April 20, 2010

1st Award


1st time dapat award dalam seumo hidup..(takat arini ler...) maklum lah bukan artis...ekekeke....apa pun tq ea mamanajla sbb sudi jg bagi aku award yg very cute nie...ko mmg my best friend ever kan....

Kita tgk apakah syarat-syaratnya:

~Copy award ni macam dapat Grammy Award.-done
~Bagitahu siapa dan link blog pemberi award ni.- also done
~Tajuk post korang mesti ada perkataan 5-FIVE-KHAMSAH- :)

aku try my best la uytk jawab soklan nie yerrr....

1. five names that people call you
- sayang (en.suami la yg pangey...b'4 jadi mama la...skrg dia pun panggil mama sbb anak2 suka ikut apa yg dia dengar..klu mya & fiqa pun panggil aku sayang...adoi lah....haru!!)
- mama (of course la mya & fiqa panggil cenggini...)
- kak long (adik2,mak sdra..pak sdra..jiran tetangga kat kg..)
- east...lieya (kawan2 la )
- kak lieya ( jiran2 kat sri saujana sbb jiran2 aku sumer muda2 belia....tuakah aku...uhuhuhu)


2. five important dates in your life
-22 sept - my birthday lerr
- 4 mac - besday my beloved hubby
- 31 may - my wedding anniversary
- 8 oct - damya besday
- 11 dec - afiqah besday


3.five things that u done yesterday
- blogging-semestinya
- layan fb
- masak memasak utk my family (rutin harian nie..)
- basuh baju..kemas umah..vacuum & mop lantai.. ( nie pun rutin harian jugakk)
- pi pasar malam kota jaya (konon nak cari rojak tp x jumpa...sedih...)


4. five ways to be happy
- en.suami bagi surprise present...huhuhu...i likeeeeee
- masak n semua org makan sampai habis apa yg aku masak..ekeke..w'pun x sodap...!!
- buat kek...(x kira apa jenis kek pun....)
- dah tentu lah shopping.... (klu blh nak hari2....)
- bercuti dengan famili (makes my family happy)


5. five favourite movies
- upin & ipin
- citer yg lawak2 la........
( minta ampun...minta maaf...x menepati syarat sbb aku mmg bukan kaki movie.....sori ea...)


6. five favourite hobbies
- memasak
- berkebunnnnnn.......sonok tau...tgk pokok2 m'hijau...
- berblogging (hobi baru nie..hehe)
- menuntut ilmu t'utama dalam bab masak memasak & bakery....
- beading pun suka tp dah lama x buat....


7. five favourite peoples
- dah tentu lah suamiku tersayang
- anak2 ku yg comel2 tue....
- mak/ayah & adik2 ku yg tersayang....
- family blah en.suami la....x kan nak tinggal kot......
- kawan2..x kira la yg dah lama kenal 0r baru...



8. five place for vacation
- tempat2 yg mendamaikan hati.....
- tempat2 yg blh m'gumbirakan hati anak2.....
- tempat2 yg boleh shopping...udah semestinyer
- adoiiiiii...mana lg...mana lagikkkkkkkkkk....aku x tau dah nie.....minta ampun sekali lagi..huhuhu


9. five reason you answer the survey
- sbbbbbb..soklan2 kat sini lbh m'dekatkan diri kita dgn kawan2 yg lain....(soklan jwb dgn jujur nie..w'pun benak kepala nak m'jawab..uhuhuhu....)
- org dah bagi...pastu my best friend kan..x kan nak tolak...
- 1st time dpt award nie...xder org penah bagi lagik....
- dapat gak tambah N3 utk arini
- haihhhhhh..adoi..apalaga..kepala udah b'laga2....(pandai jer aku buat pantun 2 kerat) tulunnnnn.....sbb bear ni comei la... (fuhhhh...legaaa)


10. five person to tags
- ayu (CITARASA RINDUAN)
- mamatina
- zana
- jaja'z
- mamalieyna
- dan pada sesiapa yg suke singgah sini...sudi2 kan lah ambik award ni...dg hati tulus ikhlas nie....:)
"sharing is caring"



2 cerita dari hati:

mamalieyna said... Reply To This Comment

hehe..sesekali menjwb tag mmg best! tp tu ler, eina ni byk noo berutang tag..akan cuba buat nnti eh...tQ teringatkan eina time mengetag! hehe..

best soklan2 nye! ^_^ jwpn pun best saje..

Ismaliana Bt Sulaiman said... Reply To This Comment

mamalieyna...xper..take yr time...mmg best soklan2 nie...b'peluh jg la nak m'jawab....sajer suka2... :)