February 14, 2011

ada berani?????

~ kete kancil yg akan membawa daku ke sana dan ke mari....wah gitew!!! mcm berani sgt la tue...~

hahhhhh...nampak x kete kancil kat atas nunnnnn.....x nampak??? ngeeeeeee.......ada yg x kene lah tu...pi cpt2 jumpa doktor mata ae....alalala...jgn lah marah...guwau jerkkkk...biasalah nak panas2 kan mood pagi2 ni kan.....

nak citer pasal kete le ni...aku ada masa kurang dari 2 minggu utk memahirkan diri bawa kete kancil ni....sbb bulan mac ni aku start kene anta/ambik anak2 dari sekolah....

hadoiiiii....seram sejuk kaki ni...bayangkan lah dah dekat 5 tahun aku 'pencen' bawa kete...dah naik keras kematu kaki ni nak tekan minyak/break....silap tekan terjun lombong jadinya!!! iskhhhhhh.......jauhkan lah.....amin3!!!!

w'pun kancil ni auto tp aku ttp rasa mcm ngeri jer nak bawa.....tp nak x nak aku mmg kene blaja bawa kete semula....en.suami dah belikan kete ni utk aku (kat geran pun atas nama aku tue...) dan dia pun dah ikut kemahuan aku utk beli yg auto....klu aku x bawa maunya kene tazkirah setiap hari...adehhhhhhh......

mmg rasa rugi bila ada lesen tp x pandai bawa kete....tp sejujurnya aku ni mmg panakut...sgt2 takut..en.suami selalu dah dok perli2 tp aku buat dek jer la...dah mmg aku takut nak buat mcmana....hurmmmmmm......

kawan2...doakan saya berjaya melepasi cabaran ini yer...



13 cerita dari hati:

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

dont worry lieya...practise make perfect...terra punye tuuu...baru2 mmg takut2....lame2 nanti siap ar terra...siap drift lagi tu hihihihi....

same laa kite lia...lieya pun tukang amik anak2 balik sekoalh....pergi jek hubby anto anak2....heheeheh

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya...

hadoiiiii.....mmg takut sgt2 lah lieya...x tahu lah blh ke x nak bawa ni....tp harap2nya blh la...sbb dah b'tau kat anak2 bulan depan mama plak yg anta...x yah naik bas lagi...

kesian tgk anak2 kene bgn awal bgn pagi sbb bas dtg awal..klu lia yg anta blh la pi lewat sikit...

juliaakmal said... Reply To This Comment

X PER LIA....PELAN2....LAMA2 NNTI TEROR LA TU......AKAK DULU PUN PENAKOT GAK....HEEHEEE...

JaJa'Z said... Reply To This Comment

kak lieya: akak percaya tak kalau jaja cakap..jaja lagi terror bawa keta dr zack? sila la percaya yek..sebab zack kelam kabut sket kalau bawak keta dlm bandar..so, most of the time memang jaja yg bawa..gi kl ke balik kg ke..memang jaja yg drive..dia bawak kat highway jek..terbalik kan..hahhaha...siap nak u turn pun dia suruh jaja tgk cermin belakang sebab dia tak brapa mahir nak anggar jarak kereta yg datang..bleh? hehheheh

Izan Ishak said... Reply To This Comment

kita serupalah kak... izan pun dah lama ada lesen tapi dok peram je. rasa seram sejuk tu jgn cakaplah...mmg takut nak bawak balik~

Kakzakie said... Reply To This Comment

Lia, dah terlalu lama memang rasa teragak-agak. Tapi bila dah start kereta, pegang stereng, tekan minyak segala kemahiran akan kembali semula.

dieya said... Reply To This Comment

tuh dia kereta red hot dah sampai!

ooopppsss.. ssshhh.. takleh cakap kuat2.. takut naza merajuk :-D

Mamamya said... Reply To This Comment

kak juli...

harap2nya mcm tu la kak....doakan lah yer... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

wallah...ye ker? so,episod merempit ke KL aritu mesti jaja yg drive kan...akak ada juga sorang member ni mmg terror giler bawa kete sampai kecut perut klu naik kete dgn dia....

slh satu kelemahan akak adalah sama dgn mr.zack....x reti nak anggar jarak kete...takut tetiba berdentum plak..aduhhh..takutttttttt...!!!

Mamamya said... Reply To This Comment

izan...

kita serupa.....(mcm lagu headwind plak..eheheh...) payah btl klu jd penakut ni kan...aduhai....

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie...

yer ke kak? harap2nya mcm tu lah...tp dulu masa baru2 dapat lesen pun lia x lama bawa kete...rasanya x lebih pun 10 kali...lps tu terus x bawa smpi skrg...mmg sure kejung lah kaki ni....

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

bukan red la dear...maroon 5 ehehehe...!!! naza x merajik sbb dia dapat kawan...tp kan sejak ada si kancil naza dah jarang b'gerak kecuali klu long distance jer....maklum lah myk asyik naik harga jerk..kene berjimat la kan....;D

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak lieya...

chaiyok2...buktikan wanita boleh...
kak tahu kan ayu macamana dahulu??

Now!!!!!!
yakin diri kak...kak pasti boleh........percayalah