada open house ke?? Yey2!! hehehe

lieyalatif said... Reply To This Comment

meriahnye lia...betul tu tak sah kalo takde bunge api kan...baru rase kemeriahan puase n raye tu....lagi satu pelita...wajib pasang tuuu ekeekekekek....

lieya mmg beriya2 beli bunge api, tapi tu laa anak dare ku itu penakot....hampeh jek ekekeekek...last2 aku yg tekinja2 main....hadoi laaa.....

wahida said... Reply To This Comment

aku tak cat pun umah aku nok..fulus byk lari...huhu...

anak2 aku setakat ni aku bg main pop pop jer..hehe....
bunga api akan dipertimbangkan...
mercun? no way!!

AnneRaini said... Reply To This Comment

sukanye main bunga api...tp thn ni mane nak cari bunga api ye...tak jumpe kat kampung sy...nak beli kat Kl takut kantoi otw balik kg..huhuhu

akiratoriza said... Reply To This Comment

seben sy pun dh sibuk2 gak nak cat uma tapinya tak tau bila nak mula ops.cat uma tu... erm tgkkan jelah..

ieja amieja said... Reply To This Comment

seronok tgk dorang main bunga api..teringat masa kecik2 dulu..x dpt mercun dpt bunga api jadi lah..