December 30, 2010

salah ker klu aku nak rasa bangga?????

morning......n3 segera sebelum kami sambung edisi ronda meronda...ngeeeeee....

sbnrnya masa nak share citer kat cni aku rasa mcm takut2 jer...bukan apa...risau nnti di kata riak pulak.....tp x kira lah kan....aku nak share citer kat kawan2 yg sudi baca kisah ni...yg x suka....x yah lah baca.....btl x?

sbb niat b'kongsi citer ni cuma nak share kegembiraan ttg peningkatan anak2.....spt n3 sebelum ni (yg aku ada citer suka belikan anak2 buku...) x kisah lah buku cerita ataupun mewarna...mmg byk koleksi buku anak2 ni...ada yg dah hancur berderai..ada yg x der kulit pun dah....ada yg tinggal 1/2 jer isi buku,tp aku ttp simpan...selagi boleh....

pensil warna tu usah cerita lah...rasanya dah b'kali2 aku beli...lbh dari 7-8!! (kalau di darab dgn 2 sbb klu beli mmg utk adik n kakak) dekat 16 kotak juga lah kan.....tp aku x kisah...dan hasilnya sekarang kakak dah semakin pandai mewarna dan satu yg paling aku banggakan...kakak dah blh hafal 2 buah buku cerita yg selalu aku bacakan utk dia setiap kali kakak & adik nak tido.....

aku x perasan sbnrnya...sampailah bila aku balik kampung aritu adik aku (cu manis) beritahu damya dah blh hafal buku cerita "Helah Si Rusa"....dan sekarang buku cerita "Si Tinggi Si Rendah" pun kakak dah blh hafal.....

alhamdulillah...aku sgt2 terharu sbnrnya sbb kakak baru nak masuk 4 tahun...peningkatan ni buat aku semakin bersemangat nak bacakan buku utk kakak tiap2 malam....

td p beli buku citer bahasa inggeris pula utk anak2....mudah2 an kali ni kakak blh hafal juga.... insya'allah.....amin.

~ adik yg baru nak blaja menulis....minggu depan dah masuk sekolah....harap2 ada peningkatan~

~ koleksi buku2 lama kakak n adik......~

~ yg ni koleksi baru utk anak2....(gambar ni dah penah publish kat sini....),mlm td dah star baca cerita buku yg baru......mudah2an minggu depan kakak dah blh hafal semua buku2 tue.....~

~ ini gambar selingan.....^__^ sarapan pagi kami sebelum bertolak ke johor bahru....ada apa pi jb?????? tunggu next n3 yer.......sesuatu yg telah lama aku tunggu tp still x dapat2...harap2 kali ni semuanya ok......~



6 cerita dari hati:

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

syukur alhamdulillah.....bangga n sejuk perut kalo anak2 bijak kan...semoga anak lia dan anak kite semua berjaya dlm pelajaran...amin

My Bloggie ! said... Reply To This Comment

nak g mane ?? hehe memang kak. mase mula-mula bacekan mya buku tu adik pun rase macam.. wahhh kakak hafal lah :DD lagi suke bacekan untuk dia coz dia bole repeat balik setiap ayat yang kita bacekan tu. mmg bagus lah belikan english story book lepas ni :))

Lelord said... Reply To This Comment

congrats mya...

Mamamya said... Reply To This Comment

Lieya...

alhamdulillah.....insya'allah,sbgai ibu/bapa kita mmg sentiasa mendoakan yg terbaik utk anak2 kan....

mudah2an anak2 kita akan menjadi anak2 kebanggaan keluarga..amin2!!

Mamamya said... Reply To This Comment

cu..

nak p tgk kancil tp nampaknya still x puas hati dgn kete yg ada....postpone lagi lah nampaknya.... :(

kakak xcited sgt bila belikan buku BI semalam...mlm td pun minta bacakan buku BI jer....

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

thanks....