December 17, 2010

aku perlu pantas...!!!

tgk kat tajuk n3 tu mmg itulah yg perlu aku lakukan arini.....byk keje2 umah yg perlu di settlekan sebelum bertolak balik ke umah mak petang ni....

malam td dah ready basuh baju...so,pagi ni tinggal jemur jer.....

sat lg nak packing 2 biji beg, 1 utk aku n anak2 & 1 lg utk en.suami yg akan b'out-station ke Ipoh selama seminggu.....

nak minta maaf awal2 ni...mungkin arini aku x sempatlah nak pi buat b/walking ke mana2 (klu ada pun 2-3 blog je kot....) sbb slps ni nak masak...sepatutnya klu nak balik kampung aku mmg jarang masak t/hari...biasanya kami akan makan kat luar jer....tp pagi td sebelum pi keje en.suami dah request nak makan kari ikan tongkol....nampaknya kene la b'pencak silat kat dapur sat lg nih.....

lps masak barulah aku akan vacuum & mop umah...pastu start packing semua barang2 termasuk beg utk 'baby',al-maklumlah kan...next week dah masuk minggu yg ke-38,mana lah tau tetiba dia nak cpt2 keluar....mcm2 kemungkinan blh berlaku.....

sblm terjadi apa2 di luar jangkaan elok lah standby mana yg perlu...betul x?

td ada member kt fb tanya aku..."amacam mood still sedih lagi ker?"

rasanya dah ok la ni...aritu jer,terkene gelombang hormon x stabil...huaaaaaa.... ^___^ lg pun en.suami dah bagi 'ubat' utk meredakan kesedihan tu......ngeeeeee.....

nak tau apa.....meh2 kita share yer...tp bukan niat utk m'nunjuk2 yer......sekadar berkongsi k'gembiraan shj...x lbh n x juga kurang........


~ en.suami bermurah hati belikan yg baru....^___^ dia yg pilihkan..aku terima seadanya...hppy sbb biasanya klu beli wallet ni below RM100 jer....tp kali ni up sikit...ngeeeee.....~

pastu malam td kami pi makan2 kat senibong...bagi kawan2 yg dah lama dok kat jb nie mesti tau n penah makan kat sana kan.....

t'ingat pulak kenangan masa dok kat melaka dulu....tempat ni lbh kurang sama dgn medan ikan bakar umbai atau duyung.....

~ sesat2 juga mencari tempat ni...maklum lah x penah pegi lagi...main redah jer...tp alhamdulillah sampai juga akhirnya.....~

~ sampai jer damya terus makan otak2 ni....mmg kegemaran dia..tgk lah tu siap tiup2 lg sbb otak2 ni masih panas lg.....~

~ dessert yg disediakan kat sini...sedapppppp...sejuk jer lalu kat tekak ni..tp yg peliknya anak2 pulak x suka...x tau lah kenapa....mama habiskan 2 cup.... :D ~

~ yg ni pun sedap....selalu order kailan ikan masin jer...so,kali ni tukar selera..... ~

~ yg ni biasa2 ajer....ok lah...en.suami x brp nak makan sbb ada kacang tanah.... ~

~ yg ni utk anak2...sian pulak klu semua menu pedas2... ~

~ hahhh...sotong grg tepung ni request dr afiqah....penggemar sotong...tp sayangnya sotong ni mcm t'lbh masak lah...so,sgt liat bila di makan.....~

~ sejak pregnant ni mmg x suka makan tomyam campur....selera b'tukar sikit sbb x suka makan ayam ~

~ satu lg menu wajib dr afiqah....hampir separuh kerang ni dia yg makan....kakak pun suka juga....~

~ yg ni baba yg pilih....dia mmg suka ikan pari...sedap!! sambal dia pedas menyengat..kene lah dengan selera kita org yg suka makan pedas2 ni.... ~

~ cantik pemandangan kat sini...blh nampak negara jiran (singapore)...mya & fiqa suka dapat tgk ikan b'renang2 kat dalam laut....tp aku risau takut anak2 terjatuh...maklumlah nak kawal afiqah yg aktif tue...asyik nak tgk laut jer.....

terima kasih pada en.suami yg bersusah payah menghiburkan hati yg duka lara nak kene tinggal nih ^__^ tp aku x der lah sampai ke tahap menangis m'raung2 or m'rengek2 gitu..... iskhhhhhh..... tidak2....!!!

sedih yg biasa2 jer....apa pun semoga bby ni nak tunggu baba balik...tp klu dia nak keluar juga..redha jer lah..yg penting semuanya selamat....amin.

lps ni bersiaran di kampung pulak...terpaksa memohon ehsan dr cu manis utk pinjam lappy sbb laptop ni en.suami akan bawa ke Ipoh......



5 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

hehhe..dapat ubat ek...patut la dah tak sedih...senangkan kita ni pompuan..sogok dengan barang sket..bawak makan2 sket..pastu senyum dah..hehehhe...wlpun dlm hati ni bergelora..kak! sedap2 jek nampak makanan tu..nak2 tang ikan pari bakar tu..uish..meleleh tgk pagi2 ni...yang seberang laut tu singapore ke?? dekat amat ek...

Lelord said... Reply To This Comment

huhuhu aku pun penah 2-3 kali g senibong

wahida said... Reply To This Comment

liya, saya pun kalau mkn seafood, wajib order ikan pari bakar..mmg feveret kami laki bini...kami pun suka pedas menyengat...

Nur Ardilla Najwa said... Reply To This Comment

salam...jemput join contest d blog saya... =)

http://jannatul-ardilla.blogspot.com/2010/11/game-for-fun-favorite-photo-contest.html

MamaEma said... Reply To This Comment

mamamya, tak boleh tinggal jejak kat shoutbox lagii... nak bagitahu ada tag untuk mamamya.. kat sini http://mamaemacyg.blogspot.com/2010/12/jom-join-contest-tiqaa-wonderland.html