February 15, 2011

western lagik....


hari ni cuti sempena maulidurrasul...mesti ramai kawan2 yg bersantai kat umah kat bersama family kan...cuti2 cenggini lah kita bermesra dgn anak2....layan ragam n kerenah dia org.....

hari ni kami plan nak masak western lagi...ntah kenapa sejak makan lamb chop aritu...(klu terlepas pandang n3 tu klik SINI) asyik lah nak makan yg western jer...x nyador tekak jawa!! eekekekkk...tp best juga kan sekali sekali tukar selera...sebenarnya tujuan asalnya nak perabis sos black paper lebih buat chicken chop aritu...syg klu biar lama2 kan.....

biasanya klu dah makan western ni kami mmg x makan nasi....sbb mmg dah cukup kenyang...

~ ni kami masak 2 minggu lps....baru arini nak share :) masa ni konon2nya nak buat chicken chop...damya dah b'hari2 request nak makan chicken chop tp mama dia malas nak debone ayam ni so buat je la chicken grill....yg lawaknya masa nak bakar ayam ni aku masukkan sekali sosej tu...sudahnya bila ayam masak sosej pun dah kering rentung!!! dah jadi cam kopok losong lak jadinya..wakakakakak....nampak beno x reti masak western.....x per2,practice makes perfect kan...lps ni x buat lagi dah.....uhuhuhu....~

~ patutnya aku masukkan sosej tu sekali dgn sayur2 ni...x la rentung jadinya....ayam tu nampak cam hangus tp benonya x la rentung....sedap tau!!! ecececehhhh...puji diri sendiri nih.....~

p/s: arini kami buat steak pulak.....^___^


6 cerita dari hati:

Kakzakie said... Reply To This Comment

Rupa tak usah diperkatakan yg penting sedap dan tekak boleh menerima.

akiratoriza said... Reply To This Comment

walau rentung pasti sedap kan...

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie....

hehehe...betul la kak...saaaaaayang kak zakie... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

aakiratoriza...

ya betul!! biar pun rupanya hitam tp rasanya mantap tue...eheheh

Lelord said... Reply To This Comment

Ekekekeke ciken yg kulit ala2 rentung yg sedap is

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

btl2...rangup je kan...:D