April 26, 2011

firas tergolek-golek....

ini kisah semalam pagi masa firas ikut mama hantar kakak ke sekolah....sebelum ni mmg aku letak jer firas kat sebelah...cuma beralaskan bantal....

sehari sblm tu mmg dah pesan kat en.suami suruh dia buatkan tempat duduk firas ni guna seat kakak mya dulu...tp disebabkan ari ahad tu mak n adik2 dtg...kita org terlupa nak basuh seat tu...dah malam baru teringat....

so,pagi semalam ingatkan firas still ok lah dok kat bantal tu....tp dgn x di sangka2 masa buat pusingan kat round board kat taman ni tetiba firas jatuh t'golek2 terselit kat bahagian hand break tu...gabra n kelam kabut juga dibuatnya!! nasib baik lah elok jer lps round board tu ada simpang nak masuk ke taman lain...cpt2 b'henti kat situ n betulkan firas.....

kakak2nya bukan kesian kat adik....blh lah pulak dia org pakat gelak tgk adik tu t'golek2....sabor aje lah....

smpi je umah aku cpt2 basuh seat tu sbb t/hari nnti dah nak kene ambik kakak2 balik sekolah lagi...x maulah firas jatuh lagi...kesian sgt kat dia...w'pun dia relax n steady jer (lansung x menangis) tp mama rasa bersalah sgt2.....nasib baik x ada luka2 atau terseliuh tangan ker sbb dia jatuh mengiring....klu tidak mmg kene tazkirah dgn baba lah jawabnya.......

~ dulu mcm ni je lah dia....gambar ni masa 1st time pi ambik kakak kat sekolah...masa ni baba out-station ke Gurun,Kedah~

~ sekarang lbh safety....diam jer dia duduk kat dalam ni sambil main jari2 dia tu.....good boy..!!! ~


p.s: start dari 25hb ni mama jadi mak supir sepenuh masa.....^____^


12 cerita dari hati:

Nur Hawa Mohd Zin said... Reply To This Comment

alalala..baiknye..bagus2 tak ganggu tengah drive

JaJa'Z said... Reply To This Comment

alalala..siannya baby firas..nasib baik takde apap2..kalau tak..berkilo la mama kena bebel ngan babah..

Mama Likha said... Reply To This Comment

jatuh tergolek2...??? lahai.. ksian.. jgn diamalkan salu yer... :)

supir sepenuh masa tu mknanya jadi home manager mcm mama likha gak ker...?? hehhe welkam to the club yer...

Mamamya said... Reply To This Comment

awe...

good boy firas ni....senyap jer dok dlm kete..w'pun pagi2 terpaksa bgn n mandi sbb nak anta kakak2 pi sekolah...

Mamamya said... Reply To This Comment

jaja...

tu la kan...mmg sgt2 bernasib baik sbb akak pun dapat mengawal keadaan...bayangkan lah masa tu tangan sebelah pegang stering..sebelah lagi pegang firas...dah lah blm pro bawa kete...hadoiii....

Mamamya said... Reply To This Comment

mama likha...

owhhh...tidak2 sekarang lebh b'hati2...x kan bagi dia jatuh lagi....

dah lama jadi home manager nie...dah 9 tahun dah...huhuhuhuuuuu...

wahida said... Reply To This Comment

YaAllah!! kesian kat firas...nasib x de apa2...lain kali hati2 tau!!

apesal ko tak jawab soalan aku kat n3 apam ko tu hah?

Citarasa Rinduan said... Reply To This Comment

kak............
aduhai firas.. mujur tak ada apa2..

tapi, ayu tabik springlah.. tahniah sbb semakin berani drive

wifenavy said... Reply To This Comment

Ala... siannyer anak mama.. kalau jadi kat WN nih soheh trauma dua tiga hari..

Mamamya said... Reply To This Comment

wahida...

alamak sori lah...aku t'lupa lah...weekend nnti aku buat lagi apam dot2 ni...nnti aku tolong sukat bahan2 ni guna cawan yer.....

aku buat n3 khas utk ko minggu depan....kira hadiah sempena hari pekerja lah....ok!!

Mamamya said... Reply To This Comment

ayu...

tu lah ayu....alhamdulillah x der calar sikit pun...kesian sgt tgk dia terselit kat celah hand break tu....:D

alhamdulillah semakin confident sekarang....w'pun kdg2 klu nak parking takut2 juga...:D

Mamamya said... Reply To This Comment

WN....

pengajaran utk mama supaya lbh berhati-hati....:)