April 28, 2011

Karikatur Wajah Anda....

ni gara2 menunggu baba membayar barang2 yg kami borong di Smart Pandan, Johor Bharu ari isnin lps...masa tgh duduk2 tu tetiba t'pandangkan banner "Karikatur Wajah Anda" mcm menarik pulak kan.....bukan lah nak lukis muka mama n baba pun.....

tapi wajah2 kesayangan hamba ni lah......mulanya ingatkan sekeping gambar hitam n putih RM10, murah kan....tu yg hati ni tertawan...rupanya RM10/person...mama pulak dah t'ckp nak combine gambar 3 org...klu tahu sorang RM10 mama buat asing2....hurmmmm.. (lain kali baca lah elok2)

~ mula2 lukis muka firas sbb damya takut....mcm2 alasan dia...blh dia kata "eiii...mama,abg tu ada byk pen magic...baba kan kata pen magic bahaya...klu dia conteng2 kat muka kakak mcmana ma..???" aduhai anak....sampai ke situ imaginasinya sbb mama kata nak suruh abg tu lukis muka dia....mmg dia takut sgt smpi m'nangis2.... ~

~ giliran afiqah....x reti dok diam...toleh ke kanan...toleh ke kiri....sabo aje lah.....~

~ suka sgt buat pose mcm ni....aduhai kakak...dia siap pesan b'kali dgn mama..."jangan tinggal kakak tau ma...", kakak ni orgnya semangat bukan main tapi jiwanya sgt2 halus..... ~

~ dan dia adalah org terakhir yg di lakar wajahnya....keras sungguh badan dia...mama/baba panggil pun x blh toleh lagi...mata jer yg b'gerak2....kelakar lah kakak nie..... ~

~ dan ini lah hasilnya...total siap liminate RM35...saje suka2 utk kenang2an...tunggu masa utk di framekan....kakak complain...dia kata "abg tu salah lukis lah mama...kenapa muka fiqa lagi besar dari kakak...???" uhuhuhuuuuuu ~


14 cerita dari hati:

ayu marlina said... Reply To This Comment

cantik! kat Today's Seri Alam pun ade..tapi x penah tanye lak.. yang ni saiz ape ye?

JaJa'Z said... Reply To This Comment

wah!!!!! jaja pun ada tau gambar karikatur ni..nanti jaja boh kat entry yek..hehehhehe

Syuxer said... Reply To This Comment

comelnya anak2 kak..:)..selamat berkenalan kak..follow u..#272

mamalieyna said... Reply To This Comment

waaa comel3x..eina pun kalau ada kesempatan gini, suka jugak..hehe..tp kalau potret mesti lg cung kan..tp pastinya lg mahai..hee~

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

bila akk pergi? kt pwtc kn?

mila.ibunajihah said... Reply To This Comment

alahai...comelnyer.. bagus juga ye buat lukisan camni..sweet memory, nantibila dah frame mesti lagi cantik

Lelord said... Reply To This Comment

hehehhe aku pun ada Is...zaman anak dara dlu wat kat CM

cik dah ganu kiter said... Reply To This Comment

comeynyer 3 bradik tu.......

wifenavy said... Reply To This Comment

Soklan mencabar minda tu..

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

wah.......
comelnya pic nie..
ayu kalau jumpa nak try jugaklah..
mana tau.. gamabrnya lebih cantik dari ayu yang asli..
hahhahah

Kakzakie said... Reply To This Comment

Lia... cutelah. Suka kakak tengok. Ok jugalah cantumkan bertiga jadi boleh framekan satu je.....:)

akiratoriza said... Reply To This Comment

saya ada jugak wat potret untuk saya n suami tp anak belum sempat lagi nak wat. blh jugak kan wat gambar kartun utk anak mcm yg akak wat tu..

dieya said... Reply To This Comment

hahaha damya kelakar! cian dia ingat abg tu nak conteng muka dia :-D
nanti aundi dieya bagi damya main mekap2 ye.. kita conteng2 muka.. hihihi

eh.. muka fiqa tu rupa mcm muka k lieya laa!

Sari Yusa Ibrahim said... Reply To This Comment

comel2nya anak Lia