December 08, 2010

sessi sedut menyedut....mmg best!!

smlm ptg on the way balik dr kampung sajer aku citer dgn anak2 nak singgah KipMart...maklumlah dah seminggu tinggal umah...kompom lah peti ais 'kering kontang'.....

tetiba spontan jer soalan keluar dr mulut fiqa " mama...blh x kita beli sup gear box??"

haihhh...x habis2 lg anak dara ni dgn gear boxnya....sblm ni dia mmg dah minta baba blaja makan sup gear box..semua ni gara2 aku masak sup tulang (dapat masa raya haji aritu....) dia sibuk tanya "mcmana nak sedut ni mama??"....

dah namanya tulang lembu...manalah blh sedut....

sejak tu lah ari2 dok minta nak makan sup gear box....k'btlan sblm en.suami pi out-station kami bawa anak2 makan sup gear box kat kota tinggi....tp hampehhh sungguh....dah ler rasa kureng....service pun out....kesian juga kat anak2....tu yg aku janji nak masakkan utk dia org sup gear box.....masak sendiri puas hati kan.....

~ lihatlah wajah2 keletihan.....anak2 tido sepanjang perjalanan balik....~

~ hahhh...tu dia..aku beli 3kg tulang gear box nih...maik aih...x agak2 kan....!!! 1kg RM8,bagi lah anak2 puas makan....tp x leh selalu ler....kolestrol tinggi nih.....6 bulan sekali blh la.....~

~ tgk lah anak dara ni meratah tulang.....mmg dia suka sgt2...sbb tu mama gagahkan juga masak sup ni w'pun penat sgt sbb baru balik dr kampung...sambil masak sambil m'basuh baju n kemas umah.....adehhhhhh.....patah pinggang....^____^ dekat 4 jam juga lah memasak sup gear box nih.....sampai aku dah siap basuh baju...lipat kain/baju n vacuum umah....~

~ bersemangat sungguh dia menyedut sup gear box nih....aku pun cuma larat makan 3 ketul jer....masih ada b'baki lagi kat periuk......sambung utk makan t/hari nnti.... ~


10 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

hah budak2 gebu ni suke sup gearbox. adehhh aku pun x reti mkn budak2 lak yg dasat makan ek.

tu gambo kakak tido kemain lagi

wahida said... Reply To This Comment

wah....feveret saya tu....sumpah saya meleleh tgk...betul ni..x tipu..mak ai...ni yg nak kena buat nnt ni...

Mama Hanim said... Reply To This Comment

perhhh..picca sup tu menggoda btul lah..huhu..

dieya said... Reply To This Comment

wah sedap betul fiqa sedut gearbox tu.. macam makan aiskrim cornetto. then sambung pulak pakai straw.. sah laa sedap sungguh mama masak :-D

kena masak 4 jam? lama nyer! patut laa kat kedai diorang jual mahal, susah rupanya nak buat yek.

My Bloggie ! said... Reply To This Comment

emmm picture yang kak long hantar smlm xbole bukak. ni ke picture tue.

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

as usual la kan..anak kmdo semua makan...xder 'pilih2 kasih' punyer..... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida....

alahai kesiannya smpi m'leleh tue....klu dekat kompom mlm td jugak lia anta pi dpn pintu umah!! :D

Mamamya said... Reply To This Comment

mamahanim....

ehehehe....mmg m'goda kan...tp x blh selalu makan.... :)

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

memasaknya x susah tp nak menunggu daging tu lembut yg menuntut k'sabaran.....klu x maunya t'cabut gigi nak makan...ngeeeee...

Mamamya said... Reply To This Comment

cu manis...

a'ah gambar ni ler....adik mmg b'semangat makan...tp sedut tulang jer..daging x mau makan pun....