December 15, 2010

MODE: Happyyyy!!! Ternunailah hajat........

alhamdulillah...cerah cuaca pagi ni....harap2nya panas hingga ke petang....malam td byk basuh baju..maklum lah aku biasanya basuh baju 3 hari sekali....

sajer nak share mood happy pagi2 ni...sebab ada 2 benda yg mmg buat aku tersenyum panjang setelah menanti sekian lama.....penuh dengan kesabaran......

yang pertama:

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

~ apakah ini????? ~

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

~ yeahaaaaa....ovenku dah 'sihat'...!!!!! ^___^ dekat sebulan juga lah aku menanti en.suami repair oven ni sampaikan aku x dapat nak buat kek b'day utk afiqah.....aku sayang oven ni sbb inilah hadiah anniversary yg ke-3 dr en.suami....dah 5 tahun dia berjasa kat aku....walaupun oven ni x lah secanggih mana......tp dah mcm2 eksperimen masak memasak n baking m'baking aku buat....~

~ semalam ptg projek pertama selepas 'dia' kembali sihat aku buat puding roti nih...sedappp...!! anak2 pun suka...tp sayangnya sos kastard tu t'lbh pekat pulak....maklumlah buat keje 2 in 1.... :D ~

yang kedua:

x yah lah nak scroll panjang2 kan......yg ni aku nak terus share jer.....dah lama aku mmg t'ingin nak makan kuih ni...b'kali2 dah aku sembang dgn lelord (sahabatku nun jauh di qatar) sudahnya dia dulu buat dr aku...ni pun aku dpt resepi dr blog dia juga.........

~ sempat juga aku buat kuih ni....setelah melalui pelbagai rintangan....perghhhhh....ayat x hengat kan... uhuhuhu...bukan apa...bagi org2 yg mmg t'amat lah jarang buat kuih ni (aku 1st time buat nih) mcm2 dugaannya...nampak mudah tp ssh juga rupanya....bagi yg dah pro mmg lah pejam sebelah mata pun blh jadi......aku bungkus kuih ni pun x la secantik mana...tp x kisah la kan...janji x t'burai 'isi perut' kuih tue...ekekekeke...(sajer nak sedapkan hati sendirik....) ~

~ menu minum ptg kami sekeluarga petang semalam.....alhamdulillah mmg kenyang sampai ke malam.....makan pakai pinggan plastik jer...maklum lah anak2 kecik kan...karang klu guna pinggan yg cantik2 tu dibuatnya melantun ke lantai....adehhhhh....bukan pinggan jer yg b'derai...hati mama pun ikut b'kecai...ehehehehehe~

~ nak juga tepek gambar anak2 ptg semalam masa minum2 ptg...kakak masih dlm proses blaja naik basikal w'pun basikal tu dah setahun atok belikan utk b'day dia yg ke-3....adik pulak x usah citer lah...w'pun jatuh b'kali2 termasuk masuk dalam longkang dia mmg x serik...so,dia lah lbh laju dr kakak...~



9 cerita dari hati:

JaJa'Z said... Reply To This Comment

wah! kagum2..jaja memang tak reti sangat bab2 buat kuih2 ni..bagi masak2 lauk takpe..tapi bagi kuih2 memang fail lah...nampak sedap jek kuih koci tu..huwaaaa!!!

Lelord said... Reply To This Comment

huhuhu jadik je koci ko wpun lebih gula merah. ok la kan dari aku punya pucat lesi pakai brown sugar

cik dah ganu kiter said... Reply To This Comment

aiya..terliur tgk puding roti tu..
nak sket boleh?

wahida said... Reply To This Comment

wah...pandainya liya buat kek dan kuih bagai....kalau dpt kat saya, hancus la jwbnye!!! puding roti tu susah x nak buat liya? mcm nak try la...bg resepi leh?

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

aduhai jaja....terima kasih lah....

akak ni pun 1st time buat kuih koci nie...klu x kerana mmg sgt2 t'ingin x der la gigih m'buat kuih nie...nasib baik menjadi w'pun ketaq tangan masa nak bungkus kuih nie.... :D

sbnrnya aritu masa pi pasar mlm ada juga cari kuih ni...klu dah jumpa mmg akak x buat dah ler...tp x jumpa pulak...

akak pun mmg sgt tidak terror bab2 buat kuih....sama je lah kita ni.. ^__^

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

uhuhuhu....inti yg pucat lesi tu aku ada simpan lg..nnti klu rajin2 nak buat kuih ketayap pulak (lempeng gulung)....

puding ada lg nie..meh ler jgn segan2... ;)

Mamamya said... Reply To This Comment

cik dah...

blh2...meh ler mai ke umah...ada lg puding ni.. ^__^

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

alahai...x ler terror sgt...sikit2 blh la utk makan sendiri...klu nak buat jamu org mmg kene order jer la pada yg lbh pakar... ;D

nak resepi ker? blh2...nnti lia share kat cni yer....

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak lia..
syukur oven mu dah sihat

wah...mengovenkan diri sure..makin macam-macam idea nak memasak untuk tersayang..comellah depa naik basikal