June 13, 2011

kakak dan homework

cuti sekolah dah tamat hari ini....maka bermula lah rutin seperti biasa....

bangun seawal 6 pagi utk buat segala persiapan anak2 sekolah n en.suami, tapi arini en.suami still blm balik dari out-station....so, siapkan bekal utk anak2 jer....

firas pun mesti kelat2 je mata dia nak buka kan sebab dah 2 minggu dia blh b'santai2 bgn lambat...bila kakak2 mula sekolah pukul 7.30 pagi dah kene kejut....sian anak mama...berkorban utk masa depan kakak2 yg montel ini.....

masa cuti sekolah yg lepas anak2 dapat h/work yg sgt byk...terutamanya damya...mmg byk sungguh...x macam zaman sekolah tadika dulu2....seingat aku lah klu cuti mcm x penah pulak dapat kerja umah....tp zaman dah jauh berubah sekarang......

damya paling suka buat h/work yg mewarna....jadi yg mewarna ni lah yg disiapkan dulu...bila suruh buat h/work yg perlu menulis...uhhhh...1001 alasan dia bagi...."lenguh lah tangan kakak ni mama"... " blh x klu kakak sambung esok???"..." byk sgt lah teacher bagi yg tulis2 ni...kakak x suka" hurmmmmmmmm........

~ adik yg asyik mengganggu bila dia buat h/work menambahkan rasa stress pada kakak....sabo jer ~

~ tulisan damya....aisehhhh...gmbr blurr la pulak...DSLR oh!! DSLR....dimanakah dikau....ngeeeeeeeee (alasan je nih....nak ambik gmbo cenggini pun sibuk nak guna DSLR....kot yer nak ambik gmbo pemandangan bunga2 ke hapa x pa jugak....!!) ~

~ haaa...bagi dekat sikit....puas le b'leter nih bagi tulisan cantik...al-maklum lah menulis rela dalam paksa....habis senget2....kejap beso kejap kecit....~

~ last....spt biasalah model x bertauliah...bila mama ambik gmbr kakak...dia pun sibuk juga suruh ambik gmbr dia.....~

semoga anak2 mama n baba jadi anak yg bijak n cemerlang...berjaya di dunia n akhirat....amin.






16 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Dulu kita cuti sekolah buku pun cti duduk dlm beg diam-diam. Hehehe....

Sekarang jangan harap anak-anak nak biar buku kan Lia. Homework memang banyak kenalah kita pantau.

Suka tengaok gamabar last Fiqa, macam happy benar...

mamalieyna said... Reply To This Comment

simple n nice rumah baru ni...^_^

comei je tulisan kakak..kemas~ nnti adik ikut jejak ni..bagus2x,,

dieya said... Reply To This Comment

baru tadika dah banyak buat homework.. confirm cpt pandai!

p.s. damainya hati tengok langsir baru k lieya nih.. lembut je warna dia :-)

zaidah said... Reply To This Comment

bebudak memang suka mewarna....klu bab tulis2 nie memang dia malas skit...cantik tulisan kakak...klu tulisan abang nabil lagilah haru...kecik....

JaJa'Z said... Reply To This Comment

bagus..kecik2 lagi rajin buat homework..biar sampai ke besar yek rajin nya mya...jangan la macam bebudak skang..bagi cuti 2 minggu pun kerja sket pun tak berusik..geram jekkkk

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie...

tu la kan kak...seingat lia masa dah sekolah menengah je bila cuti sekolah ada h/work....klu masa tadika mmg x dernya.....

fiqa mmg gitu kak...pantang ambik gambar kakak...dia pun nak menyelit sama...:D

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

heheheee...terima kasih...:) ala..renovate sendiri jer iena...bancuh2 simen sendiri....^____^ nak buat yg grand x reti....:D

puas lah dok adjust tulisan kakak tu...klu x di pantau tulisannya besau2...x muat nak tulis....

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya....


aminnnnnnnnn...mudah2an termakbul lah doa auntie dieya nie...^____^ b'baloi dgn bayarannya setiap bulan kan dieya...klu bayar mahal2 anak2 x der improvement rugi jerk....


p.s: tq....ala renovate sikit2 jer nih..ketuk2 paku sendiri...panjat2 tangga gantung langsir sendiri.....:)

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zai...

sama lah anak2 kita kan...suka mewarna...habis semua buku dia kaler..:)

puas di pantau tu kak...klu x tulisannya dia tunggang langgang juga....

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

mudah2an lah jaja....harap2nya sikap dia org ni kekal smpi besar nnti....

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

si adik mengacau..heheh...takpe..si adik ada minat nak belajar tu :)

My Bloggie ! said... Reply To This Comment

cantik la langsir baru. hehe dah malas nk komen pasal damya n fiqa. mcm biase lerr. tak kering air liur tak sah nk mengajar kakak. yg sebelah plak mengacau x sudah. :)

sW33tdARLiNG said... Reply To This Comment

eehh cantiklaa writing dia... kemas jerk

:: noremy bte rahmat :: said... Reply To This Comment

ala rajinnyer dia....


p/s:BW & folo..mehla jenguk belog sini..
salam kenal (^_^)

Anonymous said... Reply To This Comment

I quіte lіke lookіng through a post thаt will make
men anԁ women think. Αlso, thank уou for аlloωing mе to
comment!

Αlѕo vіsit my blog pοѕt; meuble salle de bain

Anonymous said... Reply To This Comment

May I just say what a comfort to find somebody who truly understands what they're talking about on the net. You actually know how to bring an issue to light and make it important. More people ought to read this and understand this side of the story. I was surprised that you are not more popular since you certainly have the gift.

Feel free to surf to my site; voyance