June 14, 2011

Impian Mama


dulu penah citer ttg Impian Damya....

arini nak citer ttg impian mama pulak...ngeeeee

apa impian aku??? banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sgt2!! tapi kali ni nak share salah satu jer impian aku dari yg byk2 tu.....kemudian hari kita share yg lain2 pulak okies....

dah namanya aku ni suka masak2...suka baking2....jadinya impian aku salah satunya dah tentulah berkisar ttg hajat utk memiliki tools utk masak2...

yg pertama.......


~ cerrr teke...cerrr teke apakah ini? Ngeeeeee......klu yg selalu masak or blogger masak2 sekali pandang mesti dah tau....bagi yg x tahu, aku bagi tau ea...ini lah BREAD MAKER....mmg t'inginnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn sgt nak beli (baba....please consider my wish...) ~

dah m'google ttg harga BM ni...utk brand KENWOOD 250 harganya x lah mencecah sampai ribu riban...tp blh tahan mahal jugak lah......huuuuu....kene fikir gak2..3..4..5x...hurmmmmm....

blm pun dapat kepala dah b'angan2 nak buat mcm2....nak buat roti utk b/fast anak2 pi sekolah,nak buat pizza kesukaan damya.....selama ni selalu tgk jer n3 akak2 blogger masakan buat roti, aku bukan malas nak menguli sendiri (elehhhhh...malas benornya..x nak ngaku konon...caitttt...) tp dah byk kali try uli guna tangan asyik x menjadi jer...uhuksss....rasanya dah ikut petua sifu2 masak nih...tp ntah ler mmg aku x der skill nak uli sendiri agaknya lah.....

lagi satu.....

~ STAND MIXER.... yg ni pun mmg dah lama t'ingin nak beli...tp setakat ni masih blh hold lagi lah....sbb hand mixer yg ada ni pun dah ok...cuma klu tetiba ada org nak belikan...klu ada lah kan..ngeeeee....x cukup padang bola seluruh daerah jajahan takluk johor ni aku tadahkan...wink3!!! ~

ingin yg ni jugak....

~ BBQ GRILL.... tp rasanya x mampu lah nak beli yg ni...giler mahal wehhhhh...x menahan regenya...fenin I tgk...sbb aku penah tgk benda ni kat JJ Tebrau...mencecah RM4k-6k....perghhhh....berterabur rambut en.suami klu aku nak beli jugak benda ni.....dah blh buat deposit beli kete baru sebijik !!! (cuma impian je lah nampaknya......) selalu tgk kat AFC "license to grill" byk betul dia pnye BBQ Grill ni syoknye kan.......~

~ klu dapat yg mcm ni pun dah syukur alhamdulillah....klu yg ni lbh reasonable lah kan klu nak beli... ~

ini antara yg mmg t'ingin lah nak beli (x termasuk BBQ grill yg besaq tu naaa....) insya'allah klu ada rezekinya pasti blh dapat.....tp byk juga perkara yg perlu dipertimbangkan utk memenuhi impian sendiri.....kene fikir ttg kepentingannya....baik n buruknya.....jgn bila dah beli x guna pulak...dok berabuk cabuk kat dalam stor.... ( dah selalu melalui pengalaman mcm ni) pembaziran perlu dielakkan....^________^

td aku buka satu link kat SINI....ya!ampunnnnnnnnnn...b'pinau2 mata aku tgk segala mcm tools masak2...klu lah aku jutawan.... (impian jugak nih....ngeeeeee) nak ajer kau beli semua tu...comel2...kiut miut.....dah mcm nak main pondok2 gamaknya....klu lah dapat kat damya n afiqah kompom dia kata mainan utk dia org main masak2.....



p.s: semua org pastinya ada angan2 n impian utk memiliki sesuatu kan.....tp x semua yg kita impikan utk akan menjadi kenyataan.....



12 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

hikhik..nmpk sgt rajin memasak kan..eina takde pun wish nak menda2 tu...tp wish ke lain benda banyaaaaaaaaakk...hehe...normallah kan..tp tak semua dpt dijadikan kenyataan ..huu~

eh oven yg jrg2 guna kt umah eina tu pun dh kiok la...merajuk agaknya, sbb tuan dia jrg gunakan khidmat dia..huu~ camno nak wat kek ni..hee~

Kakzakie said... Reply To This Comment

Dlm banyak-banyak tu ada dua yg kakak dah ada Lia, tapi menggunakannya sebulan sekali pun payah. Baru-baru ini ada buat BBQ adalah gunakan. Kalau tak memang simpan memanjang Lia :)

honey amour said... Reply To This Comment

barang2 dapur ni memang buat aku giler bayang kalau tak dapat...:p

Farah Shamsudin said... Reply To This Comment

dalam banyak2 tu farah hanye ada set bbq je pun.. tu jarang gune..

Lelord said... Reply To This Comment

Hee BM tu antara wishlist aku, aku penah tgk mixer yg gagah cam dlm gambo diatas kenwood mahal arr

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

hoho... akak nak yg no 2 tuh! Apapun akak doakan smoga semua impian Lia kan jadik kenyataannnnnnnnnnn... Amin.

zaidah said... Reply To This Comment

banyaknyer wish...semoga apa yang mama inginkan tu akan menjadik kenyataan..

AnneRaini said... Reply To This Comment

mamamya..samelah kite..sy pun kalo uli roti tak penah menjadi...

JaJa'Z said... Reply To This Comment

harap2 apa yg akak impikan tu termakbul lah yek..en komando..sila pergi yun nam hair care kalau rasa2 rambut banyak gugur semasa melaksanakan impian kak lieya ni yek..ekekkeke

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

wah best tu kak...tambah2 suami dan anak2 suka makan..mmg best la

sW33tdARLiNG said... Reply To This Comment

semoga tercapai laa erk impiannak beli gadget2 dapur tuu.. kang boleh panggil i pi makan sama2 hasil buatan air tangan sendiwii

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak lieya..
ayu ponnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn teringin nak BM.. bila mau beli daaaa.