February 24, 2011

Mari bersenam & berenang....

As salam & selamat pagi....

pagi ni buat n3 sambil menunggu bas sekolah anak2 sampai & mesin basuh tgh menggodak baju2 yg 2 hari x basuh....kene buat cepat2 (harap2 jgn lah ada typing error) sbb arini ada byk keje sikit.....

nak sidai kain, masak t'hari & nak buat kek...pagi2 td damya dah request nak makan kek....kene la buatkan juga w'pun sbnrnya dia nak kek coklat...bahan2 pulak x cukup syarat...yg ada dan blh dibuat Slice Cheese Cake...x per lah hold dulu kek coklat...next week lah baru buat....

ni bukan nak citer kisah aku bersenam or berenang...mmg idok ler...mana ada masa aku nak buat itu semua...aku exercise dgn keje2 umah ni je lah...nak berenang pulak ambo mmg x reti...tenggelam terus karang x timbul2..ekekekeke!!!!

nak share kisah anak2 dara aku ni ler.....

arini damya/afiqah pakai baju PJ...setiap hari khamis dia org akan pakai baju ni....

~ buat muka apa lah si fiqa tuh....lawak lah adik ni ( adik lagi...masih x reti2 nak panggil dia kakak..) ~

~ tgk lah tu...mama suruh pose elok2 dia buat muka gitu pulak.....kakak relax n steady jer....~

~ posing sebelum bas sampai....~

setiap hari Rabu minggu pertama & ketiga dia org ada swimming pulak...tp x der lah pakai bikini yerk....pakai seluar tight n t-shirt putih jer...suka tgk kakak/adik pakai baju ni...nampak sweet jer....

~ peace mesti ada......~

~ peace dari adik pulak...gambar ni dah lama ambik,masa aku x habis pantang lagi....~

p/s: nak bw laju2 ni..ala2 merempit gitew...mana yg x sempat free2 nnti aku singgah ea......


22 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

hehhehe aku pun x sempat nk BW bagai

MamaEma said... Reply To This Comment

macam kembar tgk dua beradik ni

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak...thanks singgah ke CR...

kak nie mmg best..masih sempat BW walau banyak tanggungan...

comelnya along dan angah

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

alahai comel due badek ni hah....rajin lia masak kek yeak...ye la kan dah anak suke mkn ...kalo lieya pun kalo anak suke rjain jek nak masak ...tapi tu laa bab membaking ni dah lame tol pencen...sampai laki pun dah bising sebab oven dah lame tersadai tak guna hahahahah

AnneRaini said... Reply To This Comment

bestnye kecik2 dah belajar berenang.. kite ni jgn kata nak berenang nak masuk air pun takut..huhuu

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord..

xper2..balik doha nnti blh pi jln2 (bw) sana sini...blk m'sia ni mmg busy nak settlekan mcm2 kan...

Mamamya said... Reply To This Comment

mamaema..

a'ah sbb umur dia org ni x jauh beza...selang setahun jer...

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu..

sama2 ayu...singgah kejap je tadik baca citer suspen....:)

mencuri sedikit waktu yg ada ayu....dah namanya blogger...ngeeee...

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya...

mood m'baking n m'masak sekarang tgh m'gebu2 lah lieya...bayar hutang piutang masa dalam pantang aritu kot..lg pun menu ni semua yg anak2 suka makan...:)

Mamamya said... Reply To This Comment

anne..

b'untungkan anak2 zaman sekarang..kita masa sekolah tadika dulu2 mana lah ada nak b'renang2 ni.... ;)

Shaheila Malek said... Reply To This Comment

macam kembar...

Myra Jay said... Reply To This Comment

Comell je 2 beradik nie posing :)

wahida said... Reply To This Comment

geram betul tgk anak2 liya..tembam!! nak geget2 je rasanya...huhu...

liya, nak tanya, brapa harga kelas swimming lesson?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... Reply To This Comment

comey je dua orang anak dara tu pandai posing plak tu...klik2 HB kat sini

mamalieyna said... Reply To This Comment

waah join kelas berenang..best la, sweet mereka berbaju berenang tu kan...oooh nak gak request kek coklat..tolong buatkan..heee..tak malu =P

JaJa'Z said... Reply To This Comment

eiii..cutenya bebudak tu pakai tight nak gi swimming..mamamya tak gi swimming gak..? bleh buat kuak dada or kuak kupu2 dengan mya and fiqa nanti..

Mamamya said... Reply To This Comment

shaheila...

ramai yg ckp cenggitu sbb umo dia org ni x jauh beza....

Mamamya said... Reply To This Comment

myra..

hehehe...terima kasih..:)

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida..

uhuhu..meh la dtg jb blh main peluk2 dgn dia org nih...

kelas swimming ni bukan lah swimming yg betul2 tu wahida...just mandi kat kolam jer so,tiada xtra bayaran.

Mamamya said... Reply To This Comment

anje....

terima kasih...tp balqis lagi pandai posing tau...geram tgk gmbr2 dia....comel!!! :D

tq klik hb...^__^

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

ala..berenang main2 jer dia org ni bukan swimmning pool pun...kolam plastik jer...buat suka2....ngeeee..

iena nak kek coklat?? blh2..nnti bila2 klu ada rezeki balik kampung abah ariff calling2 lah yer...

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

uihhhhh...mama klu pi swimming kering air kat kolam/laut nun..wakakaka....xder maknanya lah jaja..kakakmu ini x reti nak berenang apa kuak sekali pun...ngeeee....