April 22, 2010

happy.....

morning..morning.... yeahaaaaa... arini happy sgt...alhamdulillah dah hilang segala gundah gulana...smlm ptg lps siap2 buat muffin n kemas umah aku n family b'jalan ke umah mak su aku kat Taman Impian Emas,Skudai... plan asalnyer slps pi umah mak su nak b'belanja kat smart sbb.......



b'ia aku cakap kat en.suami "hari keahlian" tu smlm...sbb dalam kepala dah set 22hb gaji....yg en.suami ni pun x cakap byk...(dia pun lupa tarikh ni....) siap2 jer terus keluar..elok jer sampai kat desa cemerlang,ulu tiram...aku cakap kat dia...

"baba...nnti kat umah cik la (mak su aku la...) x yah lama2 la yer...nnti nak pi belanja kat Smart lagi...kompon org ramai ni sbb ada offer pastu org baru lps gaji..."

"eh...blm gaji la..kan esok..."

(aku dah pening2 lalat ni..sbb pg td adik aku msg tanyer bila gaji...aku dgn penuh yakin jawab 'arini'..ah...sudahhhhh...)

"eh..yer ker? bukan arini ker 22hb?"

"mana ada mama ni...byk fikiran lah...."

"abis td mama ajak pi smart baba x cakap pulak bukan arini offer tu?"

"baba pun x ingat..sbb aritu mama yg kata offer tu ari rabu...tu yg diam jer..."

(alahai....salah aku lah nie.....camana aku blh lupa yekkkk...hmmmmmm)

sudahnyer kami pun m'lepak la lama2 sikit kat umah mak su aku...lbh kurang pukul 9 mlm baru lah kita org balik...sampai umah badan rasa letih sgt..lps tukarkan baju anak2...basuhkan muka & kaki.. mya & fiqa....aku terus tidokan anak2..dgn aku sekali jalan.....

pagi td buka2 blog...haih....tu diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... byknyer aku kene tag...waduh2..fenomena tag kah ini???? yuhuuuuuu....xper2 nnti aku jawab ea....tp give me time la sbb arini hingga ari khamis en.suami cuti pjg.....so,klu dia ada kat umah...laptop ni lbh kat dia jer....hehehe...

so,lambat or cpt aku akan jawab tag tu yer.....tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....


4 cerita dari hati:

Nazz@Purple said... Reply To This Comment

tak sabar nak dpt gaji eh...sme la..sok br msuk gaji..huhuhu

mamalieyna said... Reply To This Comment

hehe..silap hb daa...en suami eina lak confident je ckp isnin baru gaji, padahal ari ni dah masyuk..nak ngelat la tuh, org nk ajak g soping lampu2 tuk umah baru! hehe..

zAnNa@mAMaBaTriCE said... Reply To This Comment

apa kau pikir kak sampai tarikh pun lupa nie...he he he...takpe...yg penting hari nie dah gaji...dah boleh pergi shopping yerk..

adoi...zana punya tag pun byk lagi tak terjawab tu kak...

Ismaliana Bt Sulaiman said... Reply To This Comment

nazz...hehehe...x tau la..sbb mmg byk sgt nak ingat tarikh 22hb tu selain gaji..adik nak exam..nak wish good luck kat dia...pastu due member baik stlh 8 tahun kawin baru nak dpt bby...tu yg serabut jer....kuang3...

mamalieyna....bestnyer ayep dapat beli lampu liplap2...hehehe...

zanna....adoiii...dah tua la zana..(dah t'ngaku pulak adehhhh....) tag pun byk niee...hmmm...jawab jgn x jawab....