March 09, 2011

genap 60 hari.....

alhamdulillah arini genap umur firas 60 hari....

firas dah pandai tersenyum bila di agah....dah mula kenal wajah2 yg sentiasa disisinya....

kakak2 lah yg paling seronok bila firas dah mula mengeluarkan suara bila mama/baba bercakap dgn dia..mulalah damya/afiqah sibuk bertanya "mama,bby firas dah pandai cakap lah.....", "apa bby cakap tu...???"

kelakar je kan...tp itu lah imaginasi anak2...dia org ni xcited n x sabar nak tunggu adik dia besar....dah sibuk nak ajak main n berlari....

petang ahad lepas en.suami ajak aku cukur rambut firas...klu ikutkan yg seeloknya masa umur dia 7 hari tp anak2 aku lewat dicukur rambutnya...paling lambat rasanya damya...klu x silap masa tu umur dia dah masuk 4 bulan....firas ni kira plg awal lah......

masa anak2 pompuan kene cukur rambut dulu..aku rasa sgt2 kesian n sedih..x tahu lah kenapa...mungkin sbb pompuan,rasa mcm pelik jer bila botak...tp dgn firas kali ni aku x rasa apa2....nampak comel pulak ^___^ bolat jer muka dia....

klu korang perasan sbnrnya aku dah ada publish gambar firas botak ( klik SINI) sajer aku x mention apa2 sbb nak tgk ada x yg perasan.....tp nampaknya cuma dieya sorang yg bertanya...^___^

spt biasa la kan....layan gambaq.....

~ last pic sblm rambut di rekrut....aauwwww...cekci lah saya.....ngeeeeee,blm kene cukur dah nangis dulu...~

~ kene gunting dulu rambut bagi nipis...klu x sakit masa kene cukur....ssh sgt nak gunting rambut firas ni sbb dia x reti duduk diam.....kepala tu bergoyang jer....~

~ sessi mencukur rambut....lagi lah ssh sbb firas dah mula menangis...resah n x selesa..mungkin sbb badan dah gatal2 kene rambut...kejap kene kalih ke depan kejap kalih ke belakang.....bagi puting x mau..kasi air masak pun x nak...uiksss...marah sungguh dia...tambah pulak mata dah mengantuk...~

~ muka keletihan sbb penat menangis....sian firas.....~

~ wajah terbaru firas....ini baru btl2 kmdo jr. lps ni rambut akan sentiasa maintain mcm ni kata baba....potong stail no.1 (pjg 1/2 cm jer)..adehhh...kecik2 dah kene train jd komando yerk....^___^~

sajer nak share jugak gambar damya n afiqah masa dia org botak dulu...ye lah masa tu mama blm ada blog lagi kan...x dapatlah nak share gmbr kat cni....

DAMYA

~ slps di gunting rambut...blm cukur lagi..masa ni kat umah Tok Mama ( makcik aku yg bongsu..adik mak) ~

~ da botakkkk....klu tgk gambar damya masa bby muka firas btl2 seiras dgn damya...sebijik!! ~

~ 2 bulan selepas di botakkan.....^___^ comel!!!~

AFIQAH

~ gambar afiqah masa btl2 btl botak aku x jumpa...ntah terselit kat folder mana..puas mencari tp jumpa...ada yg ni jer...masa ni dia umur 2 bulan~

~ fiqa ni kita org panggil bby 'gamogen' sbb sepanjang mengandungkan dia aku minum HEALIN Gamogen,kulit dia sorang je yg putih gebu n bersih...pipi usah citer la tembam smpi skrg...~

p/s: sepatutnya firas kene inject 2 bulan hari ni tp sajer aku hold sampai ari jumaat ( lewat 2 hari jer...) sbb nak singgah pi Pasar Tai Hong....pasar ni tempat jual baju murah2....ngeeeee...nak cari baju baru ni sbb ada nak pi umah seseorg yg istimewa & bertemu dgn 'sifu' blogger ari sabtu ni......umah siapa??? ada lah.....rahsia...next week kita share yer....


12 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

uwaaaaa jelessss. aku rasa mmg x dpt join eri smpai sini 11hb dlm kul 5-6 tu pun kalau flight x delay. dah tentu la penat x smpai ati lak aku nak paksa dia ajak g 12hb tu

risa said... Reply To This Comment

alolololo...comelnya firasssss..hehehe

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

x per lah...insya'allah lain kali klu ada rezeki blh join....raya nnti ker..mana tau ben nak turun jb lagi....

Mamamya said... Reply To This Comment

risa...

he3..tq2.

✿ etiey erywan ✿ said... Reply To This Comment

alahai comelnya.. bulat!

AnneRaini said... Reply To This Comment

semuanya comel...geram gak...dah lame tak jenguk sini..sory ye..hati gundahlah..hehehe

Mamamya said... Reply To This Comment

etiey...

comel kan...(he3..puji anak sndrik..) suka tgk firas jd bolat cenggitu... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

anne...

alala....apa yg gundahnya tue....??

wahida said... Reply To This Comment

ooo...nak gi jumpa ben ye?

muka firas mmg sebijik muka damya la...comel anak2 lia...

Zaidah said... Reply To This Comment

sekejap aje dah dua bulan firas nie....comel pipinyer...

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

a'ah..dia ada buat Vblog utk blogger johor....1st time join gathering blogger ni...teruja I!! ngeeee...

like sister like brother kan..kan..kan...

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zai...

sekejap kan kak...tp rasa sakit bersalin aritu x hilang lagik...uhuhu....

x sabar nak timbang berat dia ari jumaat ni..:)