December 06, 2010

penantian suatu penyeksaan..... Seksa ker???

aduhai...tajuk n3 x leh nak tahan....he3...

mmg seksa menanti sesuatu yg x pasti kan....bukan menanti apa pun...menanti bila agaknya ada masa nak m'update blog.....mcm busy sgt jer bunyinyer kan.....

rindunya kat blog......sungguh!! x tipu.....^___^ lama sgt rasanya x post apa2 n3 kat sini kan...apatah lg nak b'jalan2 ke blog kawan2.....

setiap hari t'ingat nak buka blog...mesti dah byk t'tinggal n3 kawan2 kan...dan yg sudah pasti x t'kejor ler jawabnya....bila dok kat kat kampung ni...rasa x sempat jer nak buka blog....tambah lg dgn keadaan yg dah semakin sarat ni mmg cpt penat n mudah letih....

dah ler tu umah mak ni 2kali ganda besar dr umah sendiri...b'jalan dr ruang tamu ke dapur pun dah mengah.....^___^

pastu anak2 pun 2kali ganda juga aktifnya bila dok kat kampung nih...macam2 ragam n kerenahnya.....m'uji kesabaran mama dia kan.....sbb klu nakal2 kat kampung mmg kompom lah mama x blh nak marah2 sgt sbb ada nenek/atok......

sat lg nak m'balas kunjungan rakan2 dan taulan...sblm tu layan lah dulu sambungan gambar masa rewang2 'makan' kat majlis kahwin umah jiran nih.......

~ sessi b'gambar slps pengantin selesai majlis b'inai besar.....apasal semuanya jd senget gini???? ^___^ ~

~ hah....inilah bukti kami bukan rewang buat keje...tp rewang makan.... :P,tgk lah anak dara ni meratah sup tulang.......uhuhuuh....~

~ uiks...cu manis n mak uda pun nak tayang tulang juga..... ^___^ ~

~ ada persembahan Qasidah slps selessai majlis b'inai..mmg meriah.. ~

~ anak2 sempat jadi 'mak guard' kat depan pelamin...klu kat Johor mmg pengantin lelaki selalunya akan kene bayar "TOL" sblm dpt duduk sblh pengantin pompuan...tp kat negeri lain x pasti la ada ke x.... ~

~ mahalnya senyuman adik tue.....bukan main susah nak suruh dia pose t'senyum.....seronok dapat b'gambar dgn pengantin... ~



2 cerita dari hati:

My Bloggie ! said... Reply To This Comment

rewang2 :D

Mamamya said... Reply To This Comment

cu manis...

rewang makan jer mak buyung nih... :P