March 26, 2011

persediaan kami...

esok en.suami akan berangkat ke Gurun, Kedah Darul Aman.....dan dgn itu aku secara rasminya aku akan bercuti selama 18 hari (26hb mac-11hb april.....) semoga kami sentiada berada dibawah lindunganNya sepanjang ketiadaan en.suami.....semoga tiada masalah yg serius...semoga aku n anak2 akan cepat sihat.....

malam ni selama lbh kurang 1 jam saje aku sempat belajar memandu dgn en.suami....ok lah,rasanya aku blh bawa kete tu in case ada emergency problem.....btl lah memandu kete auto lbh mudah dari manual w'pun rasa kejang juga kaki belah kanan ni sbb dah lama x kontrol break/minyak.....

2 kali aku round ke sekolah anak2.....insya'allah lps ni pasti blh jadi 'driver' pada anak2...x lah kakak b'peluh2 lagi n berhimpit naik van sampai merah padam muka bila balik umah....sian anak mama kan.....

alhamdulillah segala persiapan 100% dapat dibuat sblm en.suami pergi.....

~ dah complete belanja dapur...nampak sikit tp dekat RM500++ juga habis ni...termasuk susu n pampers anak2....."duit! duit!...dimana kau duit..."- sapa nama penyanyi lagu ni yer..aku dah lupa......^___^~

~ penuh dah kabinet nih....barang mem'baking' harus ada yer...klu boring2 terapi paling baik adalah mem'baking'.....~

~ botol free BPA utk anak2 pun dah beli....beli sorang satu dulu...yg xtra kirim pada kawan dieya yg balik kampung di London~

~ sempat pose kat kete comel ni......klu dapat 1 best ni..ala2 mr.bean gitu....cute lah...ubat utk anak2 pun adah beli cuma inhaler utk afiqah je x sempat nak cari....harap2 x datang lah asthmanya tu...aminnnnnnnnn....~



4 cerita dari hati:

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak.......
tu dia....ayu kan, kalau dekat memang dapat lah bantu yang mana boleh..
tapi...memahami...

tak apa...nanti ambil gambor masak2 eik,,boh dalam blog..lagi satu..insyallah ayu calling..
tunggu

Sal Saari said... Reply To This Comment

salam..singgah sini
bestnyer leh cti lma2

atie @ ejay said... Reply To This Comment

byk stok buat kueh tu:)

atie @ ejay said... Reply To This Comment

kak..perncah laksa srawak tu biasanya akak guna brand ape? adik akak duk srawak kat mna? hehe bolehke nak kirim:)