December 08, 2010

Repunzel oh!! Repunzel.....

akhirnya....ya betul!! akhirnya aku berjaya juga m'curi waktu en.suami utk bawa anak2 tgk movie...dah lama plan nak pegi tp memandangkan en.suami busy dgn kerjayanya (uhhhh...ayat skema...!!) plan nak pi tgk Repunzel asyik lah t'tunda & t'tunda.....

w'pun Today's Mall Ulu Tiram ni x jauh dr umah kami nih...tp sejak dirasmikan beberapa bulan yg lps inilah kali pertama kami m'jejakkan kaki ke sini...

masa makan t/hari lg aku nak b'tau kat mya n fiqa arini nak bawa dia org pi tgk movie....bukan main happy lg anak2 nih....makan pun laju mcm ribut!! ^_____^

~ muka org xcited nak tgk Repunzel..... :D ~

~ tgk lah kasut dia org ni....x seragam...haihhhh.....nak cpt punya pasal,sarung jer yg mana dapat....~

~ afiqah...spt biasa x reti dok diam...sepanjang menunggu masa nak masuk panggung 3kali dia jatuh.....lasak sungguh!!~

~ ini tiket kami b'4,1st time nak tgk movie 3D...sian kan...org lain dah x heran dah....tp aku ni la pengalaman pertama....~

~ kami sampai awal...lbh kurang pukul 3.45ptg...citer start pukul 4.40 ptg,sempat lah en.suami merehatkan badan kat sini...maklum lah balik2 keje td terus b'kejar ke sini.....~

~ fiqa pun nak jugakkkk...... :D ~

~ nampak x muka damya yg kalut2 tue...kakak yg sentiasa fobia dgn lantai yg licin n ada pantulan cahaya....lbh2 lg bila tgk adik asyik jatuh..lg lah dia takut..... ~

~ adik yg sentiasa ceria..... ^____^ ~

~ sempat lg 'pau' baba main benda nih....x jemu2!! tipa kali pi mana2 nampak je mainan ni mesti nak naik.... ~

~ baba pun tumpang 'semangkuk' lps gian dah lama x menembak nih..... ~

~ uhuhuhuhu...sempat lg posing dgn 3D Glasses sblm movie start.....afiqah 15 minit awal jer cermin mata melekat,lps tu mula lah renyah turun/naik seat...aduhhhh....pening dibuatnya...mmg gelisah semacam...mama pulak rasa x brp comfortable dgn 'double' glasses...adehhhh...sian sungguh dgn org rabun nih..... ~


secara peribadi citer ni biasa2 ajer lah,cuma kesan grafiknya mmg cantik...sesuai lah utk anak2.... ^__^


10 cerita dari hati:

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

ayu suka entry nie,..tq sharing...ayu dah 10 tahun tak ke panggung..hehehhe

suka lihat aksi mereka berdua..

My Bloggie ! said... Reply To This Comment

kak.. adik pun same. bile x pakai lens. tgk 3d memang sengsare. macam org x btl. hehe tp kan glasses dia smart lah nak compare ngan kat Sunway. xsmart langsung. nak tercabut jek ;p

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

tq ayu... ^__^ akak pun dah lama x p tgk movie..ni pun layankan permintaan anak2.....

dia org ni sentiasa ceria jer... ^__^

Mamamya said... Reply To This Comment

cu manis...

mmg la kan...double glasses rasa tebal semacam jer...tp ok lah td x la rasa nak t'tanggal sgt....

nnti lain kali kita tgk sama2 yer...

Narnia ker....best juga kan...

Lelord said... Reply To This Comment

ekekekek kau last tgk wayang ms citer upin ipin, baru jek soh eri download citer ni smlm

mamalieyna said... Reply To This Comment

oooh dah sampai ke panggung ye..waah mereka berdua ni, sedondon..kasut je tak kena..hehe..

citer ni utk anak2 sesuai la kan..tp eina minat je nak tgk, tp en suami..kureeeng..huhu..

*oooh tak best btl tak leh online time opis..ni bwk lppy n b/band sementara masuk opishour..huhu..

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

nak bawa anak2 tgk movie nie kene tgk juga citernya ttg apa...klu ikut kita punya had umur ni takut dia org x minat plak....mcm afiqah semalam...ingatkan dia suka,rupanya idak!! aduhai...dah ler tiket mahal....

p/s:t'ingin nak tgk citer 'ngangkung' semua org kata best.....

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

morning2!! sian la kawan lia yg sorang ni...dah kene bawa b/band pulak p opis...sabar je la kan...

tu la iena..smlm tu kelam kabut sgt masa nak p tgk wayang...capai je mana yg dapat.dah x sedondon plak...^__^

layankan minat anak2 je ni iena..lia plak t'ingin nak tgk ngangkung...mcm best je kan..tp takut anak2 pulak x suka tgk..uhuhuhu

dieya said... Reply To This Comment

dieya pun teringin nak tengok rapunzel lepas exam that day, tapi tak terpegi2. betul laa, org yg mmg dah pakai spect susah nak kena double spect laa pulak kan. k lieya pakai contact lenses laa pas ni ;-)
kelakar laa your tuan kmdo sr. tu.. pegi keja menembak, pegi shopping complex pun menembak gak ke? :-D

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

not bad lah citernya...kelakar pun yer juga..tp di sebabkan citer tu in english mungkin sbb tu fiqa x brp nak faham...

tp dia punya kesan grafik tu mmg cantik sgt2...

kmdo tu dah lama x menembak dieya...dia kan jd 'teacher' skrg nih...pegang pen jer lah..mana ada peluang nak pegang M16 lagi....tu yg nak lps gian tue.... ^___^