March 07, 2011

last week story...

Selamat petang....

cetttt...tajuk speaking kononnnnn...x tahan...ngeeeee..sajer je tue..... ;D jgn ada yg gelak guling2 yer....

lewat arini kan & weekend lansung x sempat nak jengah blog atau singgah mana2 blog kawan2...hajatnya nak settlekan misi menjejaki follower...tp tarak...x sempat....!! sebenarnya bukan ada agenda apa2...x keluar ke mana2 pun...merap kat umah jer..tp ntah kenapa rasa letih n penat sgt....

kebetulan ari sabtu malam ahad adik yg dok sarawak tu dtg umah dgn wife n anak dia yg comel tu..bby ariesya.. Ariesya ni beza 2 minggu je dgn firas tp disebabkan dia lahir hujung bulan Dis 2010 firas jd lebih muda dari ariesya...

meh kongsi citer minggu lps start dari...

hari jumaat ptg....

~ ini sajer juadah makan t/hari sempena b'day baba last week...buat lontong + rendang ayam tua (klu buat rendang suka guna ayam tua @ ayam kampung...) & buat pulut kuning sikit...(tp tiado dlm gambar....x sempat nak snap) ~

~ kad b'day utk baba....sebenarnya kad ni lewat ptg baru bagi kat baba sbb mama lambat buat ^__^ m'nangis2 damya suruh mama buatkan kad utk baba....ptg tu dia tido,pastu bila bgn tido dia marahkan mama sbb x buat2 lagi kad b'day baba...masa bgn tido tu pada dia dah hari sabtu,padahal masih ari jumaat lagik.....marah sungguh lah dia.....kelakar pulak bila dia kata "mcmana ni mama..?? harijadi baba dah habis tp kita blm lagi bagi baba kad harijadi....kakak marah mama!!!!!" wawawawawa....sudahnya mama buatkan lah kad simple ni....yg gambar atas tu dia yg kaler & nama DAMYA tu dia yg tulis sendiri.... ^____^~

jumaat malam sabtu......

~ petang tu atok/nenek datang....kami b'shopping sakan with atok n nenek kat Jusco tebrau....ngeeeee...x der lah shopping sgt pun..teman atok beli laptop jer...atok skrg pun dah nak jadi blogger tau...!!!! kelas gitu ayahandaku...hehehehehehe......~

~ ini gaya peace tangkap lentok yerk...^___^,belakang tu baba n atok tgh memilih laptop....lama sgt kami tunggu kat sini sbb laptop nak kene setting n format bagai....sampai firas jd bad mood...tp dalam firas mengamuk tu sempat juga aku shopping baju anak2...kebetulan ada bby fair...dapat lah 2 pasang baju firas & kakak2 dapat sorang sepasang (nenek yg bayorrrr...ngeeee..suka tau!!! lain kali belanja lah lagi ye nek....) ~

~ balik dari Jusco kami makan2 kat sini...ikutkan ayah nak ajak pi Senibong tp dek kerana mood firas dah up n down...kami ambik keputusan utk makan kat depan taman ni jerk....gambar makan2 tadak sbb masa makanan sampai firas dah mengamuk tahap gaban!!!!~

~ nampak steady jer kan....5 minit lps tu...semua org kelam kabut...makan pun rasa mcm t'cekik jer sbb nak cepat habis punya pasal.....aduhai firas....sabar je tau!!! ~

hari sabtu.....

~ lauk t/hari...sempoi jer (ikan tongkol grg.ikam masin kembong,sambal jering n rendang semalam...) tp en.suami makan bertambah sbb ada lauk peberet dia tuh...sambal jering..^__^ skrg ni musim jering kot..aku tgk kat pasar byk jual...kita org pilih yg muda2 jer....sedap!! tiada dalam gambar lauk sawi+tauge masak air.....cuaca panas2 gini aku suka masak air je klu sayur2 ni...santan2 ni kurang sikit la..~

~ "HEAVENTLY CARROT CAKE" utk makan2....dah lama ambik resepi ni dari blog Cik Mat Gebu...tp dok terperam jer,la ni baru ada berkesempatan nak buat....alhamdulillah sedap....lain kali blh buat lagi sbb semua bahan2 masih ada....sblm buat kek ni aku buat coklat moist cake...jiran sebelah order ^___^ siap buat 2 buku kek ni barulah terasa sakit2 pinggang....adehhhh..dah tuo den ni ha....~

hari ahad...

~ gambar terakhir....wajah2 bapa mithali..ekekeke....~


12 cerita dari hati:

Zana_MamaBatrice said... Reply To This Comment

wah wah wah....
cantik card yang di buat khas utk baba tu....special coz' hasil tangan sendiri kan
cantik dah tulisan damya kak..kemas jer....

amboi2 abah ko kak
siap dah pakai laptop gitew.....canggih oooo org tenggaroh sekarang...ha ha ha ....baru ler up to date kan kak...

aduh...sedapnya sambal jering kak

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

tu dia...abah kak dah jadi blogger..
peeh!!!!!

kak.....3 hari ayu tunggu entry kak..ingat balik tenggaroh

JaJa'Z said... Reply To This Comment

amboi2 mamamya...sampai buat marathon entry dr jumaat sampai ahad..ingatkan kemana la menyepinya...wah! ayah akak pun blogging jugak..hehhe..jgn lupa suruh ayah akak follow blog jaja tau..ngeeeeee

Lelord said... Reply To This Comment

amal ade sini ek Is

mamalieyna said... Reply To This Comment

hehe..seb baik buatkan jugak kadnye..kalau tak camna la gaya anak2 marah2..hehe..comel pastinya..hehe..

uuih kemain, atok pun nak berblog..advance sungguh tu..hhe

Sha@Mama Tina said... Reply To This Comment

cantik tulisan damya is..

ohoho..aku ada member ye..peberet...sambal jering selamanya!

Mamamya said... Reply To This Comment

zanna...

wahhhh...ni komen dari seberang laut nih...sempat lagi ko bw yerk zanna...sonok shopping2 kat bandung?? jelezz tau!! ^___^

tulisan dia besaw2 la zanna...tgh kemaruk mengeja nama skrg ni....

ala..ayah akak tu buat blog sbb nak jual kambing2 dia tu....nak promote 1 m'sia la katakan...ehehehe...

sambal jering terbaek dari ladang tuh....ngeh3....!!

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

jadi blogger utk jual kambing la yu...bukan mcm kita ni..ehehehe....

sibuk sikit minggu ni sbb ada adik kat umah... :D

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

fuhhhhhh....penat buat marathon ni jaja...minggu yg sgt 'ketat'...:)

ngeh3...blog ayah tu akak n cu manis yg create n control...ok2 nnti akak follow kan kat blog jaja yerk....;)

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

a'ah...balik kejap sbb nak mabik wife n anak dia..aritu kan wife dia berpantang kat kelantan...ari khamis ni balik kuching.

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

tu lah kan...sibuk sgt mama ni smpi x sempat nak buat...ingatkan bila dah ptg damya dah lupa...rupa idak makin marah lagi ada lah sbb mama x buat...^___^

atok jd blogger sbb business...eheheh....

Mamamya said... Reply To This Comment

along..

tgh semangat menulis nama skrg ni...asyik nak kertas n tulis nama dia byk2...:D

sambal jering kegemaran en.suami tu...