June 15, 2011

nak makan pizza.....

bukan mama yg nak makan pizza...tp si montel super duper chubby ni lah........

~ suka sgt2 makan pizza.......x per nnti klu mama dah ada Bread Maker tu mama blh buatkan kakak pizza yer...( ehh..ehhh....blh t'selit plak ayat ni...ngeeeeeeee ) ~

beberapa hari sblm baba balik dia dah request nak makan pizza...ingat nak buat delivery jer tp baba pesan suruh tunggu dia balik..jadinya bila baba balik dia pun asyik lah menagih janji...nak x nak mlm tu juga kami ke JJ Tebrau...layan kan je lahhhhh.....

~ firas awal2 je cool...pastu merengek juga lah sbb dah smpi time tido dia... ~

~ riang n ceria..dapat juga dia merasa mushroom sup...ada la 2-3 sudu kecit...x leh byk2,x sesuai utk bby mcm firas...nak bagi dia rasa jer..firas ni pantang nampak org makan...mesti ayak liur tu meleleh...sian lak tgk dia kan.... ~

~ bersungguh kak ngah makan.....habis sekeping besaq!! ~

~ firas yg menjadi rebutan ramai....hurmmm...blm besaq lagi dah ramai lak yg kenan...huhuhuuuuu....semua org nak dukung dia....kak ngah plak x blh dok diam bila org ambik adik dia...takut kene ambik....sayang kemain..... ~

~ lps makan sempat la menyambar 2 pasang baju tido damya,fiqa n firas (firas pnye x snap pun...) skrg nak gmbr princess plak...dah jadi cam najlaa.....~

~ dah kenyang makan pizza...makan gula2 chupa2 plak...haihhhh....mama x gemar sungguh anak2 ni makan gula2...tp dah namanya budak2 kan...x di bagi merajuk pulak....nak x nak turutkan juga...x per lah sesekali... ~

~ ehhhhhhhhhhh...ada muka mama lah...huhuhuuuu...dah lama tepek muka kat sini kan....muka tanpa make-up lak tuh...camana nak bagi kulit mulus n gebu tanpa make-up ekk?? dah le mmg x reti nak make-up bagai...paling terror pun pakai bedak compact jerk..( hahahaha.....terror kah itew??? ) ~

~ dan sbb nak muka nampak neutral beauty kan...sesaja menerai produk ini...sama mcm jaja..mlm td baru beli 2 ni jer....sajer try test...klu rasa sesuai baru tambah lagi apa yg patut..... (bestnya klu muka jadi molek cam siti kan...wahhhhhh...berangan sudah!!! ) ~

~ pastu sempat gak rembat selipor jepun nih...(huhhhhh...ni pun nak tayang kat sini ka???? ) murah je ni...RM 13.90....selipor buat anta anak2 pi sekolah....sedap arr pakai selipor ni...lembut je tapak dia....nak beli selipor kat PADINI tu mahaiiii....lain ler orang ni...dia mmg peminat tegar brand PADINI..... (siapakah dia...??? ) ~

penat berjalan malam tu...sebab pegi dah lepas maghrib...jd mcm kelam kabut sikit...makan kat pizza pun dah dekat 1 1/2 jam, x sempat pun nak ronda2 sgt..........





9 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

wah! jaja dah ada geng...2 produk tu memang akak yang pilih atau salesgirl dia yg suggestkan? yang akak beli tu pencuci muka ngan krim malam...selalunya kalau permulaan dia selalu suruh amik pencuci muka , toner ngan krim siang tu dulu..tapi bedal je lah kak...mana tau kulit kita jd semulus kulit siti..hehhe

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

ui....geramnye awe ngan firas kak..hehe...budak2 mmg pantang nampak orang besar makan mesti nak makan apa yang kita makan...macam anak buah awe cukup suka kentang putar KFC..heheh

wahida said... Reply To This Comment

nok, kalau ko tgk muka aku tanpa make up lagilah haru...mcm org jatuh susuk ko...hahahah!!!

sW33tdARLiNG said... Reply To This Comment

1. Pun dah lama tak pekena pizza hut
2. si Ika pun minat ngan Princess
3. SimplySiti pakai make up jer..

hehehehe

Izan Ishak said... Reply To This Comment

sunguh2 kak ngah makan pizza...
geram tgk anak2 akak beli baju comel princess lagi...

samalah kita ni kak...nak bermekap bagai... bedak ajelah yg ditepek pun~

dieya said... Reply To This Comment

firas si mata bolattt!

tak lama lagi jadi k lieya ngan k jaja bleh jg spokesperson simply siti!

mamalieyna said... Reply To This Comment

makin chubby la firas...mmg ptt jadi rebutan tau..ihiks..kecik2 dah ramai peminat ye..hee~

waah dh try simplysiti la..jeles nnti eina ni..hee~

Kakzakie said... Reply To This Comment

Janji mesti ditunaikan. Itu sungguh pegangan anak-anak yg belum mengerti erti susah-senang.

Tapi seronok tengok anak-anak gembira. Kakak yg cuma dapat tengok gambar pun suka. Firas tu mengggoda betullah...geram kan.

Lelord said... Reply To This Comment

wakakkkaa dh menuju ke arah Princess lak ek