December 09, 2010

sebenarnya......

hurmmm....sebenarnya dah lama nak share citer ni kat cni...bukan apa2 pun...sajer nak b'kongsi rasa sedih....uhuk!! (mcm lah kes berat sgt...) tp x kira lah kan...nak citer juga.......

ari sabtu ni birthday afiqah yg ke-3...(dah besar anak mama..alhamdulillah) niat di hati nak buat sendiri kek birthday fiqa...paling x pun dapat buat cupcakes pun jadi lah.....

tp sayangnya oven kesayanganku itu masih 'demam kepialu' (sesuka hati aku je nak bagi demam cenggitu kan...)

so...aktiviti baking m'baking ni mmg dah lama lah t'tunda2...sedih tau!! mcm2 projek t'gendala....

dah minta en.suami pi hantar kat kedai utk repair..tp manjang x sempat.... sabo je la kan....uhuks...

~ nasib baik sempat juga aku buat cupcakes utk jiran sebelah umah mak nih.... ~

~ ini adalah hasil t'akhir sblm oven tu meragam....x tau lah apa yg x kena...bila aku nak on jer,suis utama kan umah ni tendang...takut juga nak try byk kali...dibuatnya berlaku litar pintas ke...mau t'bakar umah aku nih.....aduhai..minta dijauhkan lah yer...... ~

terpaksalah beli kat kedai jer kek fiqa nnti....redha jer lah.....


10 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

hehehhe soh komando beli baru...beli jek is kek pastu ko order la boh gambo fiqa mesti dia teruja

dieya said... Reply To This Comment

wah comelnyer cupcakes tu! macam mana k lieya bagi bunga icing tu sama je semua, ada acuan ek?

it's okay k lieya, mcm k lelord kata beli je laa kek ada gambo muka fiqa, sure dia excited. nanti oven dah baik demam baru qada' buat kek banyak2.. hehehe

Zakiah_MamaAdamz said... Reply To This Comment

penah gak toaster buat hal jd cm tu,godek2 skali ada cicak mati terbakar kt dlm...ngeee!

mamalieyna said... Reply To This Comment

alahaaai..saat begini lak dia wat hal ye..hukhuk..

takpe sesekali rasa kek kedai lak..kan fiqa kan..hehe..

My Bloggie ! said... Reply To This Comment

cian huhu

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

tgk pujuk2 lah ni...tp x la beli baru sbb oven tu okey lg...anta repair jer kot....

x sempat lah nak order yg ada edible image tu....nampaknya pi secret recepie jer lah....

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

a'ah..ada acuan utk buat bunga2 & daun tue....

harap2 cpt lah kmdo pi anta repair oven tue....sodih btl lah... :)

kek beli yg as usual la kan...kat secret recepies jer...b'day girl lah yg akan pilih.....

Mamamya said... Reply To This Comment

zakiah...

wallah!! kompom cicak tu t'kene kejutan elektrik kan....sian dia mati t'kejut...ngeeeeee...

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

sbnrnya dh lama oven ni rosak..sejak deepavali aritu...harap2 cpt la en.suami pi anta repair....

Mamamya said... Reply To This Comment

cu..

mmg sedih.... :((((