December 14, 2010

rambut baru kakak mya.....

hari ni dah 13hb....x lama lg dah nak naik sekolah...rasanya lbh kurang lg 2 minggu...sbb anak2 akan start sekolah 2 january..dia org masuk lbh awal sbb teacher kata itu utk sessi pengenalan jer...ari isnin cuti then naik semula hari selasa.....

last weekend aku pi ziarah wan (nenek en.suami) sajer hantar lauk sikit sbb aku masak lbh lauk nangka masak kari + ikan goreng....nangka tu mak bagi masa aku balik kampung 2 minggu lps...sebiji nangka klu aku n family jer yg makan mmg x t'abis ler...tu yg bagi kat wan n ucu (adik bongsu MIL)

balik dr umah wan aku singgah pulak kat kedai gunting rambut pakcik en.suami....sbnrnya kami sahinggah sbb damya tetiba kata nak terken**ng....nasib baik dah dekat..klu jauh haru juga....

dh k'betulan singgah kat situ aku minta sepupu en.suami guntingkan rambut damya nih...mula2 dia x nak...tp bila aku n en.suami pujuk..dia nak juga walau pun muka ketat jer......

kdg2 aku x tahu nak potong pattern mcmana rambut damya ni sbb rambut dia sgt2 tebal dan cepat panjang...nak ikat kakak x suka ikat rambut...risau bila dia sekolah nnti rambut tutup mata pulak......

~ jgn x caya 'mat punk' tau yg gunting rambut kakak..... ^__^ sepupu en.suami ni suka sgt mencuba mcm2 pattern rambut.....kdg2 yg pelik2 jer aku tgk....~

~ muka kakak yg still masam mencuka...terpaksa jer dia.....sian kakak....~

~ masa ni dah ok sikit sebab kita org sajer usik2 dia..... ~

~ adik as usual la kan...x reti dok diam....mcm2 yg dia main.... ~

~ pening wan ateh tgk cucu dia yg sorang nih....~

~ selesai sudah...rambut baru kakak....klu ikutkan aku nak potong tegak jer rambut kakak nih...tp sepupu en.suami kata x cantik pulak...so, dia cuma nipiskan sikit rambut kakak yg sgt tebal tu & potong layer...(errr...btl ker ejaan ni...hentam je lah...) ~


8 cerita dari hati:

wahida said... Reply To This Comment

ye la...rambut kakak mmg lebat la...rambut dia cantik sbb saya suka orang rambut dia kalau hitam betul...

MamaEma said... Reply To This Comment

salam perknalan..kita berjiran kat blog incik ben erkh... comei anak akak..geram mahu cubit pipi tue...hehehe

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

rambut dia lebat n susah nak sikat & ikat..sbb semua rambut nak ke depan jer..smpi m'cecah ke mata... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

mamaEma....

salam kenal..terima kasih..he3!!

dieya said... Reply To This Comment

uih.. kalu dieya laa tengok rambut tukang gunting terus takut nak masuk kedai.. nasib baik dia tak buat rambut mya serupa mcm rambut dia :-D

rambut baru mya mcm anak jepun!

fiqa tak join potong rambut? tengok gaya aktif dia mmg sesuai kalau buat rambut punk :-D

My Bloggie ! said... Reply To This Comment

bergaye nye rambut punk tue hehe comel la kakak potong rambut mcm tue. blkg biar pjg kak :)

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

sbb tgk tukang gunting tu la kakak mmg x nak masuk kedai...tp lps kene pujuk dgn berat hati dia pegi juga....uhuhu..sian kakak.....

x tau nak potong pattern apa rambut damya ni....klu ikut akak mmg potong tegak jer lah....:D

fiqa..baba dia x bg potong rambutnya tue....

Mamamya said... Reply To This Comment

adik..

mansor dah nipiskan sikit rambut dia tu....yg belakang pun trim sikit jer...along yg nak pattern cam tu....ikutkan jer lah.....