June 21, 2011

firas di usia 5 bulan.....

arini x sempat nak sembang panjang2.....

buat n3 laju2 je ni, exceli gmbo dah siap2 upload mlm td...ada 3-4 n3 yg dah masukkan gmbr cuma blm ada citer jer..sbb b/band masih agak meragam kan....nak upload gmbr makan masa...jadi kita mskkan gmbr dulu.....

dah lama x letak gmbr firas kan...kali ni gmbr campur2 di sana sini....semua ni gmbr2 masa firas umur 5 bulan.....zasssssssssssssss.....layannnnnn.............

~ makin bulat dan bulat dan bulat....^_________^ pipi tembam..bam..bammm!!! asyik kene cium je dgn kakak2,mama & baba.....nasib baik x kempis pipi tu.....~

~ pose sblm lene di buai mimpi indah... :D ~

~ makan pun kene b'bedung...klu x habis meloncat segala mangkuk n cawan tue....menu firas skrg pagi: 2 kpg biskut Farley's Rusk+1 scoop susu + 2 scoop nestum...menu ptg: 3 scoop nestum+ 2 scoop susu @ nasi yg di blender bersama sayur2 or ayam.... sentiasa licin....alhamdulillah ~

~ see.....selambak dah bila duduk cenggini..dagu b'lapis2...pewot muncit....muahahaaaaa...mmg sedap klu di gomol2 sblm tido....mcm peluk teddy bear...ngeeeeeeee ~

ada kawan2 yg bertanya..." ko bagi makan apa anak2 ko lia semuanya chubby2 belaka???? " sejujurnya mmg x der lah bagi xtra vitamin ke apa....bagi makan mcm biasa je, cuma mmg agaknya baka mmg cenggitu...( tgk lah saiz mama dia kan....huhuhuuuuuu...nak kurus!!!!!)

klu ikutkan anak2 ni masa kecik2 bila kita tgk saiz badan dia semangat...comel...montel mmg kita suka...rasa puas bila tgk anak2 membesar dgn sihat tp pada aku lah kan....klu x chubby pun x per...janji sihat walafiat..x yah lah nak paksa anak2 makan byk2 pulak sbb nak bagi dia montel.....biarlah dia membesar seadanya.......

mcm damya skrg bila dah makin besar...dia dah pandai cakap "mama...kakak nak kurus lah...." dan hari ini damya berpuasa lagi....syukur alhamdulillah....klu ikutkan aku mmg x nak dia pun ikut puasa sbb dia sekolah.....klu minggu lps dia puasa masa cuti sekolah x pe lah kan sbb bila kat umah x lah letih sgt....tp mlm td dia ttp b'keras kata nak puasa dgn mama......

pukul 10 td sebelum tido dia makan biskut oreo+ segelas susu....harap2 dia blh b'tahan......

dan pagi ni aku x sempat nak ke blog kawan2 sbb nak buatkan dia puding coktail n mihun singapore kegemarannya sbgi juadah b'buka t/hari nnti (damya puasa 1/2 hari jer....)

aikkksss...tajuk nama firas tp t'selit plak kisah kakak mya.....x per lah iklan sikit...ngeeeeeeeeeeee......



p/s: ptg karang baru aku membalas kunjungan yer......happy blogging.....



12 cerita dari hati:

azila said... Reply To This Comment

huhuh...comelnyer firas..dah 5 bulan kan?mmg best gomol ni k.Lia..hehhe.ala. nanti dah bleh jalan, sure xder dagu2 lapis tu..sbb aktif dan sibuk nak main.hehhe

juliaakmal said... Reply To This Comment

chubbynya firas...montel...kalau arisa chubby cengitu kan best takyahlah tiap2 bulan nak pi rutin checkup kat klinik...huhuhu.....

sW33tdARLiNG said... Reply To This Comment

alohhh cian makan kena bedung....? hehehehe tu laaa nakal sangat...! :)

Kakzakie said... Reply To This Comment

Budak kalau suka berbedung memang lena tidur dan itu yg buat badan macam kena pam-pam... Mata dia tak boleh tahan nak renung....

JaJa'Z said... Reply To This Comment

bagusnya damia puasa...cik jaja pun tak habis2 lagi ganti puasa ni..hehehhe

AnneRaini said... Reply To This Comment

memang dah bam bam dah si firas ni...tgh sedap digomol2..time die tgh nak mkn ni bagi jek... Anak sy dah start kurang makan..huhuhu

Lelord said... Reply To This Comment

semangat dah boboy ni

Izan Ishak said... Reply To This Comment

comel betul dia duduk gitu kak. dah macam org besar gayanya.

alahaiii...bagusnya kakak mya ikut mama posa ye... oklah tu setengah hari pun~

kayrul-shah said... Reply To This Comment

semangatnya badan firas..rajin plak si kakaknya nak puasa ye...kecik2 dah pandai

wahida said... Reply To This Comment

comel giler si firas ni...kalau aku jumpa dia, sumpah aku geget pipi ngan peha dia...

Puanbee2 said... Reply To This Comment

tembam nya adik2 kat sini ..

salam mamamya , jom lah join kelab KSRS tu hehe .. tk kisah .. buat tugasan pertama tu ye

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

Firas oh Firas, rindu sama kamo!!!