June 06, 2011

Percubaan pertama....


~ gambar ehsan dari google~

hari ini aku start makan Cocoa Collegen...rekomen dari sahabat baik mamatina...

mmg dah lama berhajat nak makan collegen ni..maklumlah umur pun dah 33 tahun kan...garis2 halus pun dah byk menepek kat muka nih....^____^ tp bila survey2 kebanyakkannya harga RM150++ utk sebulan....jadi hajat tu terpaksa di pendam dulu sehinggalah mamatina memperkenalkan produk ni....

disebabkan harganya sgt murah n berpatutan maka aku dgn senang hati ingin mencuba di samping itu untuk memberi sokongan kepada sahabat yg sedang giat mempromosikan produk ni....semoga akan terus success yer along.... ^_________^

aku suka beli dgn along a.k.a mamatina sbb yakin produk yg dijual dah tentu lah asli kan...korang tau2 je lah skrg ni byk sgt produk tiruan kat luar sana....dibuatnya bila aku makan ceri beri karang x ke haru.....jadi bila beli dgn kawan ni aku x lah ragu2 or was2 utk menggunakannya....^___^

Meh aku kongsikan kebaikkan cocoa collegen...aku copy jer ni dari blog mamatina.... kalau ada kawan2 nak mencuba blh lah menghubungi mamatina yer....

KEBAIKAN DAN KHASIAT COCOA COLLAGEN POWER PLUS:

♥Membantu mengimbangi hormon

♥Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut

♥Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit

♥Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung

♥Melambatkan proses penuaan

♥Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri

♥Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah

♥Mencerahkan kulit secara semulajadi

♥Memberikan tenaga

♥Membantu mengurangkan keguguran rambut

♥Melancarkan peredaran darah dalam badan

♥Mengimbangi berat badan

♥Meningkatkan daya penghadaman

♥Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot

♥Melawaskan pembuangan air kecil dan besar.



SESUAI DIMINUM UNTUK::

♥Wanita yang sudah mahupun belum berkahwin.

♥Ibu-ibu selepas bersalin ( amat digalakkan untuk mempercepatkan penyembuhan dalaman) *cepat kecut

♥Wanita yang inginkan kecantikan luaran dan dalaman

♥Wanita yang mementingkan Kesihatan

**Dilarang sama sekali buat wanita yang mengandung dan kaum lelaki.




CARA PENGAMBILAN

- Cocoa Collagen hendaklah di sediakan atau di bancuh dengan air panas/air suam supaya serbuk dan kandungannya benar-benar larut.

- Minum setengah jam sebelum sarapan pagi atau setengah jam sebelum makan malam.

- Seeloknya makan malam pada jam 6.30 petang

- Boleh juga diminum 2 kali sehari. Tetapi sudah memadai hanya satu sachet sehari untuk merasai perbezaannya.




Untuk menambahkan berat badan :-

Minum 1 sachet CCPP sejurus lepas makan tengahari dan malam

Yang nak menten kg, suka saya ingatkan ambil CCPP sebelum sarapan atau sebelum meal …





Maklumbalas Pengguna Selepas Mencuba CCPP

Minggu Pertama : Badan lebih bertenaga & cergas, kulit muka yang kering menjadi lembab & pengecutan jerawat, tumit kaki yg pecah kembali pulih, denyutan di payudara, susu badan bertambah (bagi ibu yg menyusukan anak).

Minggu Kedua : Kulit muka menjadi kemerahan & berseri, payudara lebih tegang, terletak & bulat, susuk tubuh lebih kemas & tidak menggelebeh

Minggu Ketiga : Berat badan berkurangan (bagi pengguna jenis gemuk air), wajah kelihatan lebih muda & kulit lebih anjal, faraj lebih ketat & rapat.

~ bestnya klu kulit muka blh jadi mulus n gebu cenggini kan....hohohooooo...berangan sudah...!!! baru nak start makan arini dah berangan nak jadi cantik cam model...ngeeeeee......~


13 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

waaa byk kebaikkannya tuh~ takpe lieya try dulu, eina tgh peknen tokleh kan..after bersalin nnti, kalau tgk byk perubahan pd lieya, eina pun nak coba..hee~

selamat pagi~

JaJa'Z said... Reply To This Comment

waduh! makin mantopppp la kakak ku sorang ni lepas2....kalah model tau!!!

juliaakmal said... Reply To This Comment

LIA...akak pun minum jugak..sedap.......stok dah abis nie...nak oder baru....

Lelord said... Reply To This Comment

Ko g umah along ke is, huhuhu xpe ko cuba dulu ritu aku gtau gak kat along cam nk try tgu aku balik arr next month

Kakzakie said... Reply To This Comment

Wah.. bagusnya Lia. Jaga jangan sampai cik hubby lia termakan sudah :)

ibu syafiq said... Reply To This Comment

ibu syafiq mnum nih.memula amik mmg mnum ari2.skrg dh selang seli.tp mmg best lah keberkesanan'y...

cik dah ganu kiter said... Reply To This Comment

pernah try 3 kotak/1 bln...sedap sgt rase cocoa collagen ni..harga pun murah...

Izan Ishak said... Reply To This Comment

cam best je kak... nnti bolehlah buat testimonial ye lepas sebulan dua. measti lebih gebus n licin kulit pasni....

sW33tdARLiNG said... Reply To This Comment

alahaii.. mood saya pun selalu swing jer skang ni.. adakah perlu dapatkan cologen jugak..??

Hanis Azla said... Reply To This Comment

akak pernah try juga.. badan rasa segar.. tp akak terpaksa stop makan sbb pening kepala.. sedih betul rasanya..

wahida said... Reply To This Comment

ko dah try nnt, ko review tau!!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... Reply To This Comment

wah banyak kebaikakn, ramai yang dah cuba kan...nak gak try ni...nanti kasik story ek

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Akak ada ambil cococolagen ni, mmg best!