June 01, 2011

balik kampung....

sambungan dari n3 di SINI.....

sementara menunggu en.suami pulang dgn hasil tangkapan ikan2nya...kami (aku, mak & adik2 ) melayan kerenah n ragam anak2....

dah x blh nak mandi kan...apalagi xtiviti kami?? makan dan makan dan makan je lah...aku pn cuma bawa mihun grg + kentang grg jer....sbb x sempat nak masak mcm2...klu ikut plan asal konon2 nk bakor sate kat tepi laut tp wak yg buat sate tu busy pulak rewang sana sini....jadinya x dapat lah nak m'order sate....

~ e'ehhhh...mcm nak angkat firas pulak nuha ni..( anak sdra paling kiut miut...^___^ ) ~

~ peaceeeee..gaya nuha.... ~

~ cu yg gigih melayan anak sedara....pose damya ttp yg paling comel... :D ~

~ nak jugak mencecahkan kaki ke air laut...sampai tercabut selipar....ini klu dia dapat peluang mandi mmg x hengat lah nak naik.....~

~ damya sibuk kutip kulit siput n tapak sulaiman.... (mcm lagu elyana lah pulak...heheheee...) ~

~ langkah longlai jer..sebabbbbbbbb......... ~

~ ini sajer rezeki yg ada.......alhamdulillah la kan dr x dapat apa2....ada anak2 ikan selar kuning, parang n tamban....ikan dah habis sbb dah kene pancing masa GP Joran aritu kot..... ~

~ sessi menggulung/melipat jaring....besar jaring nih...cuma rezeki je der....~

~ damya dgn kawan baru....khadijah..anak kawan en.suami,seronok dia org main..mcm dah kenal lama jer... ~

selesai b'kemas2 kami singgah pula kat KFC Tanjung Leman.....nenek belanja...terima kasih mak....^_____^

~ huhhhhh...mentang2 lah KFC ni teperok kat pinggir hutan...berkulapok cermin nih...klu KFC kat bandar jgn harap lah blh buat mcm ni...setiap 10 minit mesti kene lap.....~

~ suka cu dpt makan KFC..... ~

~ apakah yg direnung dua beranak nih..... ~

kami balik agak lewat petang tu.... ( sampai dah maghrib rasanya...) risau juga anak2 meragam sbb KFC ni di kelilingi hutan n laut....tp alhamdulillah anak2 ok...cuma fiqa terus t'tidur n x sempat nak mandi.....



SEKIAN.....



2 cerita dari hati:

zatempire said... Reply To This Comment

silala ke blog saya . tudung2. ngeee

dieya said... Reply To This Comment

ingatkan nak wat pesta ikan bakar ala umbai.. rupanya makan KFC.. hehehe