April 16, 2011

minum petang kami.....

ini adalah sebahagian dari aksi2 acara minum2 ptg tadik....kebetulan cu manis singgah sini kejap sblm mak uda dtg ambik dia.....

dah lama x b'santai2 minum ptg mcm ni.....

~ antara juadah yg telah disediakan.....~

~ kuew tiau grg mamamya....ngeeeee..sesuka hatikan bagi nama....^___^ ~

~ kuih serimuka durian pagi tadi x habis lagik...alhamdulillah dapat kirimkan kat mak/ayah sikit...dapatlah dia org merasa kuih hasil air tangan anakanda tersayang ni.....huhuhuhuhu....^__^ ~

~ bila dah ada lada jeruk...sos yg kat sebelah tu dah x der sapa sudi ambik.....alahai....^___^ ~

~ taufu fa sejuk pun ada....beli kat pasar malam semalam....~

~ firas wif cu manis.....gambar ni mcm 'mendung' je kalernya....harap maaf lah yer...guna hp cap ayam itik n angsa!! :D ~

~ one more..... ~

~ alahai nuha...baru belajar nak buat peace yerk.....peace kat hidung lah pulak...hehehehe....cumil!! ~

~ gambar last ni terang la pulak....tp naper la firas tu blh jelir lak lidah dia...iskh2!!! x encem lah anak mama buat cenggitu.....~



10 cerita dari hati:

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

nyummy..tak tahan tgk pengat dian tu kak

Mamamya said... Reply To This Comment

awe...

mana ada pengat nyer awe...:) itu serimuka doyan...

mamalieyna said... Reply To This Comment

dh lama tak minum petang gini..terus tuggu mkn mlm jer..hehe..ada tamu syok sket layan minum ptg kan..huwaaa best tu layan kuew tiew sama itu lada jeruk! mant0ps..hehe..

seri muka durian? tak pernh mkn lah..buat apatah lagi..hehe..

etiey.com© said... Reply To This Comment

sgt suka cili jeruk tu ")

JaJa'Z said... Reply To This Comment

waduh! my pebret kue teawwww..jaja suka sangat2 kue teaw kak..but make sure kena itam2 la..kalau warna ala kadar jek..memang jaja pi tambah lagi kicap..hehhehe

Mama Hanim said... Reply To This Comment

perrhhh sedap tu.. terus lapar tgk ni blom makan td..sob sob sob.. nk skit..

Mamamya said... Reply To This Comment

iena..

tu lah...lia pun dah lama x minum2 ptg mcm ni sbb en.suami lama x der kan...ni dia dah balik n kebetulan pulak adik2 dtg umah,mmg seronok makan ramai2....meriah!!

owhhh...kuew tiau gandingannya mmg dgn lada jeruk..baru ada umppphhh!! ^___^

serimuka tu pun 1st time try..alhamdulillah rasanya x mengecewakan....

Mamamya said... Reply To This Comment

etiey...

best kan...klu makan dgn mihun grg pun sedap.....

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja..

owhh...ye ker?? klu jaja jd dtg cini bulan jun nnti blh lah akak buatkan kuew tiau hitam legam..wakakakaka....guwau jerk...;D

kami sekeluarga mmg penggemat tegar kuew tiau....klu masak 1kg mmg blh habis terus....

Mamamya said... Reply To This Comment

mama hanim...

alahai kenapa x makan lagik....kuew tiau dah habis lah...camno nak bagi...:)