March 22, 2011

Steambot & Grill Cottage

selamat pagi.......

pagi ni citer kisah makan2 masa weekend aritu.....

aku mmg dah lama mmg t'ingin nak makan steambot ni....tp asyik delay jer sbb x tahu nak makan kat mana....

sblm ni kita org selalu makan kat satu restoran ni kat Taman Gaya...lelord yg suggest dulu...tempatnya mmg best n byk pilihan,aku n adik2 mmg selalu lah 'lepak king' kat situ....ye lah kan bayar RM17.50/person blh makan sampai pengsan.....tp yg x bestnya aku dapat tahu tempat tu x HALAL....aku dapat info dari fb SINI...so,bila dah tahu mcm tu mmg aku dah x pegi lagi lah....tu yg asyik m'cari2 tempat baru....

sebenarnya masa pi Jusco aritu aku ada ajak en.suami makan kat Restoran Johnny's tp dia x mahu lah pulah....hurmmmm....sabar je lah.....

dan semalam petang,kami sama2 m'google sana sini mencari tempat....dan akhirnya memilih restoran ini sbb dekat dgn umah, kat Taman Mount Austin...lbh kurang 15 minit dah sampai klu x jem lah.....

~ Steambot & Grill Cottage....masa aku sampai tu org mmg x ramai...lega jugalah berbanding kat Rawa (restoran yg aku selalu makan sblm ni...) mmg always full....tp syg sungguh lah restoran tu dah x halal pulak dah....sbb owner mmg bukan melayu....~

~ ready to masak2....^___^~

~ antara pilihan yg ada....ni semua en.suami yg ambik...aku mmg dah x bangun2 la sbb menjaga 'my hero'....sbnrnya ada lagi ni yg en.suami ambik tp aku dah x sempat nak snap.....~

~ ada pulak yg sibuk nak interprem jari2 montoks dia....haihhhhhhh...layankan je la....(agak2 korang jari siapakan ini....?) ~

~ suka gambar ni.....ada gaya mcm gambar guna DSLR x????? agagagagga.....berangan sudahhhhhhhh!!! ~

~ yeayyyy...tukang masak yg sgt2 rajin yer......ngeeeeeeeeeee ~

~ dessert air craem kacang...benonya aku x bagi ank dara ni makan ice cream sbb dia batuk n selsema....x pasal2 asthma tu dtg balik lak karang.......tp hati jadi cair bila dia asyik m'rayu2...hurmmmmm...aduhai anak mama......~

~ our mr.cool....suka tgk2 aksi2 firas skrg...gambaq atas tu dia sibuk b'sembang...bahasa dia la kan....suara kemain kuat lagi.....baba kata "biasalah hero...." ye la tu..........~

ahamdulillah...tertunailah hajat nak makan steambot...cuma klu compare dgn tempat lama aku rasa better yg dulu sbb seafood kat sini x fresh...klu kat Rawa udang dia hidup lagi..siap m'lenting2 bila di bakar....pilihan pun x berapa byk....x kisah lah kan yg penting HALAL....

klu ikut info yg aku baca kat sini RM16.50/person,tp malam tadik en.suami kata kene charge RM36...so,maknanya RM18/person lah sbb kanak2 bawah 5 tahun free jer....



21 cerita dari hati:

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

wahhhhhhhhhhhhhhh meriah kooo lia....terliur tgk...mcm2 ada hah....mmg syok wooo.....kalomkn steambot ni kene take time...takleh gopoh2....mkn2...pastu rehat jap...pastusambun gbalik...baru berbaloi2 berpinggan pi refill makanan heheehhheehe.....

budak2 lia...kalo dah ade aiskrim jgn ckp laaa...sure di mintaknye...tak kasi kang kite yg rase kesihan kan...takpe laaa...mkn sebatang jek pun heheehehehehe

firas dah pandai agah2 yeak...sonok layan tu lia....jap lagi tau menyembur air liur plakl tu huhuhuhu

Mamamya said... Reply To This Comment

huhuhu...setelah sekian lama menanti baru dapat makan steambot nih....tp kan x berapa byk pilihan lah lieya...syok lagi tmpat dulu....tp dah x halal kan...nak buat mcmana.....

tu la...afiqah smpi arini masih batuk+selsema lagik....makan x habis pun sebatang tu...cukup bagi dia rasa jerk...karang kempunan ssh plak....

haih...si teruna tu mmg ramah tamah mcm mama dia jugak...winkkkk!!!! pantang di tegur....sembang memanjang..lagi2 klu dia baba dia..ntah apa agaknya dia nak sampaikan tue....

Lelord said... Reply To This Comment

aku ada baca gak kat fb pasal rawa hurmmmm

shams said... Reply To This Comment

smart la gaya firas!!!
suke2..

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

sedih arrr dah xde tempat yg best...ada satu tempat ni kat jalan nong chik...aku blm try..ada masa nnti nak pi sana plak...katanya byk pilihan...

Mamamya said... Reply To This Comment

shams...

he3...tq dear....

JaJa'Z said... Reply To This Comment

wah menarik tu...jaja pun suka steamboat ni..tapi dah lama dah tak pekena..last time makan pun kat jhonny...bleh tahan gak sedap makan kat situ...
nanti bila2 nak gi lah...lama tak makan ngan chopstik..hehehhe

bobhandburry said... Reply To This Comment

Salam singgah,

Teliur la menengok gambar tu.. dpt mkn sedap ni
nice blog

Zu
http://www.zuwairiaiman.com

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

Alamak..aku tak tahu menahu pasal Rawa tu. Selalunya bila ada family gathering memang selalu makan kat situ..meriah kan pilihan yang ada..nanti aku gi baca info yg ko link kan tu ek..bagitau semua org difamilyku..jangan pegi lagi..

Hai..bila tengok ko makan steamboat ni..aku macam terasa nak makan jugak la..hihihi

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

akak mmg sgt2 suka...dulu selalu masa dok kat melaka selalu makan yong taufu...t'ingin nak rasa yg kat johnny's tu....dgr2nya sedap makan kat situ....

Mamamya said... Reply To This Comment

bob..

thanks singgah sini.....mmg sedap dapat mkn steambot sekali sekala.....

Mamamya said... Reply To This Comment

along...

aku dah lama tahu...mmg sedih arr tempat tu dah x blh pegi lagik....tempatnya mmg best walaupun klu pegi selalu je full...pastu sekarang dah mmg sah x halal...lagi lah mmg x akan aku ke sana lagi.....

jom arr kita try yg kat sebelah masjid kolam air....suami ko mesti tahu kot tempat nih....

Anonymous said... Reply To This Comment

Wonderful site you have here but I wаs
сurious if you kneω of any disсusѕion boагds that сoveг the same tοpіcs tаlkеԁ аbout іn this articlе?
I'd really love to be a part of community where I can get feed-back from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thank you!

Check out my web site; meuble Salle de bain

Anonymous said... Reply To This Comment

I think this iѕ among the most impoгtant info for me.

Аnd i am glad reading your article. Βut should remark on
few geneгal thіngs, The website stylе
is wοnderful, the articlеs is really
nice : D. Good jοb, cheeгѕ

my weblog :: devis fenetres

Anonymous said... Reply To This Comment

Hello there, I found your site via Google at the same time as looking for a comparable matter, your site got here up, it seems
good. I've bookmarked it in my google bookmarks.
Hi there, just turned into alert to your weblog thru Google, and found that it's
truly informative. I am gonna be careful for brussels.
I will appreciate if you happen to proceed this in future.

Lots of people will probably be benefited out of your writing.

Cheers!

my website :: maquillage yeux

Anonymous said... Reply To This Comment

I go to see day-to-day some web sites and websites to read content, but
this weblog offers quality based content.

Here is my web site ... voyance Gratuite

Anonymous said... Reply To This Comment

Hi, i think that i saw you visited my web site thus i came to return the want?
.I am trying to in finding things to enhance my web site!
I guess its adequate to use a few of your ideas!!

Feel free to visit my site: maquillage pas cher

Anonymous said... Reply To This Comment

Hey! I know this is kinda off tοpiс neverthеleѕs І'd figured I'd asκ.
Woulԁ you be inteгeѕted in trading links οr maybе
gueѕt authοring а blog pοst or νіce-versа?
Mу sіte cονers a lοt of thе samе topics as yourѕ anԁ Ι fеel wе сould grеatly benefit from each other.
Ιf you haрpen to be іnterеѕted fеel
freе to sеnԁ me an е-mail.
I loοk forward to heаring from you! Wondеrful blog bу thе
wаy!

Stop bу my webpаge ... comparatif ssd

Anonymous said... Reply To This Comment

You have made some decent points there. I checked on the web for
additional information about the issue and
found most individuals will go along with your views on this web site.


Review my web-site ... Tennis 2013

Anonymous said... Reply To This Comment

I read this piece of writing fully concerning the comparison of hottest and earlier technologies, it's remarkable article.

Also visit my web page - Tarot Gratuit

Anonymous said... Reply To This Comment

best electronic cigarettes, ecig forum, electronic cigarettes, buy electronic cigarette, e cigarette, best e cigarette