March 03, 2011

makan pukul 3 pagi...?????

Giler kan..kan..kan....bior benor nih????

ini semua gara2 en.suami lah...yg tetiba je kata x blh nak lena tido sbb lapaq....mulanya aku kata "xyah la makan...sat lagi nak tido balik pukul brp??" tapi tgk dia cam gelisah jer...sian ler pulok...maklum lah mlm tadik kami dinner makan roti john jer...tu yg perut dia b'keroncong agaknya.....

so,aku pun teman lah en.suami makan....dan..dan...dan....tetiba aku pun t'join sama (erkkkkk...t'join tu...ayat nak membela diri kan...agagagagagaga!!!!!) x blh tahan weh...tgk en.suami makan ikan tongkol masak kari.....mula2 dia ajak td aku mcm malu2 kucing (cettt...x sedor dirik....) pastu bila en.suami dah sudah makan aku plak yg rasa mcm x tahan godaan.....dan akhirnya makan la jugak.....

hadoiiiii...pukul brp nak lena balik ni lia oiiiittt....aku rasa dah alang2 aku 'bersahur' nih...elok lah aku puasa arini..dapat gak pahala pose sunat kan...kan..kan.....rasanya itulah penyelesaian yg terbaik........ada gak hikmahnya yerk (ecececehhhhh...nak cover lah tu...)

tayang gambar firas...dah lama x letak gambar dia kan....sekeping jer...layannnnnn...

~ masa ni firas 54 hari.....ikutkan dia bukan nak sgt guna puting nih...asyik t'lompat2 jer dari mulut dia...tapi bila dia 'start engine' (ayat damya tu klu adik nak nangis....) sumbat puting ni x la melalak sgt....~


p/s: belum sempat aku publish post ni en.suami dah zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!! perghhhh...lps makan tidoq terus..xper2 esok dia PT (physical trainning) jogging lah keliling kem tu yerk...bagi hilang balik segala lemak2 yg bertamu.....^____^


19 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

Isteri solehah..bukan saje tolong masakkan,,bahkan temankan sekali waktu makan..heee..ptt dicontohi...ekeke..tp ptt jugak contohi utk berpuasa tu..baru leh cover up balik..ngee..

firas dah beso kan.. ^_^...eina dulu pun bg dak arif puting tp tanpa sebab..hehe..bila antar pengasuh after pantang, terus pengasuh tak kasi bg, buat apa nak kasi kalau anak tak kaco meraung..ngee..

☆ lieya latif ☆ said... Reply To This Comment

kikiki...biase la tu lia..selalu gak jadi kat lieya camtu....menu sempoi biasenye megi laa hahaahahaha....

firas makin tembam...geram lieya tgk pipi die tu tau lia...ni kalo depa mate ni ni dah lame aku kokak budak bam2 ni heheeheheh.....

dulu mase lieya, mia jek berputing lia...mija tak ...yg no 3 ni tau laa camne ...tgk keadaan dulu heheheeheh

✿ etiey erywan ✿ said... Reply To This Comment

hmm tak dapat nak nolong tu. hehe.. salam kenal

JaJa'Z said... Reply To This Comment

kalau citer bab makan tengah2 malam or pagi2 buta ni kak..jaja memang dah biasa sangat dedulu..semua gara2 zack yg tak bleh tido dan dia lapar..dia kejut jaja semata2 suruh goreng kepok lekor..suruh buat maggi...emm..layan kan je la...tapi kadang2 berdengus jugak sebab esoknya jaja nak sekolah..sebab tu skang ni satu tupperware besar tu mesti ada keropok goreng..sebelom tido tgk penuh..bangun pagi esok nya tgk ada separuh..maknanya memang dah kena bedal la malam td...

dieya said... Reply To This Comment

alamak.. apesal firas nyer puting kaler pink???
kmdo jr dah kureng macho daaaaa.....
kena tukar puting loreng ni :-p

~aSFaLiZa~ said... Reply To This Comment

makin sihat firas. huhuhu

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

aduhh...malu sya..:) solehah tu berat sgt nak pikul iena...he3!! mudah2an lah kan...bukan senang nak jd solehah...amin2 & tq...

lia pun x nak dia guna puting ni na,tp firas ni asyik menangis je bila mulutnya x di sumbat susu @ air masak....tu yg bagi puting..tp x der lah asyik melekat sgt kat mulut tue.... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

atiey...

salam kenal...terima kasih sudi dtg n follow kat sini yer...selalu2 lah mai sini..:)

Mamamya said... Reply To This Comment

lieya...

lieyaaaaaaaaaaaaaaaaaa...mana ko pegi lieya..???? windu tau!!

tu la,biasanya mmg maggi la yg ada jd santapan,tp smlm ada lagi lauk ikan tongkol...bedal je lah apa yg ada....ngeee..

mcm2 ragam firas ni skrg tau...makin byk akal dia... :)

dulu mya/fiqa pun guna puting...sampai kat teruna ni nak puting la pulak...nasib lah x asyik melekat je kat mulut...bila dia dah lena tido automatik puting tu dia luahkan semula....aku takut jadi 'halimang jongang' jer...awwwww..x rela U!!!!

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

aisehhhh auntie dieya...ni gara2 masa balik kampung lah ni...firas x nak puting yg baba belikan...kebetulan pulak sepupu firas pompuan n pakai puting...ada stok plak puting dia kat umah...tu yg dapat puting kaler pink tu....

uhuhuhu...i'm not pinky boy tau!!!

klu lah ada puting celoreng...kompom baba dah beli...tu pun dah sibuk nak buatkan anak dia baju loreng...haihhhhh...

Mamamya said... Reply To This Comment

asfa...

makin sihat n makin ligat....^___^

Dda Ly said... Reply To This Comment

hihi makan pepagi butaaa?? hikhik:P

meh ke rumah,
~farewell friends~
keep in touch ye..♥♥♥

Kakzakie said... Reply To This Comment

Alang-alang teman baik makan sama. Hehehe....

TAYAR PANCIT said... Reply To This Comment

hai awak :) saye dah join awak :)http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/terbaru-xia-xuanze-ganti-misbun.html

Mamamya said... Reply To This Comment

Dda Ly...

apa nak buat...en.suami kelaparan la pulahs... ehehe... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie...

ya betul!!! sokong akak....ngeh3!!

Mamamya said... Reply To This Comment

tayar pancit...

dah join ker?? tq :)

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

wah...bagusnya terus posa...
bagus2......ada hikmah tu

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

he3..ada hikmahnya kan... :D