June 20, 2011

cerita impian & sambutan Hari Bapa....

huhhhh...impian lagik.....

x der menda lain ke lia ni nak share kan...asyik2 impian jer...berapa byk impian nak citer daaaa.....

hurmmm....aku x kira, nak jugak citer ttg impian....tp kali ni bukan lah impian aku atau damya atau afiqah atau firas...dan juga bukan impian en.suami.....

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......

impian....

~ ayahanda tersayang............. ~

yer...impian ayah....aku nak citer ttg impian ayah......

impian ayah ingin membina sebuah umah yg tersergam indah untuk mak, utk anak2 & utk cucu2nya......

skrg ni umah ayah kat kg tu aku rasa kompom dah macam kapal perang or baru diserang garuda.....sure tunggang langgang sbb skrg tgh on going renovation umah yg dah berusia lbh kurang 17 tahun (kalau xsilap lah....)

dulu ayah buat umah ni b'peringkat....buat sikit2...ikut kemampuan yg ada & seingat aku umah ni siap sepenuhnya masa aku dah nak habis belajar dulu.....

klu citer dgn ayah ttg rumah impiannya ni mmg aku x berapa nak faham mcmana rupa bentuk umah tu....kene tunggu siap lah nampaknya.....

tp ayah ada citer dgn aku dari mana dia dapat ilham utk buat umah yg baru ni.......

~ hahhhh...ini lah gambaran yg ayah bagi ttg umah baru ni....tp bukan lah 100% ayah nak buat cenggini...x cukup tanah lah wehhh...marah jiran sebelah nnti.....ngeeeee.....tp ayah cuma m'ambil sedikit idea dari sini utk buat plan umah....~

klu ikutkan mak...dia nak umah yg kecit je..senang dia nak kemas katanya....maklumlah umah klu dah besar gadang gini.....sikap "RAJIN" menguruskan umah pun kene jadik besar gadang juga...klu idak...buatlah umah cantik mana pun tp klu t**k cicak b'sepah sana sini...sawang melengkar2 bagaikan ulaq sawa.....habuk b'kepul2...alahai......hilang lah seri umah yg tersergam indah itu....betul x??????

tp b'beza dgn ayah.....dia kata alang2 nak buat umah biarlah b'baloi n sedap mata memandang.....^_____^

klu diturutkan hati aku nak aje balik kampung skrg ni sbb t'ingin juga nak tgk proses dari awal buat umah baru ayah......cu manis pun dah remind kat fb tadik....

~ huuuuuu...sabar ye dik...insya'allah minggu depan kami balik...blh lah tolong apa yg patut.... ^_______^ ~


sebenarnya sajer nak citer ttg impian ayah kat sini....bersempena dgn sambutan Hari Bapa semalam....

terima kasih ayah kerana menjadi ayah yg terbaik utk anak2 ayah..... (kak long. adik hery, sasa, amal & adik azie) kak long bangga jadi anak ayah....

sempena meraikan hari bapa juga kami sempat pi makan2 (hari sabtu malam ahad) terima kasih yer kakak n lokman sbb belanja kami makan mlm tu....len kali belanja lah lagik yer...ngeeeeeeeeeeeeeeee........meh tgk sikit gmbr makan2 malam tu.....

~ menu utama malam itu....char kuew tiau....tp rasanya mcm x sama dgn yg sebelum ni lah....ntah knp agaknya...tp licin jugak aku makan....."rezeki jgn ditolak...x baik membazir" ^________^ ~

~ our main sponsor malam tu.....alahai..."mem besaq" x tunjuk muka pulak....kikikikiiiii....lain kali belanja lagik ye kak.....thanks tau.... :) ~

~ manja ngan atok..... ~

SELAMAT HARI BAPA UTK en.suami tersayang....terima kasih kerana menjadi baba yg baik baik pada anak2 kita.......


12 cerita dari hati:

rizaros said... Reply To This Comment

sdap charkoeyteow tu.. \SELAMAT HARI BAPA untuk ayah kak.. :)

Kakzakie said... Reply To This Comment

Ayah kita walau jauh dimata namun tetap di hati. Sesekali menjenguk sebagai pengubat rindu...

dieya said... Reply To This Comment

wahhh.. cantiknya rumah idaman ayah k lieya tu! kalau kat kl confirm tak kurang setengah juta harga dia!

zaidah said... Reply To This Comment

memang besar rumah idaman ayah lieya tu....cantik...klu zai memang tak terlarat nak mengemas klu rumah sebesar itu...

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

semoga rumah idaman ayah akak akan dipenuhi dengan anak2 dan cucunya nanti :)

Mamamya said... Reply To This Comment

rizaros...

mmg sedap cahar kuew tiau kat situ...tp kali ni kurang sikit....

thanks riza...

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie...

ayah mmg sentiasa di hati....:)

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

rumah contoh tu mmg cantik dieya...tp ayah akak x lah nak buat sebiji mcm tu..x berkemampuan lah...:) cuma make over sikit apa yg ada ni.....

Mamamya said... Reply To This Comment

zai...

btl lah...umah yg kecit ni je pun dah x larat nak mengemas...apatah lagik klu besar gadang gitu...

Mamamya said... Reply To This Comment

awe...

insya'allah..amin.

sW33tdARLiNG said... Reply To This Comment

sama cam mak saya.. takmo umah 2 tingkat, takmo umah besar sbb nanti dia yg penat mengemas 1 umah...

Lelord said... Reply To This Comment

huhu last aku g umah ko ms ko tunang, ms kawin aku x dtg nape ek? aku kat shah alam kot