December 28, 2010

aktiviti santai kami.....

N3 di malam hari....

minggu ni kami b'santai2 jer...ari2 keluar pi b'jalan2.....maklumlah en.suami bercuti seminggu (25hb-3hb) i likeeeeeee...ngeeeee!!!! melayan la en.suami ragam 'org umah' n anak2 ni....w'pun dah semakin sarat tp mood nak b'jalan x penah surut pun....^__^ x kira lah jauh di tinggalkan bila b'jalan.....i ok jer.....ngeeeeee.....

semalam dah lewat ptg pun kami sempat lg pi round2 kota tinggi...hajatnya nak pi cari kerusi plastik jer utk b'rehat2 kat luar umah tp tetiba b'tukar beli vacuum plak....benonya vacuum yg kat umah tu elok lg cuma wayarnya n hose jer yg dah 'sakit' sikit....tp dah en.suami b'murah hati nak belikan.....apa lagi kan....org kata 'rezeki jgn di tolak' ^____^,terima kasih yer baba.....

~ vacuum 3 in 1 (dry,wet n blow) anak2 takut macam nampak hantu bila en.suami test vacuum ni...bunyinya buat dia org lari lintang pukang...lg2 bila baba kata vacuum ni blh sedut budak2 nakal....wahhhhhh...lagi kelam kabut la dia org lari...ekekekeke...lawak sungguh!!!~


hari ni kami ke johor bahru sekejap sbb mencari ubat utk adik ipar yg baru bersalin...tp sygnya aku t'lupa pula nak pesan kat en.suami supaya ambil kotak pil tue...sbb en.suami dah minta tuan kedai tu tumbuk pil tu menjadi 8 biji kapsul.....

semalam aku cuba cari kat kota tinggi tp x der...ubat ni biasanya ada dijual kat kedai2 ubat cina...pil ni elok utk cepat pulihkan luka selepas bersalin...tp mahalnya ya! ampunnnnn.......klu 3 tahun lps aku beli sebiji RM80 skrg dah jadi RM120!!! biasanya org2 cina jer yg beli/guna pil ni...dulu k'btlan anak buah pada en.suami yg b'tau kami ttg kebaikkan pil ni.....dan mmg t'bukti b'kesan..maklumlah dulu b'salinkan afiqah kan aku ceasar...jd mmg cari ubat utk cpt pulihkan luka dalam selain aku juga makan ikan haruan..... (hampir hari2 aku makan ikan haruan nih......)

lps balik dr jb aku singgah kat Tiram Mart...sajer nak tgk2 tempat ni..dah selalu kami lalu lintas tp x penah singgah pun......

suram jer Tiram Mart ni...sunyi sepi...so,x lama lah kami kat situ.....

as usual bila dah keluar mesti ada sessi makan2 kan.....kami singgah makan kat Mc Donald yg baru dibuka x sampai seminggu kot......seronok la mya n fiqa main2 kat sini...tp sayangnya aku x sempat nak snap pun gambar dia org main2 kat Mc Donald ni sbb perut dah lapar...... ^___^

~ kat Tiram Mart...hai lah kakak...kat lantai yg x licin mcm ni pun dia kemain lagi takut nak berjalan.....bila mama tanya "kakak kenapa??" jawapannya..... " klau lantai ni roboh mcmana??" jawapan yg selalu buat mama ketawa...x tau lah mcmana nak hilangkan fobia damya ni......~

~ sibuk dgn mainan dia jer....burger tu bukan makan sgt pun......~

~ damya mmg bagus...x rugi klu belanja kakak makan...mesti dia makan sampai licin......mama suka!!~

~ ini santapan utk mama & baba....Big Mac, penuh dgn sayur2an... :) ~

~ adik suka makan sayur....so,mmg sayur2 jer lah yg licin..... ~

~ on the way balik dah nie.....sambil minum ribena....sajer aku nak try sbb dulu dia org ni x blh minum ribena sbb batuk......~

~ sebenarnya takut nak bagi fiqa pegang air ni sbb dia mmg jenis x reti diam bila dok dalam kete...takut jer air ni t'tumpah....tp alhamdulillah selamatttttt.......~



10 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

huhuhu aku td g mekdi gak...skang toys straw spongebob, tp tadi najlaa dpt patrick

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

budak2 ni dapat patung barbie versi ikan duyung...damya asyik tanya camana nak bagi barbie ni berenang.....haih..

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

sama dgn umai..takut vacumm..hahahhahahahha

kak, tiram mart ada jual apa eik>>.

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu....

ada jual ikan n sayur tp x ramai org la ayu....sunyi sepi jer...akak tgk byk kedai2 yg dah tutup.....

dulu damya jer yg takut vacuum....tp skrg fiqa pun takut juga.... :)

mamalieyna said... Reply To This Comment

waaah dpt vacuum baru..berkobar2 la ngemas umah ni..hehe..

aduhai jwpn kakak ni, mencuit hati betul..kalau dgr real ni, sure eina terkekek2 gelak ni..hehe..

syok la anak2 dibwk berjalan, mak anak2 pun apa kurangnya kam..hehe..

My Bloggie ! said... Reply To This Comment

hehe gelak besar cu bace budak2 ni takut vacum. dah mmg dari dulu kan. start jek vacum. dua2 cabut lari :DD and damya fobia lantai mozek.. adoii kalau umah cu nant ade mozek cmne la si damya tu yek hehehehe

Ena said... Reply To This Comment

syoknyer kak jalan2.. kami dah lama tak jalan2 beria camtu.. sian je kan!.. hihi..

geram ena tengok anak2 akak.. gebunya.. (",)

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

skrg ni kemas umah ala kadar jer iena..eheheh...x larat dah nak buat semua... (vacuum & mop) sekaligus...kdg2 klu dah vacuum nampak mcm dah ok jer.....mesti x mop pun..kecuali dapur jer....uhuhuhu

lia x tau sbnrnya mcmana nak buang fobia kakak pd lantai mozek ni...yg peliknya klu kat umah x takut pulak.....

mmg seronok b'jln2....tp letih sikit la kan....yg penting happy... ^__^

Mamamya said... Reply To This Comment

cu..

mmg kelakar tau tgk dia org ni...kak long n along punya lah gelak tgk dia org lari kelam kalibut!!! mcm2 ragam....ehehehe....

kakak ni benonya x tau lah apa yg dia imagine...lantai kat umah ni n umah atok pun mozek juga....x takut plak....

Mamamya said... Reply To This Comment

ena...

sekali sekala ena...klu x hujung tahun ni en.suami ni payah nak cuti....:) ambil peluang la ni kan...tp x der la jln jauh2 pun...dekat2 cni jer....

anak2 ni sat lg dah nak sekolah...x tau lah blh maintain gebu lg ke x...uhuhuhu...