August 01, 2011

Sayu hati ini....

ntah kenapa hati ini terasa sgt sayu dan hiba ketika aku 'terhenti' di SINI

sebenarnya aku dah sempat menziarah blog mawar hari khamis lps slps membaca n3 ulam kerdas (sapa lah nama sebenar pemilik blog ni.....rasa mcm x best pulak nak panggil ulam kerdas...klu terbaca n3 ni nnti tinggalkan nama yer....klu x keberatan la....) tp masa tu aku x sempat nak baca semua n3 yg ada.....

2 hari aku x buka blog...tp ingatan ini spt 'melekat' pada blog mawar dalam hati spt b'janji"balik je umah nnti klu ada masa aku akan baca semua n3 yg ditulis mawar" dan alhamdulillah pagi td slps subuh aku berjaya membaca semua n3 yg ada dalam blog ni....

mata sentiasa berkaca ketika membaca kisah2 yg dikongsikan di sini....lbh2 lagi bila membaca n3"jalan pulang" dan melihat wajah embun n kekwa....

utk mawar...akak doakan semoga mawat terus cekal n tabah menghadapi hari2 yg mendatang.....a-fatihah utk ahmad...semoga rohNya aman & tenang disana.....amin.





p/s: selama 9 tahun aku mendirikan r/tangga bersama suami inilah doa yg saban hari aku ulang sblm tidur "Ya! Allah.....aku tahu MATI itu pasti.namun doaku..andai ditakdirkan mati biarlah aku yg 'pergi' dahulu kerana aku x akan sanggup kehilangannya" tetapi sebagai hambanNya kita hanya mampu merancang tapi Dia yg menentukan....





24 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

salam lieya...lama tak kesini..tak sihat + takde mood la..hu~~

selamat berpuasa~

hu~kalau eina pun sentiasa berdoa camtu, tak sanggup melalui saat kehilangan org tersayang..

azila said... Reply To This Comment

same goes to me k.lia..xsanggup nak hadapi keadaan mcmtu kan..nauzubillahiminzalik.selamat berpuasa k.lia, bila nak kongsi resepi juadah buka n sahur ni..heheh

*Mawar Nafastari* said... Reply To This Comment

terima kasih kerana mendoakan kami sekeluarga.. ;)

ieja amieja said... Reply To This Comment

salam ramadhan wat lieya sekeluarga..selalu
berdoa semoga sehidup semati...(sama2 hidup sama2 mati)..n....selamat berbuka ptg nnt...

abah khalisha said... Reply To This Comment

pagi ramadhan dah bc entry sedih ni..tknak sedih-sedih di bulan keberkatan ni

ilahjy said... Reply To This Comment

t.kasih ucapan ramadan..
semoga kita sihat menjalani ibadah ini..

serunding tu mmg mahal kat luar sbb lama nak siap..huhuuu..dah buat tau lasendiri. nasib ada anak2 tolong 4 org bergilir dgn abah dan mama. 6 org tolong kacau...fuhh mmg dasyat tuuu.. baru 1 kilo..kalu byk?? hehe

Mama Hanim said... Reply To This Comment

slmt berpuasa utk mamamya sekeluarga..

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

salam ramadhan utk kak lia..

subhanallah.. cekalnya mawar...
semoga arwah berada dlm golongan org2 y beriman

hanez said... Reply To This Comment

salam ziarah & selmt berpuasa.

dieya said... Reply To This Comment

selamat berpuasa k lieya! masak apa hari ni?

p.s. nak cepat, nak sempat baca betul2 n3 ni. nnt dieya dtg balik ye :-)

wahida said... Reply To This Comment

selamat berpuasa liya...

buka apa ptg ni? mesti ko masak best kan...

Papa Mifz said... Reply To This Comment

harap mawar sentiasa tabah dgn dugaan ini...

selamat berpuasa kak...

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

xper iena....jaga kesihatan tu elok2 yer....

btl tu iena....bukan mudah nak menghadapi kenyataan kehilangan org yg paling kita sayang.....

Mamamya said... Reply To This Comment

zla....

selamat b'puasa...

heheheee...akak pun baru buat sampai 15 ramadhan je ni...blm sempat lagi nak buat sampai 30 hari...

Mamamya said... Reply To This Comment

nur...

sama2 nur...salam syg utk embun n kekwa yer...

Mamamya said... Reply To This Comment

ieja...

selamat b'puasa ieja...insya'allah itu lah doa n harapan semua org kan...biarlah sehidup dan semati...amin.

Mamamya said... Reply To This Comment

abah khalisa...

mmg sedih citer ni tp sya cuma nak memberi semangat n kekuatan kepa nur a.k.a mawar...

Mamamya said... Reply To This Comment

kak ilah...

sama2 kak.... ha tu lah kak...mahal kan serunding tu...lia ni klu surih buat sendiri mmg x der nya lah....takut x menjadi.... ;)

Mamamya said... Reply To This Comment

mama hanim...


terima kasih mama hanim... :) bila nak balik kedah tu???

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

terima kasih ayu..salam ramadhan utk ayu juga.....

semoga mawar terus tabah menghadapi ujianNya....amin.

Mamamya said... Reply To This Comment

hanez...

selamat b'puasa hanez...terima kasih sudi singgah sini....

klu dtg lagi tinggalkan link yer...x dapat nak membalas kunjungan....

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

selamat b'puasa dieya...xper2 akak memahami... :)

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

selamat b'puasa... aku masak simple2 je.... ;)

Mamamya said... Reply To This Comment

papa mifz...

selamat b'puasa....

insya'allah...kita sama2 doakan yg terbaik utk mawar...