April 19, 2011

dah buat tapi blm tukar....

fuhhhh...mmg huru hara nak menukar account ni...pagi2 dah kalut, sempat mengadu lagik dgn en.suami sblm dia pi keje tadi (takut blog kene delete punya pasal....uhuks!!) nampak beno syg aku kat blog ni kan.....^___^ mestilah syg...byk kenangan yg dah ter'pahat' kat dalam blog ni...cerita suka duka..pahit..masam..kelat...semua ada.....

pagi try buat ikut tutorial kat blog zana, tp disebabkan masa tu kelam kabut jd x blh nak buat + x berapa nak faham walaupun zana dah bagi tutorial step by step..adeh...nampak sgt kurang ilmu IT...

pagi tadi lps settlekan anak2 ke sekolah...kemas umah & sediakan bahan2 utk masak t/hari ( supaya x kelam kabut nak masak nnti...t/jawab sbgi seorg mama kene la buat kan...blog..blog juga....t/jawab x blh dilupakan...^____^) aku try sekali lagik.....dgn bantuan 1 lagi blog yg bagi tutorial kat SINI

dan alhamdulillah...settle!! cuma aku blm tukar lagi sbb dieya kata mungkin blog aku x effect..

~ comment dari dieya ~

walau apa pun aku dah register account gmail.com in case mmg kene tukar...aku akan segera tukar...zana kata bila tukar account gmail ni blog yg aku follow akan hilang....haduiiii...satu keje nak mencari semula kan....tp better dari terus kene delete blog nih...lagik pengsan dibuatnya....


18 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

alhamdulillah la kalau tak effect kan kita ni kan..sbb eina dok try2 buat, tak lepas2 lg, sampai separuh jln jer..tp dh create la akaun google tu..cuma tak smbg step seterusnya..tak best plak nak mulakan balik memfolow orang..hu~ apapun hrp betul la info ni kan, tak effected kt kita2 ni..yg still aktif..ngee..

Sis-Lin said... Reply To This Comment

hehehe pelan2 mama...kang kalut plk sampai sakit kepala...tp takut kan...hehehhee

gd luck!

ZanaNordin said... Reply To This Comment

org kata, usaha tangga kejayaan
so...yang penting akak dah buat account gmail..mana ler tahun, kemudian2 hari blogger nak sumer guna account gmail kan..kan senang

bersusah2 dulu kak
later dah boleh bersenang lenang...

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

skunk ni awe nak log in mmg pakai email yahoo dh tak boleh..kena pakai gmail..tu dah ok..tapi admin awe masih yahoo..payah benau

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said... Reply To This Comment

memang gitu, kalo kita create author baru semua blog yang kita follow akan jadik fresh balik, kita la ni dah ada sampai 5 author...1 yahoo 4 google..

Mamamya said... Reply To This Comment

iena...

harap2 mcm tu lah iena....mudah2an blog kita ni x effect apa2 memandangkan blog kita ni aktif n update setiap hari...

yg penting sekarang iena dah ada acc google tu...so,klu nak kene tukar juga nnti x lah kalut sgt kan....

Mamamya said... Reply To This Comment

sis lin....

hehehehe...dah ok ni kak...cuma x tukar lagi...tp mmg serius takut lah klu blog kene delete...wawawawawa...mmg menangis lah jawabnya....:D

Mamamya said... Reply To This Comment

zana...

terima kasih sekali lagik lah zana....akak dah lega sikit lah skrg sbb mmg dah create acc gmail tu cuma tunggu masa je nak tukar...

btl2...ssh sikit x per jgn terus lenyap blog ni...hadoii...pengsan akak dik...

Mamamya said... Reply To This Comment

awe...

alamak...ye ker awe? td akak pun kene camtu...yg kalutnya bila log-in guna gmail.com dia suruh kita create blog baru plak...blog ni x kuar...time tu dag nak menangis dah...wawawawa...nasib baik dapat betulkan semula...

Mamamya said... Reply To This Comment

anje...

uikss...byknya blog anje..alahai,akak ni mmg x reti..klu x kerana isu ni mmg x tahu menahu lansung pasal create author ni.....sian kan...tp alhamdulillah dek kerana isu ni juga b'tambah dah ilmu b'blogging....heheheheh

Lelord said... Reply To This Comment

hehehe aku buat dah smlm..memula mmg x leh tuko aku follow step whiteymommy, dp at last dpt gak

dieya said... Reply To This Comment

takpe k lieya, gmail account tu simpan dulu, lenkali bleh pakai.

p.s. baru balik dari post office. dua tiga hari lagi sampai laa bingkisan dari londo tuh ye ;-)

AnneRaini said... Reply To This Comment

mmg memeningkan bab nak menukar author ni...tang nak kena follow balik tu mslh tu...tp sy tak buat lg..

Mamamya said... Reply To This Comment

lelord..

aku dah create acc gmail...cuma x tukar je lagik....

Mamamya said... Reply To This Comment

dieya...

ok dieya..akak standby je dulu acc gmail tu....in case kene guna dah ada....

p./s: tq dieya...jgn lupa bagi tau total cost tau!!

Mamamya said... Reply To This Comment

anne..

tu la dia mmg kalutlah...sapa x takut blog kene delete kan...mmg menangis x berlagu lah jawabnya....

ni pun x tukar lagi..stanby je dgn acc gmail...

Jaja'Z said... Reply To This Comment

jaja dah selamat tukar dah..in case apa jd lega dah..kalau la tetiba blog jaja diremove..mau mental kepala ni..
oh tidakkkkkk...skang ni tengah dllm proses dok menfollow blog2 lama..sebab bila dashboard baru..semua blog yg kita dah follow jd kosong....

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

tu la kan....mmg pengsan lah klu blog ni hilang....akak dah get ready tp blm tukar lagi...