April 15, 2011

ole-ole dari Padang Besar

spt yg di janjikan aritu akan ada n3 ttg ole2 dari baba yg b'shopping di Padang Besar....

sebenarnya x la byk mana brg yg di beli tp aku sgt2 happy sbb mmg dah lama mengidam (mengidam bukan cuma utk makan2 tau....brg2 pun ada juga yg di idam2kan...) nak kan pengukus yg lbh besar dari yg ada skrg ( yg ada ni pun mak punya...huhuhuhu) sbnrnya ada projek yg dibuat dgn pengukus ni....yg tu aku citer lain kali ea...klu jadi aku citer lah...klu x jadi aku sonyap je lah yerk.... ^_______^

~ gini lah rupa pengukus yg en.suami beli...saiz besaq ni 40cm...cap boyo (buaya) lagik...ye lah,org kata klu nak beli periuk belanga bagai ni elok klu beli cap buaya....qualitynya terbaek....aku x tahulah rate harga pengukus ni brp kat sini tp masa en.suami beli ni dia dapat RM120...lps ni semangat lah aku nak mengukus kuih n kek....klu nak masak ikan siakap stim pun dah x payah lah aku nak kerat 2 lagi....dulu disebabkan pengukus yg ada comel bagai tuannya....ngeeeeeeee...terpaksalah ikan di kerat2...sian dia kan.... ~

~ yg ni pulak of couse lah utk anak2 kan....suka kemain mya/fiqa,sejak ada bantal ni tido malam b'alaskan bantal ni lah...dah x mau guna bantal yg biasa tu....minum susu pun nak baring atas bantal ni jugak....yg kaler biru tu firas punya lah kan...tp disebabkan dia kecik lagi,aku simpan lah dulu buat sementara waktu ( tu yg b'sarung palstik lagi...sbnrnya dah 2-3kali afiqah cuba buka..) ~

~ yg ni utk kami sekeluarga.....en.suami kata kat Kedah byk btl House of Healin ni....kat mana2 blh nampak...klu kat sini aku penah jumpa kat Giant Plentong jer.....Gamat Gamogen tu kami bagi kat anak2 minum setiap pagi sebelum pi sekolah....mula2 mmg dia b'kerut2 nak minum...tp lama2 ok w'pun lps minum b'kejar cari air masak~

sebenarnya ada lagi ole2 dari Padang Besar ni...en.suami ada beli 3kg ikan bilis ( dibahagikan kepada 3 : utk mak, mak mertua n utk kegunaan sendiri) ,spt biasa klu pi Tapah mmg aku akan pesan suruh beli jambu batu yg x der biji tu....sedap klu cicah dgn kuah rojak buah yg ala2 petis tu....

setiap kali out-station mmg en.suami x penah lupa beli ole2 utk kami....terima kasih baba....lain kali jangan lupa beli lagi yer.....^_________^



11 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

adehhhh biler le aku nak ade pengukus, skang ni kukus guna rice cooker jek

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord...

xper...nnti dapat lah tue...ajak lah darling shopping2...:D

mamalieyna said... Reply To This Comment

hehe...best tu...tu la kan bestnye bila sumai outstation, mesti ada ole2..lalala..

oooh tapah mmg glamer dgn jambu batu dia..kan..

comel bantal upinipin..

gamogen?..bagus ye utk anak2..eina dak arif ni, tak kasi apa2 skrg ni..herm..

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

huhuhu...mmg best masa dapat ole2...tp masa menanti en.suami balik tu rasa seksa sikit lah..:D

gamogen ni dulu lia amalkam msa mengandungkan afiqah....hasilnya kulit dia sorang yg putih gebu berbanding kakak n adiknya....mmg bagus utk kesihatan....

x per nnti iena blh belikan arif scoot emulsion...elok jg tu...

JaJa'Z said... Reply To This Comment

nampak gayanya lagi rancak la akak 'bersilat' kat dapur lepas2 ni yek...jgn lupa tepek kat blog..resipi dah print kan?? hehehh

dieya said... Reply To This Comment

tuh dia.. balik dari padang besar, ole2 pun besar!
wah2.. projek apa tu?
jadi ke tak jadi kena tayang jugak! :-D

wahida said... Reply To This Comment

eh, sama la pengukus kita...best!!

tu bantal ke liya? kenapa kecik ye...

wahida said... Reply To This Comment

baru pasan ko dah buat komen jenis pop up dan takde password bagai...dah lama aku nak suruh ko buat cara ni dan buang password...hehehe...

bagus!!

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

plan dah mcm2 kat kepala ni...nak kukus itu dan ini...tp x tahu lah jadi kenyataan @ cuma angan2 mat jenin jek...

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

mula2 aritu akak kirim TOTO...klu dah nama ke utara semenanjung ni x der benda lain nak di kirim kan...TOTO sajer...tp bila fikir2 balik tukar plak la kali ni...kirim periuk belanga @ yg seangkatan dgnnya....

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida..

ye ker?? beli kat padang bessar juga ker??

alahai..naper lah ko x habaq dari dulu pasal comment ni...aku mmg x tahu...ingatkan semua org sama jer....

tp ni dah ok kan....ko kene lagi rajin komen2 kat sini tau!!! ^____^