April 26, 2010

MISS U ALL'S

haieeee...sihat semua...lama kan x update blog nie...rindu sgt2...weekend balik kg so,klu kat sana mmg x blh la nak online sbb 3G x der...line..ya! ampunnnnnn...kalah kura2 sakit kaki....
aktiviti kat kg mcm biasa jer...anak2 lah yg t'lbh gembira sbb dapat b'manja2 dgn atok/nenek...wan/tok wan.....

ari ahad tu aku ada appointment dgn tauke 'CITARASA RINDUAN"....sapa lg klu bkn pn.siti rahayu abd.rahman....

(psttttttt....cun kan..hehe...cilok gmbo dr fb ayu....jgn marah ea ayu.... :D)



haaaaa....ni ler hasil dr appointment tue...aku jumpa ayu sbb aku order paste mi bandung (ayu bg Free sebungkus lagikkk...tq ayu...lain kali bg lg yer...heheeheh...) mmg sedap la..ptg smlm smpi je umah aku terus masak...(x saboooo...) k'btlan pulak sepupu en.suami nak dtg anta kiriman..aritu aku order ikan masin terubuk sbb dia org balik sarawak......
makan ramai2 kan meriah....aku mmg suka masak2 utk para tetamu yg sudi singgah kat umah aku nih.....
dia org semua pun puji...mi bandung ni sedap...x yah susah payah nak cari mi bandung muooo...try la...rugi klu x cuba...mmg mantap!!! klu korang nak order klik sini ea.....(cik matgebu pun dah try tau!!!)
sebenarnyer x puas jumpa ayu smlm...cam nak sembang2 lagi sampai ke ptg.....tp sbb ayu pun ada hal penting..so...kita org dapat jumpa kejap jer....insya'allah persahabatan ini akan kekal abadi selamayer.....amin.

ok..tu citer smlm...pagi ni aku buat b/fast nasi lemak + sambal tumis telor puyuh...smlm masa pi Kipmart tgk telur tu cam sedappppp jer...dah lama x makan...k'btlan pulak mak ikut balik..so,belila s'bungkus....

simple jer...tp sedap...(opsss..nak share 1 citer nie....masa buat sambal tumis tu..kalut sgt..sibuk nak tgk blog..bak tgk fb...konon nak buat keje 3 in 1 la....sudahnyer sambal tumis aku x letak bwg merah...boh bawang putih n udang kering jerrrr...wakakakakka....tp yg penting lazat juga....)
moral of the stories : jgn memasak smbil b'blogging..ekeke...


layan gambar nenek m'layan afiqah sarapan....byk citer si kecik nie..ada2 ajer modal dia nak menarik perhatian org lain......


9 cerita dari hati:

Lelord said... Reply To This Comment

is..mak ko cam dh kurus jek

Siti Ruhayu Ab Rahman said... Reply To This Comment

sis............tq so much, sbb sudi bt entry pasal paste bandung ayu....i luv u..hehehe

Ismaliana Bt Sulaiman said... Reply To This Comment

a'ah....dia skrg dah x brp sihat...macam2 penyakit la...darah tinggi.kencing manis.tiroid....ni sjer aku bawa dia ke sini..nak bawa jalan2...ptg karang ayah dtg...

Ismaliana Bt Sulaiman said... Reply To This Comment

ayu... love u tooooooo... ala sikit jer tue... :)

dalila said... Reply To This Comment

beol2 blogger tegar nih..tgh msk pon sempt jengok blog.takper yg penting siap gk masak tuk kuarga kan..

JaJa'Z said... Reply To This Comment

wah..mengancamnya mee bandung..kak ayu tak nak pos ke paste mee bandung ke kuantan...tak pun kak lieya je la hantar sepinggan yg dah siap..

Ismaliana Bt Sulaiman said... Reply To This Comment

dalila... bloging ttp blogging tp t/jawab as mama n wife jgn di abaikan... :)

jaja'z...bulih2 sat eaaa.....

zAnNa@mAMaBaTriCE said... Reply To This Comment

amboi....dia dah beli ler paste mee bandung kak ayu tu....sedap erk kak...sure lepas nie zana plak nak melanggan ngan kak ayu...

akak balik tenggaroh ker? this week tak balik coz' mak yang datang sini....beli barang2 utk majlis iwan & sanie

mak zana dah pulang tau tupperware nyer...he hehe...sorry kak

Ismaliana Bt Sulaiman said... Reply To This Comment

zana... a'ah..abah dah telefon rindu kat cucu2 dia....blkmkejap jer zana..
beli arr zana paste tu...mmg puas hati..sedappppp...

tupperware tu dah pulang...tq tau!!!