December 13, 2010

Birthday afiqah part III : playing at playground....

ini n3 last ttg b'day afiqah....di sebabkan majlis potong2 kek tu di buat lbh awal (jumaat mlm sabtu) so....ari sabtu tu sambung lah meraikan harijadi si montel ni sambil hantar cu manis beli kasut......

kita org ronda2 kat Jusco Tebrau City...sempat juga mama belikan lagi sepasang baju utk bby n 2 pasang sarung tangan/kaki.....biasa la kan...org pompuan mana blh tgk2 jer sale..mesti nak beli juga walau pun sehelai...... (haihhhh...habit kah ini???? ) tp aku dah minta izin en.suami dulu....dapat green light baru lah beli.... ^__^

ok sambungan pada gambar2 b'day 'Nureen damya Afiqah'...layan je lah yer....maaf lah klu ada yg jemu melihatnya.....nak juga ltk gambar2 ni utk kenangan2an......

~ sempat juga kami b'posing kat pokok krismas ni.....sbnrnya en.suami agak keberatan nak ambik gambar kat sini...tp last minute dia dtg juga w'pun muka x memandang kamera....dapat juga menambah 1 lagi koleksi gambar family....insya'allah lps ni kami gamba ber'5 pulak.......~

~ dengan cu manis pulak..... ~

~ balik dr Jusco kami melepak pulak kat taman nih sementara menunggu nenek dtg menjemput cu manis.....tp sygnya kami x sempat pun tunggu nenek sampai sbb baba dah ajak balik..... ~

~ wahhhh...dah pandai edit gambo...ekekeke...org lain dah jadi master bab2 edit gambo nih aku baru nak t'kedek2 blajo.....x per la kan...at least tau juga...x der lah ketinggalan sgt.....ngeeeee ~

~ byk2 mainan ini lah yg paling dia b'kenan...x tau lah apa menariknya naik benda nih...lps tu klu m'hayun mcm nak t'cecah ke tanah muka tuh...aduhhh....t'jerit2 lah mama & baba....sabor je lah....~

~ damya pulak berani main gelongsor jer...yang lain x mau main sgt...takut2...itu lah beza kakak n adik....~

~ kakak plg besst klu suruh posing....mama suka!!~

~ again with cu manis....adik kata "cu cantik manis" hurmmmm...ye la tuh kan...kakak pulak siap blh nak rasa cu manis ni btl2 manis ker...wallah!!! ~

~ utk makluman...yg belah kanan tu 'kanak2 riang!!! ^__^ (jgn marah ea cu....nnti kene jual... ) ~

~ alahai..damya ni pose apa pesen lak nih....layan je la kak.....~

~ baba pun kene dera....nasib2.... he3... ~

~ muka t'kejut ker apa nih...??? ~

~ last pic......w'pun benornya ada byk lagi..... ~

cukuplah takat ni jer publish gambar b'day fiqa...karang ada yg jemu jelak pulak tgk gambo2 nih.....

apa pun yg penting anak2 mmg happy sepanjang hari...sampaikan afiqah seharian x tido....

mama walaupun klu ikutkan hati mmg nak b'rehat je kat umah sebab dah sarat mcm ni kan...tp demi anak2 layankan je lah.....walau pun sering di tinggalkan jauh di belakang...uhuhuhuhuhu....


7 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

wah!! besar dah perut akak...!!! geramnya la tgk bebudak ni..cu manis lemak ber krim pun geram jugak..hehhe

My Bloggie ! said... Reply To This Comment

kak jaja ni nak geram ape ngan cu ? pelik bunyinye tue huhu

dieya said... Reply To This Comment

alalala cian k lieya selalu tercicir kat belakang yek.. nanti pas bersalin siap laa, body dah ringan mesti jln laju mcm harimau malaya :-D
nasib baik cepat update.. sempat gak dieya baca.. hehehe

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

dah besar jaja...klu ikutkan hati mmg nak b'rehat2 jer kat umah..x larat dah nak b'jalan2..tp demi anak2..layankan je lah..lg pun org kata klu byk jalan insya'allah nnti senang nak bersalin....aminnnnnn.....

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

nak buat camana dieya...redhakan je lah...

sure la lps b'salin nnti mmg kene b'jalan lbh laju dr harimau malaya..maklum lah dah ada hero n heroin kan...buat keje pun kene la sentiasa pantas...^__^

p/s: rindu la kat dieya nnti.....selamat b'gumbira & take care ok!!

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

alahai sweetnye...suke tgk aksi due badek nie.....dah le bam2...sgt tomey okey!!

ye laa kebetulan yg tidak disangke2...cewah....same laa tahniah yeak...lepas ni sopink baju biru laa kite....auwwwww!!!!

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya...

terima kasih...anak2 lieya pun sweet juga.. :)

byk baju baru yg kene beli sbb semuanya yg ada kaler pink jer...rasa mcm x kene bila bby boy yg pakai kan....karang jd 'mat jambu' lak...uiiii....x rela u!!! he3!!!