April 21, 2011

bila damya & afiqah mewarna....

anak dara berdua ni bila di suruh mewarna mmg no.1...mama/baba pun mmg rajin belikan buku mewarna tp setelah di train beberapakali cara2 nak memilih kaler n mewarna masih juga x berjaya.....

rasanya dah b'ratus2 batang pensil kaler habis digunakan 2 beradik nih...beli kejap je..x sampai sebulan dah kontot2 semuanya...apa tidaknya afiqah bila mengaler habis dia tekan pensil warna tu...baru kaler je kaler mata pensil dah tumpul.....

meh kita tgk hasil karya 'agung' dia yerk....

~ see...pemilihan kaler pun dia masih blm pandai...pada hal dia tahu kambing tu warnanya apa....blh plak dah elok2 warna kaler cekelat tetiba blh plak timbul kaler pink kat bawah badan n kaki en.kambing itu.....^___^ ~

~ ini dah mmg x der rupa lg dah....dah byk kali mama pesan klu nak mewarna biar sekata.....tp idak juga di ikutnya.....~

~ yg ni pulak nampak kan dia kaler mmg tekan habis....sampai huruf 'R' hilang terus dari pandangan.....haihhh....camana nak train bagi anak2 ni pandai mengaler yer??? ~

~ ini yg paling ok....dapatlah A- n seketui bintang....~

kadang2 klu diperhatikan betul2 fiqa ni dia blh buat cuma dia byk main2....klu buat h/work mmg b'semangat..x sempat nak makan/minum...balik sekolah terus capai buku tpppp...buat h/work satu je nak siapkan b'jam2 lamanya....dah elok2 dia buat....pastu dia padam balik...bila memadam pulak ganas kemain....sampai koyak2 dah buku tu.......sabar je lah.....

meh kita tgk hasil karya kakak mya plak....

~ alhamdulillah kakak ni cpt je tangkap apa yg mama ajar....cuma kdg2 pemilihan kaler tu dia masih x berapa nak pandai lg...tp cara mewarna dah ok lah....x dapat nak snap byk2 hasil karya kakak ni sbb buku mewarna dia x der plak semlm....~

suka tgk adik comel ni memilih warna....kecik lg tp dia dah pandai match kaler....good girl tau dia...^____^

kawan2 ada apa2 formula ke nak bagi anak2 ni cantik bila mengaler...t'ingin juga nak masukkan dia org pertandingan mewarna...tp klo dah ropa mcm fiqah buat tu....pengsan juri tgk...hehehehehe....

apapun mama still x putus asa nak ajar fiqa mewarna...dah janji dgn dia next week nak belikan kaler n buku mewarna yg baru.....buku cerita n mengeja suku kata utk kakak.....sekarang lebih suka belikan dia org buku drpd mainan,biarlah koyak rabak buku yg ada n b'kali2 mama/baba beli pensil warna janji mereka berdua dapat ilmu.....

selitkan sikit gambar mereka berdua.....

~ semoga anak2 mama akan jadi anak yg bijak n cemerlang.....kata nak jd doktor kan....kene lah belajar rajin2...tp kan sejak sekolah ni fiqa x mau dah jd doktor....nak jd lawyer katanya....aminnnnnnnnnn.....sesuailah dgn mulut becok dia tu.....mama/baba sentiasa doakan yg terbaik utk adik n kakak...... ~


13 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

kahkahkah paling tak menahan tu kambing arrr..xpe pelan2 kayuh

najlaa pun cenggitu suka ati jek mewarna

dieya said... Reply To This Comment

kambing kaki pink! cuteness!

hahaha mulut fiqa angelina jolie gittew!

how r u my dear sis? dah ok sakit gusi? take care ya.

etiey.com© said... Reply To This Comment

hehehhe ape ape dorang tetap pandai kan... alhamdulillah biarlah kambing kaki pink hehhee

zaidah said... Reply To This Comment

walaupun terkeluar2 n tak sekata...tapi bleh dapat A jugak tu....tahniah ...

Kakzakie said... Reply To This Comment

Anak...anak.... auntie tengah tergelak nie tau.... Bayangkan kalau kambing warna pink....:)

Kakak dah oklah juga, pelan-pelan nanti lama-lama tangan tu lembut .....

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

hehehehe...kdg2 mmg kelako tau ytgk dia org mewarna ni tp kdg2 geram pun yer juga klu dah kaler tu comot sgt....:)

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

mulut fiqa tu mmg maintain gitu je sejak lahir...tu yg mulut becok kalah joyah....;D ptt lah klu jd lawyer...amin.

sakit lagi ni dieya....b'denyut rasanya....sabar je lah...

Mamamya said... Reply To This Comment

etiey...

ragam anak2 bila mengaler ni kdg2 lucu...kdg2 geram juga.....;) kambing pn blh jadi pinky...alahai....

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zai...

hehehe...terima kasih kak...sbb pemilihan kaler btl kot....:D

Mamamya said... Reply To This Comment

kak zakie...

huhuhuhu...mmg lucu lah kak...klu lia tunjuk yg lain2..lg akak gelak kak...kdg2 muka,tangan n kaki di kalernya warna merah...aduhai..sabar jer....

mudah2an nnti ada improvement lah hendaknya.....:)

wahida said... Reply To This Comment

sgt lawak okeh bila tgk kaki kambing tu pink...hehehe...

ala, rilek la..lama2 tu dia okeh la tu mewarna...slow2 yer...

akiratoriza said... Reply To This Comment

Saya pun suka tgk adam mengkaler tapi memang tak senonoh arah mengkaler.. erm pelan2 kayuh sok besar pandai la nanti sesuaikan kaler dgn bnd yang nak dikaler.

JaJa'Z said... Reply To This Comment

amboi2..mulut fiqa tak bleh kalah..mesti sama mcm mulut mama dia kan..kan kan..hehhe