February 22, 2011

dah 45 hari.....

selamat tengahari.....

sambil buat n3 ni aku melayan afiqah buat homework...dia balik awal arini sbb sakit mata...teacher anta balik pukul 11 tadi....

happy je si kecik ni menyanyi lagu2 yg dia belajar kat sekolah.....rasanya sakit mata dia ni bukan yg jenis gatal2 kot...aku tanya td "mata pedih x kak ngah??" dia kata " x lah...ok jer...." hurmmmm....tp x kira lah sakit ke x petang ni nak suruh en.suami bawa dia ke klinik juga...td teacher dia dah pesan klu semakin melarat esok x yah p sekolah.....

sambil tu meh layan mata tgk gambar2 firas 44 hari (jgn ada yg 'sakit' mata tgk gambar2 firas udah ler...maklum lah aku dok asyik tayang muka firas je kat cni...) uihhh..dah 44 hari rupanya...kejap pulak rasanya aritu kemain seksa lagi aku nak menunggu habis 44 hari ni....klu org dolu2 berpantang 100 hari...perghhhh!! lama tue.....tp byk kebaikkannya kan...alangkah bahagianya klu aku dapat berpantang 100 hari....ada org masakkan...buatkan keje2 umah....aku dok goyang kaki sambil jaga bby jer..... (berangan je lah....)

~ yeayyyy....dah pandai buat peace lah......comel2...tp knp mata stim jer dik.. ^__^~

~ korek telinga la pulok....ngeeee~

~ relax n steady...~

~ muka resah dah ni...asyik kene pose mcm2 aksi....~

~ "haihhh...bila la nak habis ni...pening la mama...."~

~ dia buat muka terkejut lagi dah.....hehehehe...~

MUHAMMAD - Yang terpuji/dirahmati
AFHAM - Yang pandai
FIRAS - Kecerdikkan/celik akal

p/s: arini dah 45 hari....alhamdulillah semakin sihat rasanya...last berurut masa 40 hari aritu tp sygnya mak bidan tu urut mcm x urut jer.....kene balik kampung juga lah ni...pi cari bidan kampung....

11 cerita dari hati:

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

mane ade muntah darah...lieya lagi suke tauuuu....
auwwww!!!!!! comel firas...suke2....byk betul aksi die hah....tak pasal2 ade aksi peace...cepat plak ko sempat snap yeak lia....

adudududdud.....tgk gmbr2 firas nibuat lieya tak sabar2 nak beranak tau...tapi takut hahaahahaha....

baik2 lia, takut firas jangkit lak sakit mate tu...susu badan ade lagikan, titik kat mate kakak yg sakit tu...cepat baiknyer....

dieya said... Reply To This Comment

peace firas! so smart!
nampak dah besar laa firas ni.. cepatnya!
aksi korek telinga tu lawak betul.. hahaha.. sapa laa yg ajar tuh.. siap pakai jari kelinking lagi tu :-D

whatever it is, firas memang COOL!

mamalieyna said... Reply To This Comment

oooh banyak n3 yang ketinggalan sudaah..huhu..tenet cam pape je kt umah ni..kt opis, kena curik2 masa sket2 jer..hu~

oooh dah habis pantangnye..best la...firas yg comei, mana pernah jemu mamandang si comel ini..hehe..

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

takkan lah sakit mata is tengok firas yang comel ni..tp kenkadang sedih tu ada gak. Teringatkan insiden yang 'itu' .. kalau tak tentu aku pun boleh menayangkan 'hero' jugak kot kan.. :)

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

wah...wah..
suka2 dapat tengok pic si firas nie..
kak lieya..mana ada kami jemu..suka tau....
lagi2lah ayu lum pernah bertemu 4 mata dgn si comel nie.

mata dia beso..

kak...antor kak ngah ke klinik yer...nie musim panas..risaunya..

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya....

ekekke....takut gak ada yg x suka ngeee...biasanya aksi2 ni lia ambik masa dia lps mandi pagi...mood mmg tgh baik waktu tu...mcm2 aksi ada...kat folder firas dah b'ratus gambar dia...ngeee...

biasa lah tu lieya...dulu lia masa x bersalin lagi pun takut gak...pikir mcm2 kan....xper2 lia doakan mudah2an semuanya selamat..insya'allah...
x sabo nak tgk bby boy...versi mia ke mija...:D

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

firas ni byk ikut baba dia lah...so cool n serius...payah benau nak tgk dia senyum....sah lah kmdo jr. nih....

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

xper iena..sgt2 memahami situasi iena skrg....;)

comel n cute mcm arif juga kan....

Mamamya said... Reply To This Comment

along...

sabarlah insya'allah akan ada rezeki utk ko n family...

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

insya'allah ada masa nnti kita jumpa yer..akak t'ingin nak pi CITARASA RINDUAN.... :)

p/s;dah p klinik smlm..dapat MC 1 hari tp nak ke sekolah juga....

Izan Ishak said... Reply To This Comment

kejap je masa berlalu ye kak. kiranya dah merdekalah ni ye. yelah...kalau dulu2 sampai 100 hari kan. izan pun 3 kali bersalin ni kira 45 hari je. lepas buat je keje cam biasa~

firas dah makin hensem n comel!